ΑρχικήinetΗ διακοπή αναζήτησης του Microsoft 365 επηρεάζει τα Outlook, Teams και SharePoint

Η διακοπή αναζήτησης του Microsoft 365 επηρεάζει τα Outlook, Teams και SharePoint

Η Microsoft διερευνά ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα που εμποδίζει ορισμένους πελάτες να χρησιμοποιούν τη λειτουργία αναζήτησης σε πολλαπλές υπηρεσίες του Microsoft 365.

Microsoft 365

Ο κατάλογος των επηρεαζόμενων υπηρεσιών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις υπηρεσίες Outlook on the Web, Exchange Online, SharePoint Online, Microsoft Teams και Outlook desktop clients.

“Διερευνούμε ένα ζήτημα όπου οι χρήστες ενδέχεται να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία αναζήτησης σε πολλές υπηρεσίες Microsoft 365″, έγραψε η Microsoft νωρίτερα σήμερα στο Twitter.

“Αναλύουμε το θέμα για να προσδιορίσουμε την πηγή του αντίκτυπου και να αναπτύξουμε ένα σχέδιο μετριασμού”, πρόσθεσε η εταιρεία σε μια αναφορά περιστατικών στο κέντρο διαχείρισης του Microsoft 365.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει αν πρόκειται για παγκόσμιο πρόβλημα ή αν επηρεάζει μόνο πελάτες από περιορισμένο αριθμό περιοχών.

Μια άλλη διακοπή λειτουργίας έθεσε εκτός λειτουργίας πολλές υπηρεσίες του Microsoft 365 την περασμένη εβδομάδα, εμποδίζοντας τους πελάτες σε όλο τον κόσμο να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους και να μην βλέπουν μόλις μπουν τα web apps.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, banners στο επάνω μέρος της οθόνης ζητούσαν από τους “νέους” χρήστες να επικοινωνήσουν με το τμήμα πληροφορικής τους για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αργότερα ανακαλύφθηκε ότι η διακοπή λειτουργίας την περασμένη εβδομάδα προκλήθηκε από την υποδομή προσωρινής αποθήκευσης που εκτελούσε εργασίες κάτω από τα αποδεκτά όρια επιδόσεων, γεγονός που οδήγησε σε timeout exceptions εντός της υποδομής Azure Active Directory (AAD).

Το Microsoft 365 επλήγη από άλλη μια μαζική διακοπή λειτουργίας τον Ιανουάριο, αφού μια ενημέρωση διεύθυνσης router IP προκάλεσε προβλήματα με την προώθηση πακέτων στο Wide Area Network (WAN) της Microsoft.

Για όσους δεν γνωρίζουν το Microsoft 365, προσφέρει μια ολοκληρωμένη επιλογή εφαρμογών σε ένα σύστημα που διαχειρίζεται η ίδια η Microsoft. Στην ουσία η Microsoft θα φιλοξενεί τις εφαρμογές στο cloud της και προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτές από οποιαδήποτε συσκευή (laptop, tablet, κινητό, κλπ) με πρόσβαση στο internet.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS