ΑρχικήinetWindows 10: μεταφορά των μη χρησιμοποιούμενων αρχείων στο OneDrive

Windows 10: μεταφορά των μη χρησιμοποιούμενων αρχείων στο OneDrive

Η νέα ενημέρωση των Windows 10 με την ονομασία “Redstone 5” η οποία έχει οριστεί να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, θα αλλάξει τον τρόπο διαχείρισης και εκκαθάρισης αρχείων κατά την απελευθέρωση αποθηκευτικού χώρου.

Ανακοινώνοντας την έκδοση “Insider Build 17758”, η Microsoft δήλωσε ότι η δυνατότητα αποθήκευσης Storage Sense θα αυτοματοποιήσει το έργο της διαχείρισης αρχείων με αυτόματη αφαίρεση τοπικών αντιγράφων των «παλαιότερων και αχρησιμοποίητων» αρχείων. Η διαδικασία ονομάζεται “dehydration” («αφυδάτωση») και δεν θα επηρεάσει τα αρχεία που επισημαίνονται με την ένδειξη “Διατήρηση πάντα σε αυτήν τη συσκευή”.

Το σύστημα θα επιλέγει τα αρχεία με βάση την ημερομηνία που θα έχουν ανοίξει την τελευταία φορά. Τα αρχεία που δεν έχουν ανοιχτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα θα μεταφορτώνονται στο OneDrive για να ελευθερώσουν το τοπικό αποθηκευτικό χώρο.

Μια ένδειξη θα οδηγεί στο αρχείο που είναι αποθηκευμένο στο OneDrive η οποία και θα αντικαταστήσει το αρχικό αρχείο. Όταν ο χρήστης χρειάζεται να έχει πρόσβαση στα αρχεία που έχουν ανεβεί στο OneDrive, τα δεδομένα θα ανακτώνται απρόσκοπτα από το σύννεφο αποθήκευσης χρησιμοποιώντας την ένδειξη αυτή.

Ωστόσο, το Storage Sense δεν πρόκειται να ανεβάσει όλα τα παλιά σας αρχεία που έχετε ξεχάσει ότι υπάρχουν. Η «αφυδάτωση» θα συμβεί μόνο όταν ο υπολογιστής σας έχει χαμηλή αποθηκευτική ικανότητα. Έτσι, αν έχετε ένα terabyte αποθήκευσης, η ημέρα καθαρισμού μπορεί να μην έρθει ποτέ.

Το Storage Sense είναι ήδη σε θέση να αφαιρέσει αρχεία, όπως αρχεία καταγραφής του συστήματος και μικρογραφίες εικόνων που δεν χρησιμοποιούνται, αλλά καταλαμβάνουν χώρο στη μνήμη. Η διαδικασία καθαρισμού του Storage Sense εκτελείται περιοδικά ή αυτόματα όταν το σύστημα έχει έλλειψη αποθηκευτικού χώρου.

Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν τη δυνατότητα, αν χρησιμοποιείτε το “Insider build 17720” και επόμενες εκδόσεις. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Αποθήκευση. Κάντε κλικ στο “Αλλαγή του τρόπου με τον οποίο θα ελευθερωθεί αυτόματα ο χώρος”.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS