ΑρχικήgamingJoipaw: Νεοσύστατη εταιρεία δημιουργεί videogames για σκύλους

Joipaw: Νεοσύστατη εταιρεία δημιουργεί videogames για σκύλους

Η Joipaw παρέχει ένα διασκεδαστικό, διαδραστικό παιχνίδι για σκύλους που ενθαρρύνει τη διανοητική διέγερση.

Η Joipaw, μια νέα νεοσύστατη εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, διαπίστωσε ότι τα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να έχουν ευεργετικές επιδράσεις στον εγκέφαλο των σκύλων όσον αφορά ασθένειες που συχνά συνδέονται με τη γήρανση των σκύλων. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα στο εμπόριο βιντεοπαιχνίδια για σκύλους.

Joipaw: Νεοσύστατη εταιρεία δημιουργεί videogames για σκύλους
Joipaw: Νεοσύστατη εταιρεία δημιουργεί videogames για σκύλους

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios, πρόκειται για μια κονσόλα παιχνιδιών για σκύλους με “οθόνη αφής ανθεκτική στο σάλιο” που τους ανταμείβει με λιχουδιές κάθε φορά που τα καταφέρνουν καλά. Τα τρέχοντα παιχνίδια περιλαμβάνουν έναν τίτλο whack-a-mole και ένα παιχνίδι όπου ο σκύλος μαντεύει ποια εικόνα έχει περισσότερες φυσαλίδες. Αυτά είναι βασικά παιχνίδια, αλλά υπάρχει σχέδιο για πιο περίπλοκα παιχνίδια που θα χρησιμοποιούν έναν αισθητήρα κίνησης στο κολάρο του σκύλου.

Δείτε επίσης: Νέα εξέταση αίματος ανιχνεύει έγκαιρα τον καρκίνο σε σκύλους

Ο Dersim Avdar, ιδρυτής της JoiPaw, μετέφερε στο TechCrunch ότι θέλουν όχι μόνο να βελτιώσουν την υγεία των σκύλων μέσω του εμπλουτισμού, αλλά και να δείξουν στον κόσμο πόσο έξυπνα είναι αυτά τα ζώα. Συνέχισε ακόμη λέγοντας ότι οι άνθρωποι συνήθως συμπάσχουν και φροντίζουν καλύτερα τους άλλους όταν καταλαβαίνουν ότι αυτά τα άτομα δεν είναι τελικά τόσο διαφορετικά από αυτούς.

Η ιδέα για το Joipaw προήλθε από τη Jawet, το σκύλο του Dersim Avdar, και την επακόλουθη επιθυμία του να της δώσει κάτι να κάνει όταν δεν είχε χρόνο να παίξει μαζί της. Αργότερα ο Avdar ανακάλυψε μια μελέτη του 2017 που έδειξε πώς τα παιχνίδια μπορούν να βελτιώσουν τη γνωστική υγεία σε γηράσκοντες σκύλους. “Θέλω να συνεχίσω το έργο αυτών των ερευνητών”, δήλωσε ο Avdar στο Axios.

Η πιο δύσκολη πτυχή του Joipaw είναι να κερδίσει την προσοχή του σκύλου. Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, τα σκυλιά συνήθως δεν κοιτάζουν τις οθόνες, οπότε το Joipaw πρέπει να εμφανίζει μια εικόνα φυστικοβούτυρου – το ένα πράγμα που κάθε κουτάβι αγαπάει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ο τελικός στόχος είναι να κάνει τα σκυλιά να παίζουν χωρίς να χρειάζονται τη δωροδοκία με το φυστικοβούτυρο.

Joipaw: Νεοσύστατη εταιρεία δημιουργεί videogames για σκύλους
Joipaw: Νεοσύστατη εταιρεία δημιουργεί videogames για σκύλους

Δείτε επίσης: Zoom live avatars: Εμφανιστείτε στα meetings ως λαγός ή σκύλος

Δεν υπάρχει τρέχον χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του Joipaw. Ο Avdar δήλωσε ότι πρέπει ακόμη να επεξεργαστεί ένα μοντέλο τιμολόγησης και να παράγει περισσότερα παιχνίδια, ένα από τα οποία θα παίζεται αποφεύγοντας τα αγκάθια ενός σκαντζόχοιρου. “Σχεδιάζουμε επίσης ένα παγκόσμιο leaderboard”, σχολίασε ο Avdar. “Μπορώ να φανταστώ απόλυτα τα esports για σκύλους”

Πηγή: thegamer.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS