ΑρχικήinetTwitter: Καταργεί την πολιτική παραπληροφόρησης για τον Covid-19

Twitter: Καταργεί την πολιτική παραπληροφόρησης για τον Covid-19

Η απόφαση του Twitter να μην εφαρμόζει πλέον την πολιτική παραπληροφόρησης κατά του COVID-19 έχει προκαλέσει την ανησυχία των εμπειρογνωμόνων ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Θα φτιάξει smartphone αν η Apple κανει ban το Twitter

Από τότε που ο Elon Musk ανέλαβε τον έλεγχο του Twitter πριν από ένα μήνα, η εταιρεία αλλάζει συνεχώς τις πολιτικές της – η αναίρεση της πολιτικής παραπληροφόρησης του covid-19 είναι μόνο το τελευταίο παράδειγμα.

Το Twitter εισήγαγε την πολιτική του κατά της παραπληροφόρησης για τον Covid-19 το 2020 κατά τις πρώτες ημέρες της πανδημίας. Σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας, το Twitter έχει αναστείλει περισσότερους από 11.000 λογαριασμούς και έχει αφαιρέσει περισσότερα από 100.000 κομμάτια περιεχομένου για παραβίαση της πολιτικής από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή. Αρκετές προσωπικότητες υψηλού προφίλ έχουν εμπλακεί στις παραβιάσεις της πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της βουλευτού Marjorie Taylor Greene (R-Ga.), της οποίας ο προσωπικός λογαριασμός ανεστάλη τον Ιανουάριο επειδή έθεσε υπό αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του κοροναϊού. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα ο λογαριασμός της αποκαταστάθηκε.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Η Apple απείλησε να αποκλείσει το Twitter

Οι ειδικοί στη δημόσια υγεία επαίνεσαν τις προσπάθειες του Twitter να περιορίσει την παραπληροφόρηση σχετικά με τον Covid. Σε μια συμβουλευτική έκθεση του 2021 σε τεχνολογικές πλατφόρμες, ο αμερικανός χειρουργός στρατηγός Vivek H. Murthy ανέφερε την πολιτική του Twitter ως παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση.

Ωστόσο, το Twitter προσπάθησε επίσης να ελέγξει την παραπληροφόρηση με ακρίβεια και πρόσφατα άρχισε να χαρακτηρίζει ορισμένες πραγματικές πληροφορίες σχετικά με τον covid ως παραπληροφόρηση και να μπλοκάρει επιστήμονες και ερευνητές που προσπάθησαν να προειδοποιήσουν το κοινό για τη μακροπρόθεσμη βλάβη του covid-19 στο σώμα. Από το περασμένο Σαββατοκύριακο, πολλά tweets που προωθούν περιεχόμενο κατά των εμβολίων και παραπληροφόρηση για τον Covid παρέμειναν στην πλατφόρμα.

twitter πολιτική παραπληροφόρησης Covid-19

Ο Jon Shaffer, κοινωνιολόγος στον τομέα της υγείας και μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Βιοηθικής Berman του Johns Hopkins, δήλωσε ότι ανησυχεί ότι σε συνδυασμό με το σχέδιο του Musk να επιτρέψει στους χρήστες του Twitter να αγοράσουν ένα μπλε σήμα ελέγχου επαλήθευσης για 8 δολάρια το μήνα, η εγκατάλειψη της πολιτικής παραπληροφόρησης θα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Σύμφωνα με τον Lucky Tran, διευθυντή επιστημονικής επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, η απόφαση να καταργηθεί η πολιτική παραπληροφόρησης για το covid-19 θα χρησιμεύσει μόνο για να θολώσει τα νερά για το ευρύ κοινό.

Δείτε επίσης: Twitter: Blue, Gold και Grey verification ανάλογα με το account

Ο Yoel Roth, πρώην επικεφαλής του τμήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας του Twitter, δήλωσε ότι η απόφαση του Musk να σταματήσει να αστυνομεύει την παραπληροφόρηση του covid-19 ήταν όχι μόνο κακή αλλά και επιβλαβής.

Οι επαγγελματίες επιμένουν ότι η απόφαση του Musk θα οδηγήσει σε πρόσθετους θανάτους.

Είναι εύκολο για την παραπληροφόρηση σχετικά με το covid-19 να εξαπλωθεί γρήγορα στο διαδίκτυο λόγω της μεγάλης επικράτησής του στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και σε άλλα δημόσια φόρουμ. Είναι σημαντικό για όλους να ενημερώνονται σωστά, βασιζόμενοι σε αξιόπιστες πηγές όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αντί για αναξιόπιστες όπως οι influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή τα βίντεο στο YouTube.

Πηγή πληροφοριών: washingtonpost.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS