ΑρχικήgamingΗ Microsoft θα λανσάρει ένα δικό της games app store για κινητά;

Η Microsoft θα λανσάρει ένα δικό της games app store για κινητά;

Η Microsoft ετοιμάζεται να λανσάρει ένα νέο κατάστημα εφαρμογών για παιχνίδια σε iPhone και Android smartphone το επόμενο έτος, εάν η εξαγορά της Activision Blizzard αξίας 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές, σύμφωνα με τον επικεφαλή της επιχείρησης Xbox.

Δείτε επίσης: Toxic Crusaders: Έρχεται στο Switch

microsoft

Η Microsoft ετοιμάζεται με ανυπομονησία για την πιθανή πραγματικότητα κατά την οποία η Apple θα εγκρίνει καταστήματα εφαρμογών τρίτων στο iPhone. Ο Phil Spencer, επικεφαλής του τμήματος Microsoft Gaming, δήλωσε στους Financial Times ότι είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν στους πελάτες τους το Xbox και περιεχόμενο τόσο από τους ίδιους όσο και από τους συνεργάτες τους σε οποιαδήποτε συσκευή θα μπορούσε να επιθυμεί ένας παίκτης.

Δείτε επίσης: Persona 5: The Phantom X ανακοινώθηκε για iOS και Android

Ένα κατάστημα εφαρμογών Xbox στο iPhone;

Ειδικότερα, ο Spencer ανέφερε τον νόμο για τις ψηφιακές αγορές – ένα νομοθέτημα που θα θεσπιστεί στην Ευρώπη το 2024. Όπως αναλύθηκε προηγουμένως, ο νόμος αυτός θα εξαναγκάσει την Apple να χαλαρώσει την κυριαρχία της στο iPhone, επιτρέποντας στις εταιρείες να κάνουν χρήση εναλλακτικών λύσεων του App Store από τρίτους για πρώτη φορά στα χρονικά.

«Ο νόμος για τις ψηφιακές αγορές που έρχεται – αυτά είναι τα πράγματα που σχεδιάζουμε», είπε ο Spencer στη συνέντευξη. «Πιστεύω ότι είναι μια τεράστια ευκαιρία».

Παρόλο που η Microsoft προσπαθεί να κάνει το Xbox ecosystem προσβάσιμο από οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, ο Spencer αναγνώρισε ότι αυτό δεν αποτελεί επιλογή για κινητές συσκευές προς το παρόν. “Προς το παρόν, δεν μπορούμε να το πετύχουμε αυτό στα κινητά τηλέφωνα, αλλά ο απώτερος στόχος μας είναι να εργαστούμε προς ένα μέλλον όπου αυτές οι συσκευές θα είναι ξεκλείδωτες”, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Spencer, τα smartphone είναι η «μεγαλύτερη πλατφόρμα στην οποία παίζουν οι άνθρωποι» αυτή τη στιγμή. Πρόσθεσε ότι θα ήταν «πολύ ασήμαντο» για τη Microsoft να «προσαρμόσει τις εφαρμογές Xbox και Game Pass για να πουλάει παιχνίδια και συνδρομές σε κινητές συσκευές».

Ωστόσο, η πρόταση της Microsoft για την εξαγορά της Activision Blizzard εξαρτάται από την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών. Ο Phil Spencer παραδέχτηκε στους Financial Times ότι η Microsoft έχει επί του παρόντος “έλλειψη παιχνιδιών για κινητά“, γεγονός που δημιουργεί ένα προφανές κενό στις δυνατότητές της. Καθώς αυτή η συμφωνία αναμένει την αξιολόγηση από τις ρυθμιστικές αρχές, ίσως είναι δύσκολο να εκπληρώσουν τη φιλοδοξία τους και να γεφυρώσουν το κενό στη δύναμη του κλάδου.

Δείτε επίσης: Resident Evil 4 Remake: Η Capcom κάνει βήματα πίσω με αυτό το remake

Βάσει της συμφωνίας με την Activision Blizzard, η Microsoft θα αποκτήσει κορυφαίους τίτλους όπως το Call of Duty Mobile, το Diablo Immortal και το Candy Crush Saga. Αυτά τα παιχνίδια θα έχουν καθοριστική σημασία για την ενθάρρυνση των χρηστών του iPhone να χρησιμοποιούν το κατάστημα εφαρμογών του Xbox.

Για χρόνια, η Microsoft και η Apple βρίσκονταν σε αντιπαράθεση λόγω των κανονισμών του App Store που απαγόρευαν στην πρώτη να εισάγει μια εξειδικευμένη εφαρμογή παιχνιδιών cloud στα iPhone. Σύμφωνα με τους κανόνες της Apple, κάθε παιχνίδι πρέπει να αναφέρεται ξεχωριστά στο κατάστημά της- έτσι, η Microsoft δημιούργησε αντ’ αυτού μια υπηρεσία Xbox Cloud Gaming ως διαδικτυακή εφαρμογή για τους χρήστες των προϊόντων iPhone και iPad.

Πηγή πληροφοριών: 9to5mac.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS