ΑρχικήsecurityH ευπάθεια Tor Browser Zero Day αποκαλύπτεται στο Twitter

H ευπάθεια Tor Browser Zero Day αποκαλύπτεται στο Twitter

ευπάθειαΜια zero-day ευπάθεια για το πρόγραμμα περιήγησης Tor αποκαλύφθηκε χθες στο Twitter από την Zerodium – μια εταιρεία που αγοράζει και πωλεί εκμεταλλεύσεις λογισμικού.

Η Zerodium δημοσίευσε τις λεπτομέρειες της ευπάθειας που υπήρχε στην επέκταση του Firefox NoScript (ενσωματωμένη στο πρόγραμμα περιήγησης Tor), η οποία εμποδίζει τις ιστοσελίδες να εκτελούν JavaScript, Flash ή Silverlight.

Παρόλο που το NoScript υποτίθεται ότι αποκλείει όλο το JavaScript στο “ασφαλέστερο” επίπεδο ασφαλείας του, υπάρχει ένα backdoor που μπορεί να εκμεταλλευτεί από τους εισβολείς για να καταστείλει το NoScript και να εκτελέσει κακόβουλους κώδικες.

Ωστόσο, αυτό το σφάλμα μπορεί να εκμεταλλευτεί μόνο στο Tor Browser 7.x , ενώ το Tor Browser 8.x που κυκλοφόρησε πρόσφατα, δεν επηρεάζεται από αυτό.

Ο λόγος πίσω από αυτό είναι η αλλαγή του codebase του Tor από τον παλαιότερο πυρήνα του Firefox στη νέα πλατφόρμα Firefox Quantum. Το νέο add-on API του προστατεύει την έκδοση 8 από αυτήν την ευπάθεια.

Εκτός αυτού, το πρόσθετο NoScript ξαναγράφηκε πέρυσι για να γίνει συμβατό με τη νέα πλατφόρμα Firefox Quantum. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εν λόγω ευπάθεια zero-day δεν λειτουργεί στη νέα σειρά Tor Browser 8.x.

Μετά την αποκάλυψη από τη Zerodium, κυκλοφόρησε από την εταιρεία η NoScript “Classic” έκδοση 5.1.8.7 για να σταματήσει την εκμετάλλευση zero day.

Παρόλα αυτά, συνιστάται στους χρήστες Tor να εγκαταστήσουν την ενημερωμένη έκδοση NoScript ή να μεταβούν στο Tor Browser 8.x για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS