ΑρχικήUpdatesiOS 16.4: Τα web apps στην homescreen θα στέλνουν ειδοποιήσεις push

iOS 16.4: Τα web apps στην homescreen θα στέλνουν ειδοποιήσεις push

Οι νέες εκδόσεις beta για iOS και iPadOS 16.4 της Apple θα επιτρέψουν στα Safari web apps στην αρχική σας οθόνη να σας στέλνουν ειδοποιήσεις push, σύμφωνα με μια νέα ανάρτηση στο WebKit.

Δείτε επίσης: Οι χρήστες αντιμετωπίζουν ζητήματα με τα iCloud backup μετά το iOS 16.3 update

iOS 16.4

Δείτε επίσης: iOS 16.3 update: Διορθώνει το “Find My” στο CarPlay

Ήδη από το πρώτο iPhone, μπορούσατε να προσθέσετε ένα shortcut σε websites στην αρχική σας οθόνη οι οποίες αναπαρίστανται ως εικονίδια που μοιάζουν με εφαρμογές για ιστότοπους, αλλά δεν μπορούσαν να σας στείλουν ειδοποιήσεις ή να εμφανίσουν notification badges. Ωστόσο, με το iOS και το iPadOS 16.4, αυτό θα αλλάξει.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο WebKit για το θέμα, ορίστε πώς θα λειτουργούν οι ειδοποιήσεις push:

Προσθέτοντας μια εφαρμογή ιστού στο Homescreen σας, μπορείτε πλέον να ζητάτε άδεια για τη λήψη ειδοποιήσεων push σε απόκριση direct user interaction (για παράδειγμα, πατώντας το κουμπί ‘subscribe’ που παρέχεται από την εφαρμογή ιστού). Το iOS και το iPadOS θα σας ζητήσουν εξουσιοδότηση ώστε αυτή η εφαρμογή ιστού να μπορεί να στέλνει ειδοποιήσεις. Στη συνέχεια, ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί αυτές τις άδειες ανά εφαρμογή ιστού στο Notifications Settings — όπως κάθε άλλη εφαρμογή σε iPhone και iPad.

Τα notifications των web apps μιμούνται την ίδια διαδικασία με άλλες εφαρμογές, ώστε να εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος της συσκευής σας, στο Notification Center και ακόμη και στο συνδεδεμένο Apple Watch.

Οι διαδικτυακές εφαρμογές έχουν πλέον τη δυνατότητα να ορίσουν ένα notification badge count και τις λειτουργίες εστίασης, κάτι που αποτελεί σπουδαίο νέο. Είναι επίσης χρήσιμο το γεγονός ότι μπορείτε να διαχειρίζεστε διαφορετικές ρυθμίσεις για κάθε web app στην homescreen σας ανάλογα με το σε ποιον ανήκει- αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για τη διάκριση της προσωπικής από την επαγγελματική χρήση.

Δείτε επίσης: Τα co-hosted livestreams του YouTube φτάνουν σε Android και iOS

Το Safari δεν αναβαθμίζεται μόνο για εφαρμογές ιστού, αλλά τώρα, αρχής γενομένης από το iOS και το iPadOS 16.4, μπορείτε επίσης να αποθηκεύετε εφαρμογές από προγράμματα περιήγησης τρίτων στην αρχική σας οθόνη γρήγορα και εύκολα!

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS