ΑρχικήinetGmail: Ενθαρρύνει τους χρήστες να ενεργοποιήσουν το Enhanced Safe Browsing

Gmail: Ενθαρρύνει τους χρήστες να ενεργοποιήσουν το Enhanced Safe Browsing

Τις τελευταίες ημέρες, η Google προωθεί σε περίοπτη θέση την Ενισχυμένη Ασφαλή Περιήγηση στις εφαρμογές του Gmail.

Δείτε επίσης: Gmail: Το κόκκινο εικονίδιο ειδοποίησης έχει ήδη επιστρέψει

Εμφανίζεται ακριβώς πάνω από τα εισερχόμενά σας στο Android και στον ιστό, η απόκτηση “πρόσθετης προστασίας από το phishing” είναι το κύριο όφελος για τους χρήστες του Gmail: “Ενεργοποιήστε την Ενισχυμένη Ασφαλή Περιήγηση για να αποκτήσετε πρόσθετη προστασία από επικίνδυνα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου”.

Είδαμε για πρώτη φορά αυτό το μήνυμα την Παρασκευή και βλέπουμε μια ευρεία εξάπλωση. Η Google διαφημίζει:

  • Παρέχει σάρωση ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο για να σας προειδοποιεί ή να αποκλείει επικίνδυνους ιστότοπους, λήψεις και επεκτάσεις.
  • Βελτίωση της ικανότητας της Google να ανιχνεύει και να προστατεύει από το phishing και το κακόβουλο λογισμικό για εσάς και όλους όσους βρίσκονται στο διαδίκτυο.
  • Σας παρέχει καλύτερη προστασία από επικίνδυνους συνδέσμους σε όλες τις εφαρμογές της Google.
Gmail Enhanced Safe Browsing
Gmail Enhanced Safe Browsing

Σε άλλα νέα για την ασφάλεια, η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι “το 70% των λογαριασμών Google, που ανήκουν σε άτομα που χρησιμοποιούν τακτικά τα προϊόντα μας, επωφελούνται αυτόματα από τον έλεγχο ταυτότητας δεύτερου παράγοντα που επιβεβαιώνει την ταυτότητά τους όταν ανιχνεύεται μια ύποπτη είσοδος”. Η εταιρεία αναμένει στην ευρύτερη υιοθέτηση του passkey.

Πρόταση: Google: Το ‘Help me write’ έρχεται στο Gmail για Android και iOS

Τι είναι το Enhanced Safe Browsing

Η Ενισχυμένη ασφαλής περιήγηση, η οποία εισήχθη για πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια στο Chrome, παρέχει προστασία στον ιστό σε πραγματικό χρόνο. Η τυπική, μη ενισχυμένη έκδοση λειτουργεί με τον έλεγχο της διεύθυνσης URL των ιστότοπων που επισκέπτεστε σε σύγκριση με μια τοπική λίστα που κατεβαίνει/ανανεώνεται κάθε 30 λεπτά (από το 2020). Αυτή η λίστα χρησιμοποιείται ευρέως από πολλές άλλες εφαρμογές και προγράμματα περιήγησης.

Η Google δημιούργησε το Enhanced Safe Browsing επειδή “εξελιγμένοι ιστότοποι phishing” κατάφεραν να παρακάμψουν την περίοδο ενημέρωσης. Οι “ασυνήθιστες διευθύνσεις URL” αποστέλλονται σε πραγματικό χρόνο για να διαπιστωθεί αν πρόκειται να επισκεφθείτε έναν ιστότοπο phishing, με το Chrome να στέλνει επίσης ένα “μικρό δείγμα σελίδων και ύποπτων λήψεων”, ενώ το Gmail, το Google Drive και άλλες εφαρμογές στις οποίες έχετε συνδεθεί συνεισφέρουν δεδομένα.

Αργότερα, η Ενισχυμένη Ασφαλής Περιήγηση επεκτάθηκε ώστε να παρέχει προειδοποιήσεις σχετικά με τις επεκτάσεις του Chrome, να πραγματοποιεί σε βάθος ανάλυση αρχείων, να αξιοποιεί μοντέλα ML και είναι πλέον διαθέσιμη και στο Chrome για iOS.

Πώς να ενεργοποιήσετε το Enhanced Safe Browsing

Αν δείτε την προτροπή του Gmail, θα σας μεταφέρει σε αυτή τη σελίδα για να την ενεργοποιήσετε: myaccount.google.com/account-enhanced-safe-browsing.

Gmail Enhanced Safe Browsing

Είναι επίσης προσβάσιμο στις ρυθμίσεις του Chrome: chrome://settings/security.

Google Settings

Διαβάστε επίσης:Πώς να στείλετε και να ανοίξετε εμπιστευτικά email στο Gmail

πηγή πληροφοριών:9to5google.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS