ΑρχικήUpdatesΤο τελευταίο Windows 11 update προκαλεί πολλά προβλήματα

Το τελευταίο Windows 11 update προκαλεί πολλά προβλήματα

Η νεότερη ενημέρωση των Windows 11 προκαλεί δυστυχώς μια σειρά από προβλήματα, όπως αργές συνδέσεις Solid State Drives (SSD) και Wi-Fi, σφάλματα BSoD και πολλά άλλα.

Windows 11

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένοι χρήστες των Windows αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα μετά τη λήψη και την εγκατάσταση της τελευταίας ενημέρωσης. Μεταξύ αυτών είναι δραστική μείωση της ταχύτητας του SSD (πάνω από 50%), BSoD, καθώς και εφαρμογές που δεν λειτουργούν σωστά.

Η ενημέρωση KB5023706 για τα Windows 11 22H2, με την κωδική ονομασία Moment 2, έφερε τις συνήθεις βελτιώσεις, διορθώσεις και δυνατότητες στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, συμπεριλαμβανομένης μιας γραμμής αναζήτησης στον Task Manager και μιας γραμμής εργασιών βελτιστοποιημένη για tablet.

Δείτε επίσης: Το BlackLotus bootkit παρακάμπτει το UEFI Secure Boot στα patched Windows 11

Οι χρήστες ανέφεραν ότι η πρόσφατη ενημέρωση επηρέασε δραστικά τις επιδόσεις των SSD, με ορισμένους χρήστες να παρατηρούν μείωση της ταχύτητας έως και 50%, ιδίως για τους SSD Adata XPG SX8200 Pro 1TB. Για να καταδείξει περαιτέρω αυτό το ζήτημα, ένας χρήστης του Redditor σημείωσε ότι ο χρόνος εκκίνησης αυξήθηκε από 13 δευτερόλεπτα σε 31 δευτερόλεπτα αμέσως μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης KB5023706, η οποία στη συνέχεια επιλύθηκε με την απεγκατάσταση της εν λόγω ενημέρωσης. Σαφώς, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την εγκατάσταση ενημερώσεων, καθώς πολύ συχνά έρχονται με επιπλοκές.

Η Microsoft αναγνωρίζει ότι ένα από τα γνωστά προβλήματα με τα τελευταία Windows 11, έκδοση 22H2, είναι οι χαμηλότερες ταχύτητες αντιγραφής για τους SSD. Όταν γίνεται αντιγραφή αρχείων πολλών gigabyte σε ή από ένα κοινόχρηστο δίκτυο μέσω του Server Message Block (SMB), μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος από τον αναμενόμενο- η αντιγραφή τοπικών αρχείων μπορεί επίσης να επηρεαστεί. Ωστόσο, οι οικιακοί χρήστες και οι χρήστες μικρών γραφείων πιθανότατα δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα σχετικά με αυτό το θέμα.

Η Microsoft προτείνει την επίλυση αυτού του προβλήματος με τη χρήση εργαλείων αντιγραφής αρχείων που δεν περιλαμβάνουν τη διαχείριση προσωρινής μνήμης cache (buffered I/O). Επιπλέον, έχουν δημιουργήσει δύο “ενσωματωμένες” λύσεις γραμμής εντολών ως γρήγορη λύση πριν από την έκδοση επίσημης λύσης:

  • robocopy \\someserver\someshare c:\somefolder somefile.img /J
  • xcopy \\someserver\someshare c:\somefolder /J

Οι χρήστες δεν παλεύουν μόνο με υποτονικές ταχύτητες SSD, αλλά αντιμετωπίζουν και σφάλματα κατά τη λήψη ή την εγκατάσταση της Moment 2. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, πολλοί παραπονιούνται για Blue Screens of Death σε τακτική βάση, σπασμένες εφαρμογές και αργές συνδέσεις WiFi από τότε που κυκλοφόρησε η ενημέρωση.

Αν αντιμετωπίζετε κάποια από αυτές τις καταστάσεις, η καλύτερη ενέργεια θα ήταν να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση μέχρι η Microsoft να επιλύσει τις δυσλειτουργίες. Φαίνεται ότι μόνο ένας μικρός αριθμός ατόμων αντιμετωπίζει προβλήματα – όπως συμβαίνει γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πηγή πληροφοριών: techspot.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS