Apple: Τα security updates σας προστατεύουν από IDN homograph attacks
infosec

Apple: Τα security updates σας προστατεύουν από IDN homograph attacks

Πόσο συχνά αναβαθμίζετε τις Apple συσκευές σας; Σε περίπτωση που αμελείτε τις αναβαθμίσεις, ανατρέξτε τώρα στο κινητό σας και κάντε άμεσα...
Read More
infosec

Instagram: Bάζει τέλος στα third-apps και τους ψεύτικους followers

Στον κόσμο του Instagram, οι δημοφιλείς σε όλους «influencers» δεν κρύβουν πλέον, πως αγοράζουν τους ακόλουθους, τα likes και τα...
Read More
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
Latest Posts

Windows 10: μεταφορά των μη χρησιμοποιούμενων αρχείων στο OneDrive

Η νέα ενημέρωση των Windows 10 με την ονομασία “Redstone 5” η οποία έχει οριστεί να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, θα αλλάξει τον τρόπο διαχείρισης και εκκαθάρισης αρχείων κατά την απελευθέρωση αποθηκευτικού χώρου.

Ανακοινώνοντας την έκδοση “Insider Build 17758”, η Microsoft δήλωσε ότι η δυνατότητα αποθήκευσης Storage Sense θα αυτοματοποιήσει το έργο της διαχείρισης αρχείων με αυτόματη αφαίρεση τοπικών αντιγράφων των «παλαιότερων και αχρησιμοποίητων» αρχείων. Η διαδικασία ονομάζεται “dehydration” («αφυδάτωση») και δεν θα επηρεάσει τα αρχεία που επισημαίνονται με την ένδειξη «Διατήρηση πάντα σε αυτήν τη συσκευή».

Το σύστημα θα επιλέγει τα αρχεία με βάση την ημερομηνία που θα έχουν ανοίξει την τελευταία φορά. Τα αρχεία που δεν έχουν ανοιχτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα θα μεταφορτώνονται στο OneDrive για να ελευθερώσουν το τοπικό αποθηκευτικό χώρο.

Μια ένδειξη θα οδηγεί στο αρχείο που είναι αποθηκευμένο στο OneDrive η οποία και θα αντικαταστήσει το αρχικό αρχείο. Όταν ο χρήστης χρειάζεται να έχει πρόσβαση στα αρχεία που έχουν ανεβεί στο OneDrive, τα δεδομένα θα ανακτώνται απρόσκοπτα από το σύννεφο αποθήκευσης χρησιμοποιώντας την ένδειξη αυτή.

Ωστόσο, το Storage Sense δεν πρόκειται να ανεβάσει όλα τα παλιά σας αρχεία που έχετε ξεχάσει ότι υπάρχουν. Η «αφυδάτωση» θα συμβεί μόνο όταν ο υπολογιστής σας έχει χαμηλή αποθηκευτική ικανότητα. Έτσι, αν έχετε ένα terabyte αποθήκευσης, η ημέρα καθαρισμού μπορεί να μην έρθει ποτέ.

Το Storage Sense είναι ήδη σε θέση να αφαιρέσει αρχεία, όπως αρχεία καταγραφής του συστήματος και μικρογραφίες εικόνων που δεν χρησιμοποιούνται, αλλά καταλαμβάνουν χώρο στη μνήμη. Η διαδικασία καθαρισμού του Storage Sense εκτελείται περιοδικά ή αυτόματα όταν το σύστημα έχει έλλειψη αποθηκευτικού χώρου.

Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν τη δυνατότητα, αν χρησιμοποιείτε το “Insider build 17720” και επόμενες εκδόσεις. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Αποθήκευση. Κάντε κλικ στο «Αλλαγή του τρόπου με τον οποίο θα ελευθερωθεί αυτόματα ο χώρος».

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *