15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

H ευπάθεια Tor Browser Zero Day αποκαλύπτεται στο Twitter

ευπάθειαΜια zero-day ευπάθεια για το πρόγραμμα περιήγησης Tor αποκαλύφθηκε χθες στο Twitter από την Zerodium – μια εταιρεία που αγοράζει και πωλεί εκμεταλλεύσεις λογισμικού.

Η Zerodium δημοσίευσε τις λεπτομέρειες της ευπάθειας που υπήρχε στην επέκταση του Firefox NoScript (ενσωματωμένη στο πρόγραμμα περιήγησης Tor), η οποία εμποδίζει τις ιστοσελίδες να εκτελούν JavaScript, Flash ή Silverlight.

Παρόλο που το NoScript υποτίθεται ότι αποκλείει όλο το JavaScript στο «ασφαλέστερο» επίπεδο ασφαλείας του, υπάρχει ένα backdoor που μπορεί να εκμεταλλευτεί από τους εισβολείς για να καταστείλει το NoScript και να εκτελέσει κακόβουλους κώδικες.

Ωστόσο, αυτό το σφάλμα μπορεί να εκμεταλλευτεί μόνο στο Tor Browser 7.x , ενώ το Tor Browser 8.x που κυκλοφόρησε πρόσφατα, δεν επηρεάζεται από αυτό.

Ο λόγος πίσω από αυτό είναι η αλλαγή του codebase του Tor από τον παλαιότερο πυρήνα του Firefox στη νέα πλατφόρμα Firefox Quantum. Το νέο add-on API του προστατεύει την έκδοση 8 από αυτήν την ευπάθεια.

Εκτός αυτού, το πρόσθετο NoScript ξαναγράφηκε πέρυσι για να γίνει συμβατό με τη νέα πλατφόρμα Firefox Quantum. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εν λόγω ευπάθεια zero-day δεν λειτουργεί στη νέα σειρά Tor Browser 8.x.

Μετά την αποκάλυψη από τη Zerodium, κυκλοφόρησε από την εταιρεία η NoScript «Classic» έκδοση 5.1.8.7 για να σταματήσει την εκμετάλλευση zero day.

Παρόλα αυτά, συνιστάται στους χρήστες Tor να εγκαταστήσουν την ενημερωμένη έκδοση NoScript ή να μεταβούν στο Tor Browser 8.x για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *