ΑρχικήsecurityΈπεσαν τα κανάλια της LMG στο YouTube λόγω crypto scam

Έπεσαν τα κανάλια της LMG στο YouTube λόγω crypto scam

LMG

Πολλαπλά κανάλια στο YouTube, υπό την Linus Media Group(LMG), φαίνεται να έχουν κατέβει λόγω χακαρίσματος από crypto scammers. Το κύριο κανάλι της Linus, Tech Tips το οποίο έχει πάνω από 15 εκ. συνδρομητές, είναι εκτός, όπως και τα TechQuickie και TechLinked κανάλια. Φαίνεται πως και τα τρία έχουν παραβιαστεί από τους ίδιους χάκερς.

Τα κανάλια έμειναν για λίγο online το πρωί της Πέμπτης, προωθώντας περίεργα livestream που περιείχαν προ-ηχογραφημένο υλικό από προσωπικότητες του χώρου τεχνολογίας όπως τον Elon Musk και τον Jack Dorsey να μιλάνε για crypto. Τα streams κάνουν redirect σε σελίδες ενσωματωμένες με απάτες κρυπτονομίσματος.

Δείτε επίσης: YouTube: Βίντεο που έχουν δημιουργηθεί με AI διανέμουν infostealer malware

Αν και οι λογαριασμοί έχουν τεθεί σε αναστολή για τώρα, οι hackers αποκάλυψαν πολλαπλά βίντεο στο κανάλι τα οποία ήταν Private, συμπεριλαμβανομένων draft videos έγκρισης για χορηγούς και δοκιμαστικά κλιπ. Δεν είναι σαφές πότε θα αποκατασταθεί ο λογαριασμός ή πόσα βίντεο θα επιστρέψουν, αλλά η LMG είναι ενήμερη για την κατάσταση.

Η LMG δεν είναι η πρώτη που αντιμετωπίζει αυτό το είδος εισβολής. Τα τελευταία χρόνια, διάφορα ψεύτικα VEVO κανάλια έχουν εμφανιστεί γύρω από μεγάλες κυκλοφορίες album που προωθούν τα ίδια ψεύτικα livestream. Κάποιοι από τους καλλιτέχνες ήταν ο Kendrick Lamar και ο Drake.

Πρόταση: Το νέο S1deload Stealer malware χακάρει YouTube και Facebook accounts

Αυτό το είδος των scams μπορούν να διαδοθούν πολύ γρήγορα λόγω του τρόπου σχεδίασης τους. Όταν είστε συνδρομητής σε ένα κανάλι, το Youtube σας στέλνει ειδοποίηση για το livestream που ξεκινάει, σε αντίθεση με τα βίντεο δηλαδή. Οι απατεώνες γενικά αλλάζουν το όνομα και το εικονίδιο στο κανάλι και λόγω της δημοσιότητας, τα επαληθευμένα κανάλια, φέρουν ένα σήμα που δείχνει πως το κανάλι είναι νόμιμο.

Αυτή ήταν και η περίπτωση με την LMG. Το κύριο κανάλι τους, Tech Tips κράτησε το logo και το σήμα τους αλλά τα πιο μικρά κανάλια αλλάχθηκαν στο logo της Tesla. Τα ονόματα των καναλιών αλλάζονται συνήθως σε “teslaliveonline” ή κάτι παρόμοιο.

Το YouTube έχει δει μια αύξηση στα hackings από crypto scammers τα τελευταία χρόνια και η εταιρία ακόμα δεν έχει προσθέσει κάποιο χαρακτηριστικό για να μετριάσει το πρόβλημα. Δεδομένου της ευρείας φύσης των hacks και των δημοφιλή καναλιών που βάζουν σαν στόχο είναι σίγουρο πως η πλατφόρμα χρειάζεται χαρακτηριστικά για να μειώσει τις πιθανές και καταστροφικές επιπτώσεις ενός χακαρίσματος σαν αυτό.

Τα χακαρισμένα κανάλια της LMG είναι ξανά online.

Διαβάστε επίσης: Το BlackGuard stealer στοχεύει τώρα 57 crypto wallets, extensions

πηγή πληροφοριών:digitaltrends.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS