ΑρχικήinetMicrosoft Defender: Επισημαίνει κατά λάθος διευθύνσεις URL ως κακόβουλες

Microsoft Defender: Επισημαίνει κατά λάθος διευθύνσεις URL ως κακόβουλες

Το Microsoft Defender έχει επισημάνει λανθασμένα ασφαλείς συνδέσμους ως κακόβουλους και πολλοί από τους πελάτες του έχουν ήδη ειδοποιηθεί πολλές φορές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το πρόβλημα ξεκίνησε πριν από αρκετές ώρες.

Δείτε επίσης: Microsoft Defender: Tamper protection για όλους από προεπιλογή

Microsoft Defender

Η εταιρεία γνωστοποίησε σήμερα στο Twitter ότι οι μηχανικοί της διερευνούν ενεργά το θέμα ως ψευδώς θετικό περιστατικό υπηρεσίας.

Διερευνούμε ένα ζήτημα όπου οι νόμιμοι σύνδεσμοι URL επισημαίνονται εσφαλμένα ως κακόβουλοι από την υπηρεσία Microsoft Defender. Επιπλέον, ορισμένες από τις ειδοποιήσεις δεν εμφανίζουν περιεχόμενο όπως αναμενόταν“, δήλωσε η Microsoft.

Επιβεβαιώσαμε ότι οι χρήστες εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στις νόμιμες διευθύνσεις URL παρά τις ψευδώς θετικές ειδοποιήσεις. Διερευνούμε γιατί και ποιο τμήμα της υπηρεσίας αναγνωρίζει εσφαλμένα τις νόμιμες διευθύνσεις URL ως κακόβουλες.”

Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα μια ενημερωμένη έκδοση της πύλης 365 Admin Center, η οποία πιθανότατα θα έχει ως αποτέλεσμα οι διαχειριστές να δέχονται μεγαλύτερο όγκο μηνυμάτων ειδοποίησης υψηλής σοβαρότητας σχετικά με “Ένα δυνητικά κακόβουλο κλικ σε URL“.

Δείτε ακόμα: Microsoft Defender for Office 365: Οι χρήστες του Teams θα μπορούν να αναφέρουν phishing μηνύματα

URL

Η εταιρεία επαλήθευσε τους λογαριασμούς των προβλημάτων όταν τα άτομα προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στις ειδοποιήσεις κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο “Προβολή ειδοποιήσεων” που υπήρχε στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εξετάζουμε την τηλεμετρία παρακολούθησης υπηρεσιών για να απομονώσουμε τη βασική αιτία και να αναπτύξουμε ένα σχέδιο αποκατάστασης“, πρόσθεσε η Microsoft. “Ο αντίκτυπος είναι συγκεκριμένος για κάθε διαχειριστή που εξυπηρετείται μέσω της επηρεαζόμενης υποδομής.”

Η εταιρεία έστειλε άλλη μια προειδοποίηση μέσω της πύλης του κέντρου διαχείρισης νωρίτερα σήμερα, ενημερώνοντας τους διαχειριστές ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην πρόσβαση στις σελίδες ειδοποιήσεων και συμβάντων. Η Microsoft ισχυρίζεται ότι η λανθασμένη θετική ανίχνευση έχει διορθωθεί με την ανάκληση των πρόσφατων αλλαγών στην τεχνολογία SafeLinks.

Δείτε επίσης: Microsoft Defender: Εντοπίζει ψευδώς το Win32/Hive.ZY σε εφαρμογές Google Chrome

Το Microsoft Defender προσφέρει πολλαπλά επίπεδα ασφάλειας για τη συσκευή σας. Προσφέρει βασική προστασία από ιούς, κακόβουλο λογισμικό και άλλες απειλές. Παρέχει επίσης έλεγχο αρχείων και εφαρμογών για την ανίχνευση ανεπιθύμητων περιεχομένων. Προσφέρει ακόμα προστασία από κακόβουλο λογισμικό που προσπαθεί να κλέψει τα στοιχεία σύνδεσης σας. Τέλος, προσφέρει καταγραφή πληροφοριών σχετικά με τις προσπάθειες επιθέσεων και παρέχει πληροφορίες για την αντιμετώπισή τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS