ΑρχικήinetTwitter: Εντοπίζονται κάθε εβδομάδα περίπου 10 εκατομμύρια αυτόματων λογαριασμών

Twitter: Εντοπίζονται κάθε εβδομάδα περίπου 10 εκατομμύρια αυτόματων λογαριασμών

Ο CEO του Twitter, Jack Dorsey δήλωσε ότι το κοινωνικό δίκτυο θα έπρεπε να απενεργοποιεί από  8,5 μέχρι και 10 εκατομμύρια λογαριασμούς κάθε εβδομάδα σε όλη την διάρκεια του 2018 λόγω αυτοματοποίησης και spam αλληλογραφίας.

Όπως δήλωσε ο Dorsey, το Twitter έχει “μπλοκάρει” έως και 530 χιλιάδες ύποπτες συνδέσεις ανά ημέρα, διπλασιάζοντας το ποσό που είχε να αντιμετωπίσει το προηγούμενο έτος.

Για να γίνουν όλα τα παραπάνω, το Twitter είχε και συνεχίζει να πρέπει να σχεδιάζει νέα εργαλεία bot για να αυτοματοποιήσουν τη διαδικασία ανίχνευσης και καταπολέμησης αυτοματοποιημένων λογαριασμών.

Twitter

Τα περισσότερα από τα εργαλεία χρησιμοποιούν εντοπίζουν λογαριασμούς με ύποπτη συμπεριφορά όπως μεγάλο αριθμό tweet που χρησιμοποιούν το ίδιο hashtag ή αναφέρουν τον ίδιο λογαριασμό χωρίς ποτέ να λάβουν απάντηση.

“Αυτές οι τεχνολογικές βελτιώσεις έχουν οδηγήσει σε αντίστοιχη μείωση του αριθμού των αναφορών ανεπιθύμητων μηνυμάτων από άτομα στο Twitter”, δήλωσε ο Dorsey. “Ο αριθμός των αναφορών τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους ήταν περίπου 25.000 ανά ημέρα, ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε 17.000 τον Αύγουστο.”

Επιπλέον, ο Dorsey ανέφερε επίσης τον αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων κατά τις οποίες το κοινωνικό δίκτυο χρησιμοποιεί προ-προγραμματισμένες προκλήσεις όπως reCAPTCHA, καθώς και αιτήματα για επαναφορά κωδικού πρόσβασης για λογαριασμούς που ενδέχεται να διακυβεύονται.

Ως πρόσθετο τείχος προστασίας για την προστασία των χρηστών του Twitter από κακόβουλες συμπεριφορές, το κοινωνικό δίκτυο δουλεύει πάνω στην εισαγωγή υποχρεωτικής επαλήθευσης κινητού τηλεφώνου και email επαλήθευσης για όλους τους νέους λογαριασμούς.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS