ΑρχικήinetΤο Apple iPhone 15 Pro θα είναι ισχυρό λόγω του 3nm A17...

Το Apple iPhone 15 Pro θα είναι ισχυρό λόγω του 3nm A17 chip

Το Apple iPhone 15 Pro ίσως είναι το πιο ισχυρό τηλέφωνο του 2023 καθώς αναμένεται να έρθει με το νέο 3nm A17 chip.

To mobile processor node επόμενης γενιάς των 3nm θα ξεκινήσει σύντομα να παράγεται σε ποσότητες, δήλωσαν εκπρόσωποι του ταϊβανέζικου παραγωγού semiconductor TSMC, αλλά η βελτιωμένη έκδοση N3E δεν θα υπάρχει στα chipset τηλεφώνου πριν η Apple κυκλοφορήσει τα μοντέλα iPhone 15 Pro, αναφέρει η τοπική δημοσίευση Digitimes.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της TSMC μιλώντας στην αναφορά κερδών του δεύτερου τριμήνου, «Το N3E θα επεκτείνει περαιτέρω την οικογένεια N3 με βελτιωμένη ισχύ και απόδοση. Παρατηρήσαμε υψηλό αριθμό πελατών που δέσμευσαν το N3E και η παραγωγή μεγάλου όγκου έχει προγραμματιστεί για περίπου ένα χρόνο μετά το N3» ή περίπου αυτή την εποχή του χρόνου.

Το Apple iPhone 15 Pro θα είναι ισχυρό λόγω του 3nm A17 chip
Το Apple iPhone 15 Pro θα είναι ισχυρό λόγω του 3nm A17 chip

Το επόμενο καλύτερο πράγμα της Qualcomm, το Snapdragon 8 Gen 2 που θα είναι στα τηλέφωνα Galaxy S23 αυτό το χειμώνα, δεν θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τη διαδικασία παραγωγής των 3nm και θα εξακολουθεί να έχει 4nm, αφήνοντας το 3nm node, που προορίζεται για μαζική χρήση σε τηλέφωνα του 2024, για το Snapdragon 8 Gen 3.

Δείτε επίσης: Google, Apple, Meta, Twitter: Ποια συλλέγει τα λιγότερα user data;

Το ίδιο ισχύει για τη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής chipset τηλεφώνου στον κόσμο MediaTek, η οποία θα εκδίδει επεξεργαστές 3nm που κατασκευάζονται από την TSMC μόνο προς το τέλος του 2023, με αποτέλεσμα να μείνει μόνο η Apple ως μεγάλος πελάτης για το βελτιωμένο 3nm mobile chipset production node της TSMC, πιθανότατα για το A17 processor.

Αναμενόμενες προδιαγραφές Apple iPhone 15 Pro

  • 3nm Apple A17 processor
  • Κύρια κάμερα 48MP
  • 12MP ultrawide camera με 1.4 micron pixels
  • Punch-hole OLED οθόνη

Δεδομένου ότι οι φήμες αναφέρουν ότι η Apple θα ξεκινήσει ένα processor fragmentation spree με τη σειρά iPhone 14, με 5nm A15 για το iPhone 14 και 14 Max, αλλά 4nm A16 για το iPhone 14 Pro και 14 Pro Max – το αποτέλεσμα τον επόμενο χρόνο μπορεί να είναι ότι θα εξοπλίσει μόνο τα iPhone 15 Pro Max και iPhone 15 Pro με 3nm Apple A17 processor.

Το Apple iPhone 15 Pro θα είναι ισχυρό λόγω του 3nm A17 chip
Το Apple iPhone 15 Pro θα είναι ισχυρό λόγω του 3nm A17 chip

Σύμφωνα με το πρόγραμμα παραγωγής N3E της TSMC, η Apple θα είναι «ο κύριος πελάτης της διαδικασίας παραγωγής 3nm της TSMC το 2023 και η εταιρεία αναμένεται να εκπληρώσει σημαντικές παραγγελίες τσιπ 3nm για πολλούς πελάτες το 2024», αναφέρουν πηγές του κλάδου.

Δείτε επίσης: Η ετήσια συνδρομή AppleCare+ για Mac έρχεται σε 3 ακόμη χώρες

Έτσι, τα πρώτα τηλέφωνα με τους ολοκαίνουργιους επεξεργαστές 3nm αναμένεται να είναι τα iPhone 15 Pro και 15 Pro Max με τις νέες κάμερες periscope, σημαντικές διαφοροποιήσεις που μπορεί να τα ωθήσουν αρκετά μπροστά από τις διαθέσιμες επιλογές του 2023, και όχι μόνο ανάμεσα στα κινητά της Apple.

Δεδομένου ότι το iPhone 15 Pro θα έχει μικρότερη οθόνη με λιγότερα pixel βοηθώντας το υποσύστημα γραφικών, τα σημεία αναφοράς του θα μπορούσαν να επισκιάσουν ένα iPhone 15 Pro Max με τον ίδιο επεξεργαστή A17, καθιστώντας το τελικά το πιο ισχυρό τηλέφωνο του 2023.

Πηγή: phonearena.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS