ΑρχικήinetMicrosoft 365: Διακοπή λειτουργίας εμποδίζει την πρόσβαση σε εφαρμογές και υπηρεσίες web

Microsoft 365: Διακοπή λειτουργίας εμποδίζει την πρόσβαση σε εφαρμογές και υπηρεσίες web

Η Microsoft εξετάζει ένα πρόβλημα που προκαλεί διακοπή λειτουργίας του Microsoft 365 σε παγκόσμιο επίπεδο και αποτρέπει τους πελάτες να έχουν πρόσβαση και να χρησιμοποιούν ιστοσελίδες, όπως το Excel Online και άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Δείτε επίσης: Το Microsoft 365 θέλει να συγκεντρώσει όλες τις ειδοποιήσεις σας σε ένα μέρος

Microsoft 365

Η λίστα με τις υπηρεσίες που επηρεάζονται περιλαμβάνει τη σουίτα Microsoft 365, τα Exchange Online και SharePoint Online, το Yammer Enterprise, το Planner, τα Micrοsoft Teams και τα Micrοsoft 365 για το web, καθώς επίσης και το Project για το web. Αναφέρεται ότι οι πελάτες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη σύνδεση στους λογαριασμούς τους και βλέπουν ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες εφαρμογές ιστού μόλις εισέλθουν.

Διερευνούμε ζητήματα πρόσβασης με τις εφαρμογές Micrοsoft 365 Online και το κέντρο διαχείρισης Teams. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο OO544150 στο κέντρο διαχείρισης του Microsoft 365“, έγραψε η εταιρεία νωρίτερα στο Twitter.

Οι χρήστες ενδέχεται να μην μπορούν κατά διαστήματα να προβάλουν ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε εφαρμογές Ιστού στο Microsoft 365. Εξετάζουμε την τηλεμετρία παρακολούθησης υπηρεσιών για να απομονώσουμε τη βασική αιτία και να αναπτύξουμε ένα σχέδιο αποκατάστασης“, αναφέρει η αναφορά περιστατικών στο κέντρο διαχείρισης.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ένα banner εμφανίζεται στο επάνω μέρος της οθόνης και ζητά από τους “νέους” χρήστες να επικοινωνήσουν με το τμήμα IT τους για να λύσουν το πρόβλημα.

Είστε νέος χρήστης του Microsoft 365; Αυτή είναι η αρχική σελίδα του Microsoft 365 όπου μπορείτε να δείτε και να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές σας. Εάν είναι κενή, μπορεί να σημαίνει ότι η άδεια χρήστη σας εκχωρήθηκε πολύ πρόσφατα“, αναφέρει η ειδοποίηση.

Περιμένετε 10 λεπτά και ανανεώστε αυτήν τη σελίδα. Εάν εξακολουθείτε να μην βλέπετε εφαρμογές, επικοινωνήστε με το τμήμα IT. Μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε τη λειτουργία.

Δείτε ακόμα: Caffeine: Επιτρέπει επιθέσεις phishing στο Microsoft 365
Διακοπή λειτουργίας

Σύμφωνα με τη Microsoft, η διακοπή που αντιμετώπισε το κέντρο διαχείρισης προκλήθηκε από την υποδομή προσωρινής αποθήκευσης. Η υποδομή αυτή εκτελούνταν κάτω από τα αποδεκτά όρια απόδοσης και οδήγησε σε εξαιρέσεις χρονικού ορίου.

Η ανάλυση των διαγνωστικών δεδομένων εντόπισε έναν ασυνήθιστα υψηλό αριθμό εξαιρέσεων χρονικού ορίου λήξης εντός της υποδομής προσωρινής αποθήκευσης και της υποδομής Azure Active Directory (AAD). Εργαζόμαστε για να απομονώσουμε την αιτία αυτών των εξαιρέσεων, ενώ προσδιορίζουμε βήματα για την αποκατάσταση των επιπτώσεων“, δήλωσε η Microsoft.

Μέχρι να επιλυθεί η διακοπή λειτουργίας του Microsoft 365, οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις εφαρμογές μέσω απευθείας διευθύνσεων URL. Η Microsoft παρέχει τα ακόλουθα παραδείγματα:

Τον Ιανουάριο, μια διακοπή λειτουργίας επηρέασε πολλές υπηρεσίες Microsoft 365. Αυτό συνέβη εξαιτίας μιας αλλαγής διεύθυνσης IP στον δρομολογητή, η οποία προκάλεσε προβλήματα μεταξύ των διαφόρων δρομολογητών στο δίκτυο ευρείας περιοχής (WAN) της Microsoft.

Δείτε επίσης: Επιθέσεις phishing Microsoft 365 παριστάνουν κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το Microsoft 365 είναι σήμερα μια από τις πιο επιτυχημένες και κορυφαίες πλατφόρμες επιχειρηματικής λογιστικής στον κόσμο. Η πλατφόρμα αυτή χρησιμοποιείται από εκατομμύρια επιχειρήσεις παγκοσμίως και η θέση της στην αγορά δείχνει ότι έχει εμφανίσει κάποιες από τις καλύτερες καινοτομίες και δυνατότητες που έχουν ενσωματωθεί ποτέ σε μια πλατφόρμα επιχειρηματικής λογιστικής. Από τους υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα μέχρι τα tablet και τις φορητές συσκευές, το Microsoft 365 μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους εκείνους που επιθυμούν να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται την επιχείρησή τους εντός και εκτός γραφείου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS