ΑρχικήHow ToTwitter κατάργηση DM: Δείτε πώς μπορείτε να το αλλάξετε

Twitter κατάργηση DM: Δείτε πώς μπορείτε να το αλλάξετε

Οι ρυθμίσεις του Twitter ενδέχεται να μην επιτρέπουν πια την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων στην εφαρμογή. Παρακάτω θα αναφερθούν τρόποι, με τους οποίους μπορείτε να στέλνετε μηνύματα.

Ο Elon Musk στις 27 Οκτωβρίου 2022 με το σήμα του Twitter, από την εφημερίδα "Reuters"

Σύμφωνα με τον Elon Musk, το Twitter έρχεται αντιμέτωπο με κρίση ρευστότητας «λόγω της πτώσης των διαφημιστικών εσόδων» και αυτό μπορεί να εξηγήσει την επιτακτική ανάγκη της πλατφόρμας να παροτρύνει περισσότερους χρήστες να εγγραφούν στο Twitter Blue, για να αποκτήσουν μια συνδρομή.

Η δυνατότητα αυτή άλλαξε τις ρυθμίσεις στα Direct Messages, δηλαδή τα άμεσα μηνύματα, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες που δεν έχουν συνδρομή στο Twitter, δεν μπορούν να στείλουν μηνύματα. Τα DM, ουσιαστικά, είναι πλέον μια μεγάλη διαφήμιση του Twitter Blue.

Το Twitter άρχισε να λανσάρει νέες ρυθμίσεις για τα άμεσα μηνύματα, προσθέτοντας μια τρίτη επιλογή στο «να μου στέλνουν μήνυμα όλοι» ή «να μου στέλνουν μηνύματα μόνο οι χρήστες που ακολουθώ». Οι υπάρχουσες επιλογές σήμαιναν ότι είχατε τον απόλυτο έλεγχο σχετικά με το ποιος επικοινωνεί μαζί σας και με ποιους θέλετε να διατηρείτε επαφή.

H νέα τρίτη επιλογή -η οποία προφανώς έχει οριστεί ως προεπιλογή για κάθε χρήστη- επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν μηνύματα DM μόνο από χρήστες που ακολουθούν. Αν η εφαρμογή αυτή, αποτελούνταν μόνο από άτομα του αθλητισμού, ή από προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης, δεν θα αποτελούσε πιθανή πηγή παρενόχλησης, όπως συμβαίνει τώρα.

Σύμφωνα με τις νέες προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, όποιος πληρώνει 8$ το μήνα για το Twitter Blue, μπορεί να σας στείλει και μήνυμα, ανεξάρτητα από το αν τον γνωρίζετε πραγματικά.

Το αρχηγείο της Twitter

Η εφαρμογή Twitter ανακοίνωσε την αλλαγή στον επίσημο λογαριασμό Υποστήριξης Twitter, ο οποίος λειτουργεί ως βασική είσοδος, ότι οι χρήστες των συνδρομών Twitter Blue μπορούν πλέον να στείλουν spam στα εισερχόμενά σας, παρόλο που η συνδρομή αποσκοπεί σύμφωνα με τον Musk στον περιορισμό τέτοιων ενοχλήσεων.

Δείτε επίσης: Twitter: Νομικά προβλήματα λόγω αντισημιτικού περιεχόμενου

Τα DM σας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες εισερχομένων: ένα κύριο και ένα δευτερεύον αίτημα μηνύματος. Τα περισσότερα μηνύματα από χρήστες που δεν ακολουθείτε, πηγαίνουν κατευθείαν στη δεύτερη κατηγορία, επομένως, εάν το κουμπί μηνύματος DM είναι ενεργοποιημένο στον λογαριασμό σας, τα μηνύματα από τους χρήστες αυτούς κατατάσσονται εκεί.

Αυτή η δυνατότητα κάνει το εικονίδιο μηνύματος να εμφανίζεται σε όλους τους χρήστες όταν είναι εγγεγραμμένοι στο Twitter Blue. Έτσι, ακόμα κι αν δεν έχετε ρυθμίσει τα DM σας στο «δημόσιο», οι χρήστες του Twitter Blue, θα εξακολουθούν να είναι σε θέση να σας πλησιάσουν.

Όμως, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς μπορείτε να το αλλάξετε ξανά.

Αυτή η ρύθμιση, όπως προαναφέρθηκε, έχει γίνει η νέα ενοχλητική προεπιλογή της εφαρμογής αυτής που δε σημαίνει όμως ότι δεν μπορεί ξανά να αλλαχθεί.

Μεταβείτε στην ενότητα μηνυμάτων στον λογαριασμό σας στο Twitter – εκεί υπάρχει ένα μικρό εικονίδιο φακέλου. Μόλις εισέλθετε στα κύρια εισερχόμενα, πατήστε το κουμπί ρυθμίσεων και θα δείτε τρεις επιλογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Η επιλογή “να επιτρέπονται μηνύματα μόνο από επαληθευμένους χρήστες” είναι η νέα επιλογή και κατ’επέκταση, αυτή που θέλετε να απενεργοποιήσετε, εάν δεν επιθυμείτε να σας στέλνουν μηνύματα χρήστες του Twitter Blue.

Σήμανση του Twitter, στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης,

Το Twitter Blue και οι συνδρομητές του φαίνονται σαν μια απέλπιδα επιχείρηση του Musk, σα να θέλει να κλείσει μερικές τρύπες, σε ένα πλοίο που βυθίζεται. Είναι κρίμα να βλέπουμε την άλλοτε κυρίαρχη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, να περιορίζεται σε ανόητες επινοήσεις «μάρκετινγκ». Το τελευταίο πράγμα που θέλει κανείς, είναι να του στέλνουν άγνωστοι DM, σωστά;

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS