ΑρχικήinetMicrosoft Defender: Tamper protection για όλους από προεπιλογή

Microsoft Defender: Tamper protection για όλους από προεπιλογή

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα ασφάλειας τελικών σημείων, Defender for Endpoint, είναι πλέον γενικά διαθέσιμη με tamper protection για όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στην πλατφόρμα.

Δείτε επίσης: Microsoft Defender for Office 365: Οι χρήστες του Teams θα μπορούν να αναφέρουν phishing μηνύματα

Microsoft Defender

Αυτό το προεπιλεγμένο σύνολο ρυθμίσεων παρέχει καλύτερη προστασία από προηγμένες και αναδυόμενες απειλές, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων ransomware.

Από τώρα και στο εξής, η ενεργοποίηση της προστασίας από παραβίαση θα περιλαμβάνεται στα ενσωματωμένα μέτρα ασφαλείας του μισθωτή“, εξηγεί η Microsoft με άλλες προεπιλεγμένες ρυθμίσεις να έρχονται σύντομα.

Το Microsoft Defender είναι ένα εργαλείο κυβερνοασφάλειας που βοηθά στην προστασία των συσκευών και των δεδομένων σας από διαδικτυακές απειλές, όπως ιούς, κακόβουλο λογισμικό και επιθέσεις phishing. Είναι ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα των Windows και παρέχει προστασία σε πραγματικό χρόνο από αυτές τις απειλές. Επιπλέον, το Microsoft Defender μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τα δεδομένα σας σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής της συσκευής σας.

Οι διαχειριστές μπορούν να ενεργοποιήσουν την προστασία που βασίζεται στο cloud μέχρι η εταιρεία να κυκλοφορήσει περισσότερες ενημερώσεις που περιλαμβάνουν προεπιλεγμένες ρυθμίσεις προστασίας. 

Πέρυσι, η εταιρεία άρχισε να ενεργοποιεί το tamper protection για όλους τους νέους πελάτες με το Defender for Endpoint Plan 2 ή τις άδειες Microsoft 365 E5.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα ενεργοποιήσει το amper protection από προεπιλογή σε όλα τα συστήματα Micrοsοft Defender for Endpoint (MDE). Αυτό θα προστατεύει το Microsoft Defender Antivirus με ασφαλείς προεπιλεγμένες τιμές και θα αποτρέπει οποιεσδήποτε αλλαγές στις ρυθμίσεις ασφαλείας.

Δείτε ακόμα: Microsoft Defender: Εντοπίζει ψευδώς το Win32/Hive.ZY σε εφαρμογές Google Chrome

Tamper protection

Ως ένα επιπλέον μέτρο για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πελατών μας, η προστασία παραβίασης θα ενεργοποιείται πλέον αυτόματα για όλους τους υπάρχοντες πελάτες που δεν την έχουν ήδη απενεργοποιήσει στην πύλη Microsoft 365 Defender“, δήλωσε ο Josh Bregman, Principal Product Manager της Microsoft.

Αυτό επιτυγχάνεται με τον αποκλεισμό άλλων εφαρμογών από την αλλαγή των ρυθμίσεων για προστασία σε πραγματικό χρόνο και προστασία που παρέχεται από το cloud. Αυτό περιλαμβάνει στοιχεία του Defender όπως το IOfficeAntivirus (IOAV), το οποίο χειρίζεται την ανίχνευση ύποπτων αρχείων που έχουν ληφθεί από το Internet.

Αν δεν έχετε ρυθμίσει ακόμη το tamper protection στο εταιρικό σας περιβάλλον, μην ανησυχείτε – το Microsoft 365 Defender θα σας στείλει σύντομα μια ειδοποίηση για να σας ενημερώσει ότι η λειτουργία πρόκειται να ενεργοποιηθεί.

Ωστόσο, οι διαχειριστές μπορούν επίσης να αλλάξουν τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις προστασίας ή να επιλέξουν να εξαιρεθούν:

  1. Πλοηγηθείτε στην πύλη Microsoft 365 Defender και συνδεθείτε.
  2. Μεταβείτε στα Settings > Endpoints > Advanced features.
  3. Βεβαιωθείτε ότι το Tamper protection είναι ενεργοποιημένο και στη συνέχεια, επιλέξτε Αποθήκευση προτιμήσεων. Μην εγκαταλείψετε ακόμη αυτή τη σελίδα.
  4. Απενεργοποιήστε το Tamper protection κάνοντας κλικ στην εναλλαγή και στη συνέχεια, επιλέξτε Αποθήκευση προτιμήσεων.

Δείτε επίσης: Microsoft Defender: Μπλοκάρει καλύτερα το ransomware στα Windows 11

Οι διαχειριστές του Microsoft 365 μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη Διαχείριση ασφαλείας για το Defender for Endpoint ή να δημιουργήσουν ένα προφίλ στο Microsoft Endpoint Manager για να αποκλείσουν ορισμένες συσκευές στο δίκτυο από την προστασία από παραβίαση, εάν υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας εφαρμογών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS