ΑρχικήUpdatesΤο Twitter αλλάζει λογότυπο - Φεύγει το πτηνό, έρχεται το "X"

Το Twitter αλλάζει λογότυπο – Φεύγει το πτηνό, έρχεται το “X”

Την Κυριακή, ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι το νέο λογότυπο του Twitter θα είναι ένα X, το οποίο θα αντικαταστήσει το χαρακτηριστικό γαλάζιο πτηνό με το οποίο έχουμε συνδέσει την πλατφόρμα.

Twitter X λογότυπο

Το X.com δείχνει τώρα στο twitter.com“, έγραψε στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla το απόγευμα της Κυριακής. “Το λογότυπο του X θα κυκλοφορήσει αργότερα σήμερα“, είπε ακόμα.

Ο Musk, ο οποίος αγόρασε την πλατφόρμα έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Οκτώβριο, ανέφερε στο Twitter τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ότι σκόπευε να αντικαταστήσει το πουλί με το “Χ” μέχρι τη Δευτέρα, αρκεί να προσφερόταν ένα κατάλληλο design.

Δείτε επίσης: Twitter: Δοκιμάζει τη νέα λειτουργία Articles για long-form content

Το πτηνό στο λογότυπο του Twitter γίνεται X

Ο Musk είχε αλλάξει το επίσημο όνομα της εταιρείας τον Απρίλιο σε X Holdings Corp, για να αντανακλά το όραμά του να δημιουργήσει το “X, the Everything app” που θα προσφέρει λειτουργίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πληρωμών, παρόμοιες με αυτές του WeChat στην Κίνα.

Η αλλαγή θα προκαλέσει σίγουρα μεγάλη σύγχυση σε πολλούς χρήστες του Twitter. Ήδη οι αποφάσεις του Musk και οι αλλαγές που έχει φέρει από τότε που ανέλαβε την πλατφόρμα, έχουν προκαλέσει διάφορες αντιδράσεις κατά καιρούς.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter, Linda Yaccarino, επιβεβαίωσε την κυκλοφορία του brand X την Κυριακή, γράφοντας στο Twitter: “Είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο πράγμα – στη ζωή ή στις επιχειρήσεις – να έχεις μια δεύτερη ευκαιρία να κάνεις άλλη μια μεγάλη εντύπωση. Το Twitter έκανε μια τεράστια εντύπωση και άλλαξε τον τρόπο που επικοινωνούμε. Τώρα, το X θα προχωρήσει παραπέρα, μεταμορφώνοντας το παγκόσμιο town square“.

Elon Musk X

Η Yaccarino είπε ότι το X θα “επικεντρώνεται στον ήχο, το βίντεο, τα μηνύματα, τις πληρωμές” και θα είναι μια “παγκόσμια αγορά για ιδέες, αγαθά, υπηρεσίες και ευκαιρίες”. Και πρόσθεσε: “Το X θα είναι η πλατφόρμα που μπορεί να προσφέρει … τα πάντα“.

Δείτε επίσης: Τwitter κατάργηση DM: Δείτε πώς μπορείτε να το αλλάξετε

Σήμερα, έκανε ένα νέο tweet στο οποίο δείχνει ένα λογότυπο X και γράφει “Το X είναι εδώ! Ας το κάνουμε!

Το σχέδιο για το rebranding του Twitter αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά, όπως ήταν αναμενόμενο, στον λογαριασμό του Musk, όταν έγραψε στο Twitter: “Και σύντομα θα αποχαιρετήσουμε τη μάρκα Twitter και, σταδιακά, όλα τα πουλιά“.

Μια επόμενη ανάρτηση προσέθεσε: “Εάν ένα αρκετά καλό λογότυπο X δημοσιευτεί απόψε, θα το κάνουμε να κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο αύριο“.

Ο ιστότοπος του Twitter λέει ότι το λογότυπό του, που απεικονίζει το μπλε “Larry T Bird” όπως το ονόμασε ο συνιδρυτής του Twitter, Biz Stone, είναι “το πιο αναγνωρίσιμο περιουσιακό μας στοιχείο“, προσθέτοντας: “Γι’ αυτό το προστατεύουμε τόσο πολύ“.

Δείτε επίσης: Τwitter: Νομικά προβλήματα λόγω αντισημιτικού περιεχόμενου

Οι αλλαγές που φέρνει ο Musk προσδίδουν μια νέα πνοή στο Twitter, τώρα X. Ο δισεκατομμυριούχος θέλει να δημιουργήσει μια νέα ολοκληρωμένη πλατφόρμα που θα ενθουσιάσει τους χρήστες. Καθώς το X εισέρχεται σε μια νέα εποχή, με νέες λειτουργίες και νέα επικέντρωση, αναμένεται να συνεχίσει να επηρεάζει την παγκόσμια επικοινωνία.

Μένει να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουν οι χρήστες. Ενώ ορισμένοι θαυμαστές του Musk επικροτούν την αλλαγή, οι μακροχρόνιοι χρήστες της υπηρεσίας δεν ενθουσιάζονται ιδιαίτερα. Ο Marques Brownlee, ο οποίος εντάχθηκε στην υπηρεσία το 2009, λέει ότι θα συνεχίσει να το αποκαλεί Twitter. O Musk του απάντησε: “Όχι για πολύ“.

Πηγή: www.theguardian.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS