ΑρχικήsecurityΗ ελβετική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Acronis παραβιάστηκε

Η ελβετική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Acronis παραβιάστηκε

Η ελβετική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Acronis με προσωπικό άνω των 2.000 ατόμων φέρεται να έχει υποστεί hack, σύμφωνα με μια ανάρτηση ενός χάκερ στο darkweb η οποία κυκλοφόρησε στα social media.

Στο Twitter, το FalconFeedsio διέδωσε τις δηλώσεις ενός μυστηριώδους χάκερ ότι είχε εισβάλει στην Acronis και εξέθεσε πληροφορίες που είχαν κλαπεί από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας σε ένα παράνομο διαδικτυακό φόρουμ.

Δείτε επίσης: Οι scammers χρησιμοποιούν AI voice generators για να ακούγονται σαν τους αγαπημένους σας

Η Falcon ανακοίνωσε πρόσφατα την ανακάλυψη μιας σειράς δεδομένων που σχετίζονται με την παραβίαση, τα οποία περιέχουν αρχεία πιστοποιητικών, αρχεία καταγραφής εντολών και συστήματα αρχειοθέτησης. Η εταιρεία κοινοποιήσε το original dark-web post από τον χάκερ που ήταν υπεύθυνος για την επίθεση, η οποία αποκάλυψε και λεπτομέρειες σχετικά με το θύμα.

“Σήμερα διαρρέω στοιχεία μιας εταιρείας κυβερνοασφάλειας που ονομάζεται Acronis”, είπε ο χάκερ, προσθέτοντας ένα χαμογελαστό emoji για έμφαση.

“Ο χρήστης στο φόρουμ του χάκερ ισχυρίζεται ότι διέρρευσε δεδομένα από μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας στην Ελβετία”, έγραψε στο Twitter η Falcon. “Τα δεδομένα που διέρρευσαν περιλαμβάνουν διάφορα αρχεία πιστοποιητικών, αρχεία καταγραφής εντολών, διαμορφώσεις συστήματος, αρχεία καταγραφής πληροφοριών συστήματος, αρχεία του συστήματος αρχείων τους, Python scripts για τη βάση δεδομένων maria.db, στοιχεία διαμόρφωσης αντιγράφων ασφαλείας και πολλά screenshot των λειτουργιών τους.»

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχουν αποκαλυφθεί πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την υποτιθέμενη επίθεση.

Δείτε επίσης: Η πόλη Waynesboro δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

Acronis

Αμέσως μετά την αναφορά της Falcon στην είδηση της Acronis, δημοσίευσε μια άλλη εντυπωσιακή ενημέρωση ότι ένας Ρώσος απειλητικός φορέας είχε δηλώσει ότι είχε διεισδύσει στο Υπουργείο Εξωτερικών της Λετονίας – έναν πιστό εταίρο του ΝΑΤΟ που έχει ταχθεί κατά της εισβολής της Ουκρανίας.

«Η ομάδα hacking NoName ισχυρίζεται ότι στόχευσε και επιτέθηκε στην πύλη του Υπουργείου Εξωτερικών της Λετονίας», δήλωσε η Falcon.

Δείτε επίσης: Η Ιαπωνία θα στρατολογήσει τους τηλεπικοινωνιακούς φορείς για την καταπολέμηση των κυβερνοεπιθέσεων

Πέρυσι, η διαβόητη ομάδα hacking NoName εμφανίστηκε λίγο μετά την εχθρική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. Αυτή η ομάδα πιστεύεται ότι στοχεύει κυβερνητικούς οργανισμούς και μέσα ενημέρωσης που βρίσκονται εντός των ουκρανικών συνόρων, καθώς και εκείνους που υπάρχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πηγή πληροφοριών: cybernews.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS