Παρασκευή, 10 Απριλίου, 07:23
Αρχική inet Windows 10: μεταφορά των μη χρησιμοποιούμενων αρχείων στο OneDrive

Windows 10: μεταφορά των μη χρησιμοποιούμενων αρχείων στο OneDrive

Η νέα ενημέρωση των Windows 10 με την ονομασία “Redstone 5” η οποία έχει οριστεί να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, θα αλλάξει τον τρόπο διαχείρισης και εκκαθάρισης αρχείων κατά την απελευθέρωση αποθηκευτικού χώρου.

Ανακοινώνοντας την έκδοση “Insider Build 17758”, η Microsoft δήλωσε ότι η δυνατότητα αποθήκευσης Storage Sense θα αυτοματοποιήσει το έργο της διαχείρισης αρχείων με αυτόματη αφαίρεση τοπικών αντιγράφων των «παλαιότερων και αχρησιμοποίητων» αρχείων. Η διαδικασία ονομάζεται “dehydration” («αφυδάτωση») και δεν θα επηρεάσει τα αρχεία που επισημαίνονται με την ένδειξη “Διατήρηση πάντα σε αυτήν τη συσκευή”.

Το σύστημα θα επιλέγει τα αρχεία με βάση την ημερομηνία που θα έχουν ανοίξει την τελευταία φορά. Τα αρχεία που δεν έχουν ανοιχτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα θα μεταφορτώνονται στο OneDrive για να ελευθερώσουν το τοπικό αποθηκευτικό χώρο.

Μια ένδειξη θα οδηγεί στο αρχείο που είναι αποθηκευμένο στο OneDrive η οποία και θα αντικαταστήσει το αρχικό αρχείο. Όταν ο χρήστης χρειάζεται να έχει πρόσβαση στα αρχεία που έχουν ανεβεί στο OneDrive, τα δεδομένα θα ανακτώνται απρόσκοπτα από το σύννεφο αποθήκευσης χρησιμοποιώντας την ένδειξη αυτή.

Ωστόσο, το Storage Sense δεν πρόκειται να ανεβάσει όλα τα παλιά σας αρχεία που έχετε ξεχάσει ότι υπάρχουν. Η «αφυδάτωση» θα συμβεί μόνο όταν ο υπολογιστής σας έχει χαμηλή αποθηκευτική ικανότητα. Έτσι, αν έχετε ένα terabyte αποθήκευσης, η ημέρα καθαρισμού μπορεί να μην έρθει ποτέ.

- Advertisement -

Το Storage Sense είναι ήδη σε θέση να αφαιρέσει αρχεία, όπως αρχεία καταγραφής του συστήματος και μικρογραφίες εικόνων που δεν χρησιμοποιούνται, αλλά καταλαμβάνουν χώρο στη μνήμη. Η διαδικασία καθαρισμού του Storage Sense εκτελείται περιοδικά ή αυτόματα όταν το σύστημα έχει έλλειψη αποθηκευτικού χώρου.

Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν τη δυνατότητα, αν χρησιμοποιείτε το “Insider build 17720” και επόμενες εκδόσεις. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Αποθήκευση. Κάντε κλικ στο “Αλλαγή του τρόπου με τον οποίο θα ελευθερωθεί αυτόματα ο χώρος”.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...