15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Slack: Τα γραφεία της εταιρείας διαθέτουν για φρουρούς ρομπότ ασφαλείας

H Slack, κατά τη διάρκεια του ετήσιου Slack Frontiers, ανακοίνωσε ότι έχουν κατασκευαστεί  δύο ρομπότ ασφαλείας σε συνεργασία με την Cobalt Robotics για να παρακολουθούν τα γραφεία της εταιρείας.

Τα ρομπότ διαθέτουν ενσωματωμένους αισθητήρες από θερμικές κάμερες, readers, περιβαλλοντικούς αισθητήρες και σειρήνες, LIDAR, RFID και υπερηχητικούς αισθητήρες μεγάλης εμβέλειας.

Έχουν επίσης ενσωματωμένη αμφίδρομη επικοινωνία ήχου / βίντεο και μια front-facing οθόνη αφής που χρησιμοποιείται ως συσκευή εικονικής παρουσίας.

Η Cobalt Robotics συνδυάζει το κατάλληλο hardware, software και ανθρώπινο δυναμικό για να την δημιουργία της τέλειας λύσης ασφαλείας για τους εργαζομένους αλλά και τις εγκαταστάσεις.

O “στρατός” από ρομπότ που περιπλανιέται στον χώρο σαρώνει οτιδήποτε εμφανίζεται στο οπτικό πεδίο του και τα αξιολογεί καταλλήλως.

Slack

Τα αυτόνομα ρομπότ ασφαλείας λειτουργούν ως συσκευές εικονικής παρουσίας για τους ειδικούς της Cobalt.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρόλο που πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι η ασφάλεια χρειάζεται τα σωστά άτομα με τη σωστή εμπειρία για να βεβαιωθεί ότι τηρούνται οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα, οι περισσότεροι ειδικοί ασφαλείας εμπιστεύονται και επιλέγουν πλέον τις αυτοματοποιημένες επιλογές.

Απ’ ότι φαίνεται η επιλογή αυτή είναι και η σωστή καθώς οι αυτοματοποιημένες μονάδες μπορούν να περιπλανηθούν από μόνες τους σε όλα τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και να επιβάλουν ένα συγκεκριμένο σύνολο κανόνων ασφαλείας που έχει επινοήσει η εταιρεία, με απόλυτη εστίαση στη δουλειά και εξάλειψη του παράγοντα ανθρώπινου σφάλματος.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *