ΑρχικήinetSlack: Τα γραφεία της εταιρείας διαθέτουν για φρουρούς ρομπότ ασφαλείας

Slack: Τα γραφεία της εταιρείας διαθέτουν για φρουρούς ρομπότ ασφαλείας

H Slack, κατά τη διάρκεια του ετήσιου Slack Frontiers, ανακοίνωσε ότι έχουν κατασκευαστεί  δύο ρομπότ ασφαλείας σε συνεργασία με την Cobalt Robotics για να παρακολουθούν τα γραφεία της εταιρείας.

Τα ρομπότ διαθέτουν ενσωματωμένους αισθητήρες από θερμικές κάμερες, readers, περιβαλλοντικούς αισθητήρες και σειρήνες, LIDAR, RFID και υπερηχητικούς αισθητήρες μεγάλης εμβέλειας.

Έχουν επίσης ενσωματωμένη αμφίδρομη επικοινωνία ήχου / βίντεο και μια front-facing οθόνη αφής που χρησιμοποιείται ως συσκευή εικονικής παρουσίας.

Η Cobalt Robotics συνδυάζει το κατάλληλο hardware, software και ανθρώπινο δυναμικό για να την δημιουργία της τέλειας λύσης ασφαλείας για τους εργαζομένους αλλά και τις εγκαταστάσεις.

O “στρατός” από ρομπότ που περιπλανιέται στον χώρο σαρώνει οτιδήποτε εμφανίζεται στο οπτικό πεδίο του και τα αξιολογεί καταλλήλως.

Slack

Τα αυτόνομα ρομπότ ασφαλείας λειτουργούν ως συσκευές εικονικής παρουσίας για τους ειδικούς της Cobalt.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρόλο που πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι η ασφάλεια χρειάζεται τα σωστά άτομα με τη σωστή εμπειρία για να βεβαιωθεί ότι τηρούνται οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα, οι περισσότεροι ειδικοί ασφαλείας εμπιστεύονται και επιλέγουν πλέον τις αυτοματοποιημένες επιλογές.

Απ’ ότι φαίνεται η επιλογή αυτή είναι και η σωστή καθώς οι αυτοματοποιημένες μονάδες μπορούν να περιπλανηθούν από μόνες τους σε όλα τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και να επιβάλουν ένα συγκεκριμένο σύνολο κανόνων ασφαλείας που έχει επινοήσει η εταιρεία, με απόλυτη εστίαση στη δουλειά και εξάλειψη του παράγοντα ανθρώπινου σφάλματος.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS