ΑρχικήinetElon Musk: Θα φτιάξει smartphone αν η Apple κανει ban το Twitter

Elon Musk: Θα φτιάξει smartphone αν η Apple κανει ban το Twitter

Ο Elon Musk εδώ και κάποιες εβδομάδες επαναφέρει λογαριασμούς στο Twitter των οποίων η πρόσβαση είχε απαγορευτεί. Με την εξέλιξη αυτή, η προοπτική της Apple και της Google για την απαγόρευση του Twitter δεν φαίνεται εντελώς απίθανη.
Δείτε επίσης: Η Google επιστρέφει κατά λάθος χρήματα σε ορισμένους πελάτες για το Stadia Pro

Elon Musk smartphone Apple Google Twitter

Κάποιοι από τους λογαριασμούς που έχει επαναφέρει είναι ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής, Donald Trump, ο τραγουδιστής Kanye West και ο Andrew Tate. “Ελπίζω να μη έρθει αυτή η στιγμή, αλλά ναι, αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή, θα φτιάξω ένα εναλλακτικό smartphone”, απάντησε μέσω tweet, σε έναν χρήστη που ρωτόυσε τι θα γίνει αν η Apple και η Google απαγορεύσουν το Twitter από τα app stores τους. Να αναφέρουμε οτι στο παρελθόν η Apple και η Google είχαν απαγορεύσει το Parler, μια εναλλακτική λύση του Twitter, αλλά του δόθηκε άφεση μετά από βελτιώσεις που έκανε στις πολιτικές του.

Και οι δυο μεγάλες εταιρείες δεν έχουν αναφέρει τίποτα επίσημα ή έχουν υποδείξει κάποιο σχέδιο για την απαγόρευση του Twitter αλλά αυτό που ξέρουμε είναι πως και οι δυο έχουν κανονισμούς που απαγορεύουν τη ρητορική μίσους, τις διακρίσεις και οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης.
Δείτε επίσης: Elon Musk στους υπαλλήλους του Twitter: Δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις

Ο ίδιος ο Elon Musk είχε δηλώσει πως δεν θα επαναφέρει κανέναν Twitter λογαριασμό χωρίς να έχει δημιουργήσει ένα “εποπτικό συμβούλιο περιεχομένου με diverse απόψεις”. Αυτό όμως δεν κράτησε για πολύ, μιας και επανάφερε τον λογιαριασμό του Trump, έπειτα από poll που έβαλε στο Twitter account του.

Elon Musk smartphone Apple Google Twitter

Η εταιρεία βίωσε ένα μεγάλο κύμα από fake news και πλαστοπροσωπίες. Έτσι ο Elon Musk αποφάσισε να μετατρέψει το μπλέ verification checkmark που υπήρχε δίπλα από το όνομα χρήστη, από τρόπο επαλήθευσης ταυτότητας, σε μηνιαία συνδρομή των 8$. Το νέο σύστημα αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή.

Σίγουρα θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον Elon Musk αν και η Google και η Apple απαγορεύσουν το Twitter από τα app store τους. Ο κόσμος έχει συνηθίσει να έχει γρήγορη πρόσβαση μέσω του app και θα πρέπει να καταφύγει στην είσοδο μέσω browser. Θα περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις για τον Elon Musk, διότι ακόμα και να φτιάξει ένα εναλλακτικό smartphone όπως έχει αναφέρει, η μετατροπή του σε βιώσιμο προϊόν με ένα ακμάζον «οικοσύστημα» από applications, είναι μια δύσκολη υπόθεση, ακόμα και για τον ποιο πλούσιο άνθρωπο στο κόσμο.

Πηγή πληροφοριών: mashable.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS