ΑρχικήsecurityΗ Ρωσία απαγορεύει σε αξιωματούχους να χρησιμοποιούν iPhone

Η Ρωσία απαγορεύει σε αξιωματούχους να χρησιμοποιούν iPhone

Η Ρωσία απαγορεύει σε αξιωματούχους να χρησιμοποιούν iPhone λόγω ανησυχιών για κυβερνοκατασκοπεία.

Ρωσία απαγορεύει iPhone

Οι συζητήσεις έχουν ήδη αρχίσει για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη Ρωσία και το Κρεμλίνο προειδοποίησε τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα iPhone τους, λόγω ανησυχιών ότι μπορεί να είναι ευάλωτα σε κατασκοπεία από δυτικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant, η ρωσική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει αυτή την αυστηρή πολιτική που ισχύει για κάθε αξιωματούχο που εμπλέκεται στις προετοιμασίες για τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας το 2024.

Δείτε επίσης: iPhone: Εκατομμύρια κάτοχοι κρατούν τις συσκευές τους λάθος

Ο επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης της Ρωσίας, Sergei Kiriyenko, έδωσε στους αξιωματούχους “που εμπλέκονται στην εσωτερική πολιτική“, προθεσμία έως την 1η Απριλίου να εγκαταλείψουν τα iPhone τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant, το Κρεμλίνο μπορεί να δώσει άλλες συσκευές με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα για να αντικαταστήσουν τα iPhone.

Δείτε επίσης: Οι θήκες της σειράς iPhone 14 δεν θα ταιριάζουν στο iPhone 15

Τελείωσαν τα πάντα για το iPhone: ή πετάξτε το ή δώστε το στα παιδιά“, είπε ένας από τους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της συνάντησης. “Όλοι θα πρέπει να το κάνουν τον Μάρτιο“.

κυβερνοκατασκοπεία
Η Ρωσία απαγορεύει σε αξιωματούχους να χρησιμοποιούν iPhone

Τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, δήλωσε: “Τα smartphone δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για επίσημες επιχειρήσεις. Κάθε smartphone έχει έναν αρκετά διαφανή μηχανισμό, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που διαθέτει – Android ή iOS. Φυσικά, δεν χρησιμοποιούνται για επίσημους σκοπούς“.

Ο πρόεδρος Vladimir Putin έλεγε πάντα ότι δεν έχει smartphone, αν και ο Peskov είπε ότι ο Putin χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο κατά καιρούς.

Δείτε επίσης: Τα iPhone 14 και iPhone 14 Plus είναι τώρα διαθέσιμα για προπαραγγελία σε κίτρινο χρώμα

Όπως είπαμε και παραπάνω, η Ρωσία θέλει να απαγορεύσει τα iPhone λόγω φόβων για κυβερνοκατασκοπεία. Η κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο γίνεται ολοένα και πιο συχνή απειλή για τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Η κυβερνοκατασκοπεία είναι ένας τύπος κακόβουλης δραστηριότητας που περιλαμβάνει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, κλοπή ή χειραγώγηση δεδομένων από τα συστήματα ενός δικτύου. Στον σημερινό ψηφιακό κόσμο, όπου τόσες πολλές ευαίσθητες πληροφορίες αποθηκεύονται ηλεκτρονικά, είναι πιο σημαντική από ποτέ η λήψη μέτρων προστασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η Apple είχε σταματήσει τις πωλήσεις στη Ρωσία όταν η εταιρεία εισέβαλε στην Ουκρανία πέρυσι.

Πηγή: 9to5mac.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS