ΑρχικήinetTwitter: Θα σας ειδοποιεί όταν ένα tweet που αλλεληπιδράσατε λαμβάνει σχολιασμό από...

Twitter: Θα σας ειδοποιεί όταν ένα tweet που αλλεληπιδράσατε λαμβάνει σχολιασμό από το Community Note

Η τυφλή αύξηση της εμβέλειας των αναρτήσεων και των προβολών στους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα για την ταχεία διάδοση της παραπληροφόρησης. Με την πάροδο του χρόνου, εξέχουσες προσωπικότητες έχουν ενοχοποιηθεί για τη διάδοση ψευδών πληροφοριών στο Twitter μέσω αναρτήσεων και retweets. Το κοινωνικό δίκτυο έδωσε τώρα την ευκαιρία να πάρετε πίσω ένα retweet κάτω από ορισμένες συνθήκες, εισάγοντας μια νέα λειτουργία Community Notes – το πρόγραμμα ελέγχου γεγονότων από τους χρήστες.

Δείτε επίσης: Tesla: Εργαζόμενοι λένε ότι το Twitter έκανε shadow ban το account για το σωματείο τους
Twitter

Το Twitter ενημερώνει πλέον τους χρήστες όταν ένα από τα tweets που έκαναν like, retweet ή που απάντησαν λαμβάνει σχετικές πληροφορίες από τους συνεργάτες του Community Note. “Αυτές οι πρόσθετες πληροφορίες παρέχουν στους ανθρώπους μια ευρύτερη προοπτική και διασφαλίζουν ότι δεν παραβλέπουν καμία σχετική λεπτομέρεια,” δήλωσε η εταιρεία.

Η επίδειξη εκτίμησης για ένα tweet μέσω “likes”, retweets ή απαντήσεων δίνει ένα επιπλέον πλεονέκτημα στους αλγόριθμους σύστασης του Twitter. Αυτό ήταν ιδιαίτερα εμφανές στη μετάβαση σε μια αλγοριθμική δομή χρονολογίου στην οποία επενδύει όλο και περισσότερο το Twitter. Εάν το επιχείρημα ενός συνεισφέροντος στο Community Note έρχεται σε άμεση αντίθεση με μια αρχική άποψη, το κοινό μπορεί να αφαιρέσει τα likes ή τα retweets του από την εν λόγω ανάρτηση.

Το Birdwatch, που ξεκίνησε το 2021, είναι ένα επαναστατικό πρόγραμμα που κυκλοφόρησε αρχικά για χρήστες με έδρα τις ΗΠΑ. Αφού αγόρασε το Twitter, ο Elon Musk αποφάσισε να το μετονομάσει σε “Community Notes” – παρόλο που ο Jack Dorsey ήταν πεπεισμένος ότι ήταν το πιο βαρετό όνομα όλων των εποχών.

Δείτε ακόμα: Twitter: Τέλος το 2FA μέσω SMS σε non-Blue χρήστες
Community Note

Τον περασμένο μήνα, το Twitter έθεσε σε εφαρμογή το Community Notes σε όλους τους χρήστες του παγκοσμίως, επιτρέποντας στους οπαδούς τους να κατανοήσουν βαθύτερα τις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα. Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ξεκίνησε την παγκόσμια πρωτοβουλία της καλωσορίζοντας συνεισφορές από χρήστες που κατοικούν σε τέσσερις χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Αυτό σηματοδότησε ένα σημαντικό ορόσημο για τον οργανισμό μας καθώς επεκτείνεται διεθνώς. Δυστυχώς, η παγκόσμια προοπτική εξακολουθεί να μην είναι παρούσα στο πρόγραμμα Community Notes.

Τους τελευταίους μήνες, ο Musk και οι συνεργάτες του έκαναν διάφορες βελτιώσεις στον αλγόριθμό τους, όπως η βελτίωση της ορατότητας των σημειώσεων χαμηλής ποιότητας, η επέκταση των τύπων σημειώσεων για τους συνεισφέροντες και η σταθεροποίηση των βαθμολογιών αντίκτυπου που συνδέονται με τις συνεισφορές.

Υπό το φως της πρόσφατης συρρίκνωσης, το Twitter στηρίζεται όλο και περισσότερο σε αλγόριθμους και crowdsourcing για τη συγκράτηση του περιεχομένου. Αυτό οφείλεται στην απώλεια προσωπικού που εργάζεται στα τμήματα ασφάλειας και εμπιστοσύνης που προκλήθηκε από τις νέες αποφάσεις της διοίκησης. Το βάρος αυτό μπορεί να γίνει μεγαλύτερο καθώς ο οργανισμός έχει τερματίσει την ανοικτή πρόσβαση API σε επιστήμονες, πολλοί από τους οποίους βοήθησαν στον εντοπισμό διαδικτυακών χειρισμών και εχθρικής ομιλίας στην πλατφόρμα τους.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk μέχρι το τέλος του 2023 θα ορίσει νέο CEO του Twitter

Το Community Notes είναι ένας εύκολος τρόπος για τους χρήστες του Twitter να επιμελούνται συζητήσεις γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα ή hashtag. Επιτρέπουν στους χρήστες να επισημαίνουν σημαντικές στιγμές από τη συζήτηση, συμπεριλαμβανομένων tweets, εικόνων, βίντεο, δημοσκοπήσεων, GIF και άλλου περιεχομένου που μοιράζονται άλλοι στην πλατφόρμα. Το Community Notes παρέχει επίσης έναν εύκολο σύνδεσμο στον οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση ο καθένας – έτσι είναι πιο εύκολο για τους ανθρώπους να παρακολουθούν τις συζητήσεις σε πραγματικό χρόνο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS