ΑρχικήinetΗ Apple ίσως μπλοκάρει τα παλιότερα iPhones από υπηρεσίες όπως το iMessage

Η Apple ίσως μπλοκάρει τα παλιότερα iPhones από υπηρεσίες όπως το iMessage

Εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη συσκευή iPhone, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αναβαθμίσετε, καθώς μια πρόσφατη αναφορά υπονοεί ότι η Apple ενδέχεται να μην παρέχει πλέον τις διαδικτυακές υπηρεσίες της για αυτές τις συσκευές.

Δείτε επίσης: Η Apple διορθώνει νέα zero-day ευπάθεια σε iPhones και iPad

Apple

Αν έχετε στην κατοχή σας ένα iPhone με iOS 11.2.6 ή παλαιότερο, ένα Apple Watch με watchOS 4.2.3 ή παλιότερο, ένα Mac με macOS 10.13.3 ή παλαιότερο ή ένα Apple TV με tvOS 11:2- 6 ή παλαιότερο, μπορεί να παρατηρήσετε μειωμένη πρόσβαση στις υπηρεσίες της Apple από τις αρχές Μαΐου, όπως αναφέρεται στο tweet της StellaFudge.

Αν δεν ανανεώσετε τη συσκευή σας, δεν θα μπορείτε να επωφεληθείτε από πολλές υπηρεσίες της Apple, όπως το iMessage, το FaceTime και οι Χάρτες, με μόνη εξαίρεση το iCloud.

Σύμφωνα με τη StellaFudge, η Apple θα πρέπει να ειδοποιήσει όσους έχουν επηρεαστεί και να τους προτείνει να ενημερώσουν τις συσκευές τους αν είναι δυνατόν. Για όσους από εσάς τρέχετε ακόμα iOS 11, watchOS 4 ή tvOS 11 και έχετε συμβατές συσκευές, η ενημέρωση των συστημάτων σας θα είναι εύκολη υπόθεση. Δυστυχώς, υπάρχουν ορισμένοι Mac που κυκλοφόρησαν μεταξύ 2009 και 2011 και δεν μπορούν να αναβαθμιστούν πέρα από το macOS 10.13 (High Sierra). Παρ’ όλα αυτά, όλες οι άλλες κατάλληλες συσκευές θα πρέπει να μπορούν να ενημερώσουν το λειτουργικό τους σύστημα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δείτε ακόμα: Apple: Επιδιορθώνει 2 ευπάθειες zero-day σε iPhones και Mac
υπηρεσίες

Μετά από μια δημοσίευση στον επίσημο ιστότοπο υποστήριξης της Apple που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ενεργήσετε εάν λάβετε μια ειδοποίηση που σας ενημερώνει για μη υποστηριζόμενες εκδόσεις λογισμικού, προέκυψε αυτή η διαρροή.

Παρόλο που η StellaFudge είναι γνωστή για την αξιοπιστία της όταν πρόκειται για λεπτομέρειες της Apple, όπως πληροφορίες σχετικά με τα AirTags και το M1 iPad Pro, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με αυτή τη διαρροή – δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι όσα αποκαλύπτονται εδώ είναι πραγματικά.

Με αυτό κατά νου, αν το iPhone σας τρέχει iOS 11 ή παλαιότερο, ίσως είναι μια συνετή επιλογή να αναβαθμίσετε. Ανεξάρτητα από το αν η Apple περιορίζει ή όχι την πρόσβαση στις υπηρεσίες για παλαιότερες συσκευές. Η αλλαγή σε ένα νεότερο iPhone όχι μόνο θα σας προσφέρει πιο σύγχρονες λειτουργίες και καλύτερο υλικό, αλλά θα σας παρέχει και αυξημένη ασφάλεια.

Δείτε επίσης: Τα iPhones σύντομα δεν θα χρειάζονται επιπλέον hardware για contactless πληρωμές

Το iMessage έφερε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν οι χρήστες της Apple, δημιουργώντας μια αλλαγή στον κλάδο των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων. Με τα προϊόντα της Apple, η σύνδεση είναι αβίαστη και απρόσκοπτη. iPhone, iPad, Mac, ακόμη και το Apple Watch – όλα επικοινωνούν γρήγορα, χωρίς ταλαιπωρία ή άγχος από την πλευρά σας!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS