ΑρχικήinetLevel One Robotics: Διαρροή 47.000 εγγράφων αυτοκινητοβιομηχανιών

Level One Robotics: Διαρροή 47.000 εγγράφων αυτοκινητοβιομηχανιών

Ερευνητές ασφαλείας της UpGuard ανακάλυψαν έναν «Θησαυρό» με άκρως εμπιστευτικά αρχεία, τα οποία ήταν δημόσια και προσβάσιμα από όλους. Τα αρχεία ανήκαν σε εκατοντάδες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένου των Tesla, Ford, Toyota, GM, Fiat και Volkswagen. Η εταιρεία η οποία είναι υπεύθυνη για την διαρροή των στοιχείων είναι η Level One Robotics, μια Καναδική εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες αυτοματισμού.

level one robotics

Τα στοιχεία  ανακαλύφθηκαν την πρώτη Ιουλίου, όταν αρχεία συνολικής χωρητικότητας 157GB (47.000 έγγραφα) βρέθηκαν διαθέσιμα σε έναν δημόσιο server χωρίς καμία προστασία. Η ανάλυση που έγινε στα έγγραφα έδειξε ότι το περιεχόμενο αφορά συναλλαγές, συμβόλαια, non-disclosure agreements, ρομποτικές ρυθμίσεις αλλά και προσωπικά στοιχεία από σαρωμένα διαβατήρια και άδειες οδήγησης.

Σύμφωνα με το blog post της UpGuard, “Οι πληροφορίες διέρρευσαν μέσω του πρωτοκόλλου rsync, ένα αρκετά συνηθισμένο τρόπο μεταφοράς μεγάλων αρχείων. Ο rsync server δεν είχε περιορισμούς ανά IP ή χρήστη, και ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στα αρχεία που περιείχε.

Η Level One Robotics ενημερώθηκε για την αδυναμία του server στις 9 Ιουλίου και αμέσως αφαίρεσε τα εν λόγω αρχεία από τον server. Ωστόσο δεν είναι γνωστό εάν είχε κάποιος πρόσβαση στα αρχεία πέρα από την UpGuard.

“Η Level One Robotics λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η παραβίαση, και για αυτόν τον λόγο διεξάγει μια πλήρη ερευνά για το ποιος και ποτέ μπορεί να πήρε πρόσβαση στα πολύτιμα αρχεία.” Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε ότι για να διατηρηθεί η ακεραιότητα της έρευνας, δεν θα υπάρξουν άλλα σχόλια σχετικά με την υπόθεση.

Ακόμα, δεν έχουν γίνει δηλώσεις από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που επηρεάστηκαν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS