ΑρχικήinetΑρκάνσας: Μηνύει TikTok και Meta για το απόρρητο και την ασφάλεια των...

Αρκάνσας: Μηνύει TikTok και Meta για το απόρρητο και την ασφάλεια των παιδιών

Το Αρκάνσας κινήθηκε νομικά εναντίον του TikTok και της μητρικής εταιρείας του Facebook, Meta, καταθέτοντας αγωγή την Τρίτη, υποστηρίζοντας ότι οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης εξαπατούν τους χρήστες σχετικά με την προστασία των παιδιών στις πλατφόρμες τους, καθώς και την προστασία των δεδομένων τους.

Δείτε επίσης: Γαλλία: Ban του TikTok και άλλων apps σε κυβερνητικές συσκευές

Αρκάνσας

Για να καταπολεμήσει τις φερόμενες παραβιάσεις του νόμου περί παραπλανητικών εμπορικών πρακτικών, η πολιτεία του Αρκάνσας ανέλαβε δράση καταθέτοντας δύο ξεχωριστές αγωγές κατά της TikTok και της κινεζικής μητρικής της εταιρείας ByteDance, καθώς και μια τρίτη αγωγή κατά της Meta για την κατοχή του Instagram.

«Το TikTok είναι ένας λύκος με ένδυμα προβάτου», ισχυρίζεται μία από τις αγωγές που κατατέθηκαν στο κρατικό δικαστήριο. «Εφόσον επιτρέπεται στο TikTok να εξαπατά και να παραπλανά τους καταναλωτές του Αρκάνσας σχετικά με τους κινδύνους για τα δεδομένα τους, αυτοί οι καταναλωτές και το απόρρητό τους είναι εύκολη λεία».

Η κυβερνήτης Sarah Huckabee Sanders και ο γενικός εισαγγελέας Tim Griffin, και οι δύο Ρεπουμπλικάνοι, έχουν αναλάβει νομική δράση κατά της TikTok σε απάντηση των αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών. Σε κοινή προειδοποίηση, το FBI και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η ByteDance ενδέχεται να μοιράζεται δεδομένα χρηστών του TikTok με την κυβέρνηση της Κίνας.

Δείτε ακόμα: Νέα Ζηλανδία: Ban του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές

Μόλις η κυβερνήτης Sanders ορκίστηκε επίσημα στο αξίωμά της τον Ιανουάριο, υπέγραψε γρήγορα εκτελεστικό διάταγμα που απαγόρευε τη χρήση του TikTok σε κρατικές συσκευές.

TikTok Meta

Σε μία από τις αγωγές, υποστηρίζεται ότι η TikTok δεν έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των ανηλίκων στην πλατφόρμα της από ακατάλληλο υλικό, συμπεριλαμβανομένου σεξουαλικού περιεχομένου και απεικονίσεων ναρκωτικών ή κατανάλωσης αλκοόλ.

Σε επίσημη καταγγελία, η Meta κατηγορείται ότι εκμεταλλεύτηκε το Facebook για να αυξήσει τον χρόνο που περνούν οι νέοι στην πλατφόρμα της. Οι κατηγορίες λένε επίσης ότι η δραστηριότητα αυτή συνέβαλε στη δημιουργία προβλημάτων ψυχικής υγείας μεταξύ των εφήβων στην πολιτεία.

Πέρυσι, η Ιντιάνα προσέφυγε νομικά κατά του TikTok λόγω των παραπλανητικών πρακτικών του προς τους χρήστες, ιδίως τα παιδιά. Ισχυρίστηκε ότι η εφαρμογή τους παραπλάνησε σχετικά με τα επίπεδα ακατάλληλου υλικού και το πόσο ασφαλή ήταν τα δεδομένα των χρηστών τους. Τον Ιανουάριο, η σχολική περιφέρεια του Σιάτλ μήνυσε τους βασικούς τεχνολογικούς φορείς που βρίσκονται πίσω από το TikTok, το Instagram, το Facebook, το YouTube και το Snapchat καθώς τους θεωρεί υπεύθυνους για την κρίση ψυχικής υγείας μεταξύ των νέων.

Δείτε επίσης: Meta απολύσεις: Άλλοι 10.000 υπάλληλοι χάνουν τη δουλειά τους

Την περασμένη εβδομάδα, η Γιούτα έγραψε ιστορία, καθώς ήταν η πρώτη πολιτεία που εφάρμοσε ορισμένους κανόνες. Παρ’ όλα αυτά, οι ειδικοί αμφιβάλουν για το πόσο εφικτοί μπορούν να είναι αυτοί οι κανονισμοί και ποιες πιθανές ξαφνικές επιπτώσεις μπορεί να επιφέρουν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS