ΑρχικήinetElon Musk: Η Apple απείλησε να αποκλείσει το Twitter

Elon Musk: Η Apple απείλησε να αποκλείσει το Twitter

Ο ιδιοκτήτης του Twitter, Elon Musk, υποστήριξε τη Δευτέρα ότι η Apple είχε απειλήσει να αφαιρέσει την εφαρμογή Twitter από το App Store, στα πλαίσια του app review moderation process.

Apple Twitter App Store

Η Apple έχει επίσης απειλήσει να αποκλείσει το Twitter από το App Store της, αλλά δεν θα μας πει γιατί“, έγραψε συγκεκριμένα ο Musk.

Σε άλλα tweets το πρωί της Δευτέρας, χαρακτήρισε τις χρεώσεις του App Store της Apple “μυστικό φόρο 30%” και διεξήγαγε μια δημοσκόπηση ρωτώντας εάν “η Apple πρέπει να δημοσιεύσει όλες τις ενέργειες λογοκρισίας που έχει κάνει και επηρεάζουν τους πελάτες της“.

Υποστήριξε, επίσης, ότι η Apple έχει αφαιρέσει το μεγαλύτερο μέρος των διαφημίσεών της από το Twitter.

Δείτε επίσης: Twitter: Blue, Gold και Grey verification ανάλογα με το account

Το App Store της Apple είναι ο μόνος τρόπος διανομής λογισμικού σε τηλέφωνα iPhone. Το κατάστημα επιτρέπει στους χρήστες να περιηγούνται και να κατεβάζουν εγκεκριμένες εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί στο iOS Software Development Kit της Apple. Οι εφαρμογές μπορούν να ληφθούν στο iPhone, το iPod Touch ή το iPad και ορισμένες μπορούν να μεταφερθούν στο έξυπνο ρολόι Apple Watch ή σε Apple TV 4ης γενιάς ή νεότερες ως επεκτάσεις εφαρμογών iPhone. Επομένως, η αφαίρεση του Twitter από το App Store, θα προκαλούσε σημαντικό πλήγμα στην πλατφόρμα αφού θα έχανε μία από τις κύριες πλατφόρμες διανομής της. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι θα μπορούσε και πάλι να υπάρχει πρόσβαση από το web.

Apple Elon Musk

Η Apple δεν έχει σχολιάσει τα tweets του Elon Musk, ωστόσο λέγεται ότι η εταιρεία παρακολουθεί στενά το κοινωνικό δίκτυο για να δει εάν παραβιάζει οποιαδήποτε πολιτική του App Store.

Λέγεται ότι εκπρόσωποι από καταστήματα εφαρμογών, που περιλαμβάνουν το App Store της Apple και το Google Play για συσκευές Android, επικοινώνησαν με το Twitter νωρίτερα αυτό το μήνα μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Elon Musk. Αυτό το διάστημα, παρατηρήθηκε μια αύξηση της ρητορικής μίσους, η οποία παραβιάζει τις πολιτικές που έχουν θέσει τα καταστήματα για τις εφαρμογές που φιλοξενούν.

Δείτε επίσης: Elon Musk Twitter: Σε “ιστορικό υψηλό” οι εγγραφές νέων χρηστών

Ο Phil Schiller της Apple που ασχολείται με το App Store, διέγραψε πρόσφατα τον λογαριασμό του στο Twitter νωρίτερα αυτό το μήνα, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους για τους οποίος προχώρησε σε αυτή την κίνηση. Ωστόσο, αυτό έγινε μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Musk.

Ο Phillip Shoemaker, πρώην επικεφαλής της αξιολόγησης εφαρμογών της Apple και νυν Διευθύνων Σύμβουλος του Identity.com, είπε ότι η κίνηση του Schiller να διαγράψει τον λογαριασμό του τού θύμισε μια εταιρεία που κάνει κινήσεις για να “προετοιμαστεί για πόλεμο”. Πιστεύει ότι το τμήμα ελέγχου εφαρμογών της Apple παρακολουθεί στενά το Twitter και το περιεχόμενο που επιτρέπει.

Πώς το Twitter μπορεί να παραβιάσει τους κανόνες της Apple;

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους το App Store της Apple μπορεί να παρακολουθεί το Twitter:

  • Η Apple απαιτεί από εφαρμογές με περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες, όπως το Twitter, να διαθέτουν ισχυρά συστήματα εποπτείας περιεχομένου. Η ανεπαρκής εποπτεία περιεχομένου ήταν ο λόγος για τον οποίο η Apple αφαίρεσε το Parler, έναν μικρότερο ανταγωνιστή του Twitter, το 2020. Ο Musk φέρεται να έχει περιορίσει σημαντικά το εργατικό δυναμικό του Twitter που ασχολούνταν με την εποπτεία περιεχομένου.
  • Η Apple απαιτεί από τις εφαρμογές να πληρώνουν τέλη μεταξύ 15% και 30% για ψηφιακές αγορές. Όταν η Epic Games έβαλε σε ένα σύστημα για να ξεφύγει από το σύστημα της Apple, η Apple το αφαίρεσε. Εάν το Twitter έκανε μια παρόμοια κίνηση, θα μπορούσε να αναγκάσει την Apple να το αφαιρέσει από το App Store.

Δείτε επίσης: Twitter: Δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών διατίθενται δωρεάν

Το App Store της Apple χρησιμοποιεί υπαλλήλους για να ελέγχουν κάθε εφαρμογή και ενημέρωση που κυκλοφορεί στην πλατφόρμα.

Ο Elon Musk είχε εκφράσει στο παρελθόν ότι διαφωνεί με την Apple σε κάποια πράγματα. Για παράδειγμα, έχει παραπονεθεί για τις χρεώσεις στο κατάστημα εφαρμογών, παρόλο που η εφαρμογή της Tesla δεν επιτρέπει αγορές εντός εφαρμογής. Έχει επίσης σχολιάσει το υποτιθέμενο σχέδιο της Apple για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το 2015, ο δισεκατομμυριούχος είχε πει ότι η Apple προσλαμβάνει μόνο απορριφθέντες υπαλλήλους της Tesla και είχε αποκαλέσει την Apple “Tesla Graveyard“.

Ωστόσο, τα χθεσινά tweets του Elon Musk σχετικά με τις απειλές της Apple να αφαιρέσει το Twitter από το App Store, υποδηλώνουν ότι μπορεί να είναι έτοιμος να δώσει μια μακρά μάχη για τους κανόνες της Apple. Σε ένα tweet, δημοσίευσε ένα meme στο οποίο ένα αυτοκίνητο βγαίνει από τον αυτοκινητόδρομο κάτω από μια πινακίδα που προσφέρει δύο επιλογές: “Πληρωμή 30%” και “Πήγαινε για πόλεμο“. Το αυτοκίνητο επέλεξε το δεύτερο. Ωστόσο, αυτό το tweet φαίνεται ότι δεν είναι τώρα διαθέσιμο.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS