ΑρχικήinetΗ Apple συνεχίζει την χρήση Qualcomm chip για τα iPhone 15

Η Apple συνεχίζει την χρήση Qualcomm chip για τα iPhone 15

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί modem chips της Qualcomm για την σειρά iPhone 15 του 2023.

Σύμφωνα με έκθεση του Mark Gurman, από το Bloomberg την Τετάρτη, η Qualcomm επιβεβαίωσε στους επενδυτές της ότι θα «διατηρήσει την τρέχουσα θέση της» αναφορικά με τις προμήθειες modem στην Apple. Τον Νοέμβριο του 2021, η Qualcomm ανέμενε να καλύψει μόνο το 20% της ζήτησης της Apple για το εξάρτημα έως το 2023.

Η Apple ξεκίνησε αναπτύσσοντας τη δική της τεχνολογία μόντεμ με την λογική ότι η Qualcomm θα της παρέχει λιγότερα chip. Ωστόσο δεν φαίνεται ότι τα chip της Apple θα είναι έτοιμα για κυκλοφορία το 2023. Η αναφορά του Gurman απηχεί πληροφορίες που ακούσαμε προηγουμένως από τον αναλυτή της Apple, Ming-Chi Kuo. Ο Kuo είπε τον Ιούνιο του 2022 ότι το έργο της Apple στα modem chip 5G είναι “αποτυχία” και ότι η Qualcomm θα παραμείνει ο προμηθευτής μόντεμ της Apple για τη σειρά iPhone 15 του 2023.

Διαβάστε επίσης: Όλα τα μοντέλα iPhone 15 θα διαθέτουν display cutouts Dynamic Island

Η Apple συνεχίζει την χρήση Qualcomm chip για τα iPhone 15
Η Apple συνεχίζει την χρήση Qualcomm chip για τα iPhone 15

Ο Kuo είπε ότι η ανάπτυξη του modem chip σταμάτησε, αλλά η δουλειά τελικά συνεχίζεται. Η Apple αναμένεται να δημιουργήσει το δικό της modem chip, αλλά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί το έργο και να είναι ικανοποιητικό για χρήση σε iPhone 15 και άλλες συσκευές.

Το 2019, η Apple εξαγόρασε το τμήμα παραγωγής modem chip για smartphone της Intel για 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Με την εξαγορά, η Apple απέκτησε επίσης ένα χαρτοφυλάκιο με περισσότερες από 17.000 πατέντες και πάνω από 2.200 υπαλλήλους της Intel.

Η Apple ξεκίνησε μια νομική μάχη κατά της Qualcomm το 2017, κατηγορώντας την Qualcomm ότι εισέπραξε άδικα δικαιώματα για τεχνολογίες με τις οποίες δεν είχε καμία σχέση. Η Apple ήθελε να απομακρυνθεί από την Qualcomm με τη μετάβαση στο 5G για να σταματήσει να πληρώνει τα τέλη της Qualcomm και αντ’ αυτού να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία Intel, αλλά η Intel δεν ήταν σε θέση να κατασκευάσει modem chip 5G που πληρούσαν τα πρότυπα της Apple για το iPhone 15.

Η Apple συνεχίζει την χρήση Qualcomm chip για τα iPhone 15
Η Apple συνεχίζει την χρήση Qualcomm chip για τα iPhone 15

Δείτε επίσης: Το Apple iPhone 15 Pro θα είναι ισχυρό λόγω του 3nm A17 chip

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Apple ενδιαφέρεται να μειώσει την εξάρτησή της από τρίτους προμηθευτές, ειδικά σε μια εποχή που η εταιρεία αντικαθιστά τους επεξεργαστές Intel με τα δικά της τσιπ σε υπολογιστές Mac. Ωστόσο, τα modem chips 5G της Intel δεν ήταν ποτέ τόσο αποτελεσματικά όσο της Qualcomm. Το Bloomberg σημειώνει ότι τα πρωτότυπα τσιπ που κατασκευάζονται από την Apple υποφέρουν από υπερθέρμανση.

Η Apple αναγκάστηκε να διευθετήσει την αγωγή της με την Qualcomm και έκτοτε χρησιμοποίησε modem chips Qualcomm 5G για τη σειρά iPhone και iPad. Η Apple εργάζεται στο δικό της chip από τότε με σκοπό να το εισάγει στο iPhone 15. Οι αρχικές φήμες ανέφεραν το 2023 ως τη χρονιά που η Apple θα ήταν έτοιμη για την μετάβαση, αλλά φαίνεται ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να τερματίσει η Apple τις συμφωνίες της για τα μόντεμ με την Qualcomm.

Πηγή: macrumors.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS