Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Windows 10: μεταφορά των μη χρησιμοποιούμενων αρχείων στο OneDrive

Η νέα ενημέρωση των Windows 10 με την ονομασία “Redstone 5” η οποία έχει οριστεί να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, θα αλλάξει τον τρόπο διαχείρισης και εκκαθάρισης αρχείων κατά την απελευθέρωση αποθηκευτικού χώρου.

Ανακοινώνοντας την έκδοση “Insider Build 17758”, η Microsoft δήλωσε ότι η δυνατότητα αποθήκευσης Storage Sense θα αυτοματοποιήσει το έργο της διαχείρισης αρχείων με αυτόματη αφαίρεση τοπικών αντιγράφων των «παλαιότερων και αχρησιμοποίητων» αρχείων. Η διαδικασία ονομάζεται “dehydration” («αφυδάτωση») και δεν θα επηρεάσει τα αρχεία που επισημαίνονται με την ένδειξη «Διατήρηση πάντα σε αυτήν τη συσκευή».

Το σύστημα θα επιλέγει τα αρχεία με βάση την ημερομηνία που θα έχουν ανοίξει την τελευταία φορά. Τα αρχεία που δεν έχουν ανοιχτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα θα μεταφορτώνονται στο OneDrive για να ελευθερώσουν το τοπικό αποθηκευτικό χώρο.

Μια ένδειξη θα οδηγεί στο αρχείο που είναι αποθηκευμένο στο OneDrive η οποία και θα αντικαταστήσει το αρχικό αρχείο. Όταν ο χρήστης χρειάζεται να έχει πρόσβαση στα αρχεία που έχουν ανεβεί στο OneDrive, τα δεδομένα θα ανακτώνται απρόσκοπτα από το σύννεφο αποθήκευσης χρησιμοποιώντας την ένδειξη αυτή.

Ωστόσο, το Storage Sense δεν πρόκειται να ανεβάσει όλα τα παλιά σας αρχεία που έχετε ξεχάσει ότι υπάρχουν. Η «αφυδάτωση» θα συμβεί μόνο όταν ο υπολογιστής σας έχει χαμηλή αποθηκευτική ικανότητα. Έτσι, αν έχετε ένα terabyte αποθήκευσης, η ημέρα καθαρισμού μπορεί να μην έρθει ποτέ.

Το Storage Sense είναι ήδη σε θέση να αφαιρέσει αρχεία, όπως αρχεία καταγραφής του συστήματος και μικρογραφίες εικόνων που δεν χρησιμοποιούνται, αλλά καταλαμβάνουν χώρο στη μνήμη. Η διαδικασία καθαρισμού του Storage Sense εκτελείται περιοδικά ή αυτόματα όταν το σύστημα έχει έλλειψη αποθηκευτικού χώρου.

Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν τη δυνατότητα, αν χρησιμοποιείτε το “Insider build 17720” και επόμενες εκδόσεις. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Αποθήκευση. Κάντε κλικ στο «Αλλαγή του τρόπου με τον οποίο θα ελευθερωθεί αυτόματα ο χώρος».

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *