ΑρχικήΕπιστήμη & Τεχνολογία11χρονη ανέπτυξε AI εφαρμογή που ανιχνεύει οφθαλμικές παθήσεις

11χρονη ανέπτυξε AI εφαρμογή που ανιχνεύει οφθαλμικές παθήσεις

Το AI έχει πλέον ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή στη ζωή μας και η 11χρονη Leena Rafeeq χρησιμοποίησε την τεχνολογία αυτή, για να δημιουργήσει μια επαναστατική εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να ανιχνεύσει διάφορες οφθαλμικές παθήσεις με ακρίβεια σχεδόν 70%.

Δείτε επίσης: Make-A-Video: Νέα AI τεχνολογία της Meta που δημιουργεί βίντεο
11χρονη

Με καταγωγή από το Ντουμπάι, η Rafeeq είναι ένα αποφασιστικό κορίτσι από την Κεράλα που έμαθε μόνη της προγραμματισμό. Δημιούργησε μια επαναστατική εφαρμογή με τεχνητή νοημοσύνη που ονομάζεται “Ogler EyeScan” και είναι ικανή να ανιχνεύει διάφορες οφθαλμικές παθήσεις, όπως καταρράκτη, Arcus senilis, μελάνωμα και πτερύγιο.

Παρουσιάζοντας με υπερηφάνεια το επίτευγμά της σε μια περιεκτική ανάρτηση στο LinkedIn, διευκρίνισε πώς η εφαρμογή χρησιμοποιεί ένα προηγμένο σύστημα σάρωσης στα iPhones για να εντοπίζει τις παθήσεις των ματιών. «Χρησιμοποιώντας προηγμένους αλγόριθμους όρασης υπολογιστών και μηχανικής εκμάθησης, το Ogler μπορεί να αναλύσει διάφορες παραμέτρους όπως η ένταση του φωτός και του χρώματος, η απόσταση και τα σημεία αναζήτησης για να εντοπίσει τα μάτια εντός του εύρους καρέ», έγραψε στην ανάρτησή της η 11χρονη.

«Επίσης, εντοπίζει τυχόν προβλήματα εάν τα μάτια είναι τοποθετημένα ακριβώς μέσα στο πλαίσιο του σαρωτή», πρόσθεσε. Αξιοποιώντας τα προηγουμένως εκπαιδευμένα μοντέλα, αυτή η εφαρμογή μπορεί στη συνέχεια να ανιχνεύσει οποιεσδήποτε πιθανές οφθαλμικές παθήσεις από μία μόνο σάρωση.

Δείτε ακόμα: AI τεχνολογία αποκαλύπτει αν τα έργα του Σαίξπηρ δημιουργήθηκαν από εκείνον

AI εφαρμογή

Στην ανάρτησή της, δήλωσε με υπερηφάνεια ότι κατασκεύασε το Ogler EyeScan από την αρχή με το SwiftUI – την εργαλειοθήκη διεπαφής χρήστη της Apple για τη δημιουργία εφαρμογών. Είναι αξιοσημείωτο ότι χρειάστηκαν μόλις έξι μήνες για την ανάπτυξη αυτής της εφαρμογής χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια.

Η ανάρτηση της 11χρονης Rafeeq στο LinkedIn, περιέχει ένα βίντεο που περιγράφει με ακρίβεια τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής.

Όπως αποκαλύφθηκε στην ανάρτηση, η εφαρμογή της Rafeeq ελέγχεται από το App Store και λειτουργεί μόνο σε iPhones έκδοσης 10 ή ανώτερης με συμβατότητα iOS 16+.

Πολλοί χρήστες του LinkedIn χειροκρότησαν τη δημιουργία της, εκφράζοντας το θαυμασμό και την εκτίμησή τους για τη νεαρή ιδιοφυΐα.

Δείτε επίσης: 8χρονο κορίτσι κατάφερε να ξεγελάσει το iPhone Screen Time

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι και η 9χρονη αδελφή της Leena, η Hana Muhammad Rafeeq, ανακηρύχθηκε πέρυσι η νεότερη προγραμματιστής εφαρμογών iOS στον κόσμο. Δημιούργησε μια εφαρμογή που ονομάζεται “Hanas” και είναι σχεδιασμένη να διηγείται στους χρήστες τις αγαπημένες τους ιστορίες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS