ΑρχικήinetiPhone 15: Φήμες αναφέρουν ότι θα έχει πιο στρογγυλό design

iPhone 15: Φήμες αναφέρουν ότι θα έχει πιο στρογγυλό design

Σύμφωνα με διαρροές, το iPhone 15 ίσως έχει ένα πιο στρογγυλό design και πλαίσιο τιτανίου σε αντίθεση με τους προκατόχους του. Με ποιά τηλέφωνα μπορεί να μοιάζει; Θα ακολουθήσουν και τα Android την ίδια τακτική;

Ορισμένες από τις φήμες για τη σειρά iPhone 15 υποδεικνύουν μια κάμερα με περισκοπικό ζουμ για τουλάχιστον ένα μοντέλο, το Dynamic Island και για τα τέσσερα iPhone 2023, ένα νέο chip 3nm για τα μοντέλα Pro και, τέλος, μια θύρα φόρτισης USB-C σε όλη τη σειρά iPhone 15 (με ταχύτερες ταχύτητες φόρτισης και μεταφοράς δεδομένων για τα premium μοντέλα).

Πριν από ένα χρόνο, μια αξιόπιστη πηγή μας είπε ότι το iPhone 14 Pro θα είχε μια εγκοπή σε σχήμα χαπιού (Dynamic Island) και είχε δίκιο. Τώρα, το ίδιο άτομο ισχυρίζεται ότι το iPhone 15 θα έχει διαφορετικό, πιο στρογγυλεμένο σχεδιασμό!

Μια πρόσφατη δημοσίευση στο Twitter μας έδωσε μια γεύση από το πώς μπορεί να μοιάζει το iPhone 15. Σύμφωνα με τον VNChocoTaco, το πίσω μέρος της συσκευής θα διαθέτει πιο στρογγυλεμένες άκρες, μιμούμενο το σχεδιασμό του MacBook Pro 2022 της Apple. Οι γωνίες εξακολουθούν να είναι παρούσες, αλλά έχουν απαλυνθεί για μια πιο στρογγυλεμένη συνολική εμφάνιση. Αυτό σημαίνει ότι ενώ το πίσω μέρος του τηλεφώνου μπορεί να αλλάξει σημαντικά, η πρόσοψη θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη.

Το iPhone 15 ενδέχεται να επιστρέψει στον παλιό στρογγυλό σχεδιασμό του, ενώ οι ναυαρχίδες της Apple του 2023 ενδέχεται να αλλάξουν από αλουμίνιο και ανοξείδωτο ατσάλι σε τιτάνιο.

Πριν αναλύσουμε τους πιθανούς λόγους για τους οποίους το iPhone 15 μπορεί να είναι πιο στρογγυλό και κατασκευασμένο από τιτάνιο, ας εξερευνήσουμε τι είδους σχεδιασμό θα ακολουθήσει η Apple! Ο tipster ShrimpApplePro λέει ότι δεν είναι σίγουρος για καμία λεπτομέρεια, αλλά ότι γνωρίζει ότι “το iPhone 15 θα διαθέτει ένα νέο σχεδιασμό – στρογγυλεμένο στο πίσω μέρος και όχι τετράγωνο”.

Δείτε επίσης: Η Apple συνεχίζει την χρήση Qualcomm chip για τα iPhone 15

Όταν σκέφτεστε ένα παράδειγμα στρογγυλού iPhone, το πιο κοντινό που σας έρχεται στο μυαλό είναι το iPhone 5C. Το πιο προσιτό τηλέφωνο της Apple ήταν πολύ στρογγυλό και έμοιαζε αρκετά με τη βάση του νέου MacBook Pro.

Είναι πιθανό η Apple να ακολουθήσει μια εντελώς νέα κατεύθυνση και να εμπνευστεί από το Android! Τα τηλέφωνα που έχουμε στο μυαλό μας είναι το αρχικό Pixel της Google και το Pixel 2.

Από την φωτογραφία μπορείτε να δείτε ότι το αρχικό Pixel έχει πολύ ενδιαφέρον σχεδιασμό. Η οθόνη είναι επίπεδη, το ίδιο και τα περιθώρια- ωστόσο, στο σημείο όπου το πίσω μέρος του τηλεφώνου συνδέεται με τις πλευρές του, υπάρχει μια κλίση που το καθιστά πιο άνετο στο κράτημα. Παρά αυτή τη διαφορά στην υφή, όλες οι άλλες πτυχές του πλαισίου είναι επίπεδες.

iPhone 15: Φήμες αναφέρουν ότι θα έχει πιο στρογγυλό design
iPhone 15: Φήμες αναφέρουν ότι θα έχει πιο στρογγυλό design

Με άλλα λόγια, ο σχεδιασμός του Pixel θα επέτρεπε στην πραγματικότητα στην Apple να διατηρήσει το “επίπεδο” πλαίσιο, ενώ θα έκανε τα νέα μοντέλα iPhone 15 αισθητά πιο άνετα στο κράτημα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το πίσω μέρος του πλαισίου θα είναι στρογγυλεμένο (όπως έχουν υποσχεθεί οι διαρροές).

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους το iPhone 15 θα πρέπει να επιστρέψει σε στρογγυλεμένο σχεδιασμό και κατασκευή από τιτάνιο – είναι μόνο θέμα χρόνου να συμβεί!

Η αλήθεια είναι ότι όσοι από εμάς παρακολουθούμε στενά την Apple γνωρίζαμε ότι το iPhone θα επέστρεφε τελικά σε ένα στρογγυλεμένο σχεδιασμό. Γιατί αν ρίξετε μια ματιά στους κύκλους των σχεδιασμών της Apple, θα παρατηρήσετε ότι τα iPhone 6, 7 και 8 είχαν πανομοιότυπο σχεδιασμό. Τα iPhone X, XS και 11 έμοιαζαν επίσης. Και τώρα τα iPhone 12 και 14 έχουν σχεδόν αδιάκριτα χαρακτηριστικά.

Ο Tim Cook και η Apple κυκλοφορούν ένα νέο μοντέλο iPhone περίπου κάθε τρία χρόνια, οπότε οι φήμες για ένα επερχόμενο iPhone 15 από τιτάνιο με στρογγυλεμένες άκρες είναι πιθανό να είναι αληθινές!

iPhone 15: Φήμες αναφέρουν ότι θα έχει πιο στρογγυλό design
iPhone 15: Φήμες αναφέρουν ότι θα έχει πιο στρογγυλό design

Τα νέα μοντέλα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max είναι πολύ βαριά και δύσκολα στο κράτημα με το ένα χέρι. Αν δεν το έχετε ήδη παρατηρήσει, τα πρόσφατα iPhone είναι μεγαλύτερα και βαρύτερα από τα παλαιότερα μοντέλα. Αλλά ξέρετε τι δεν βοηθάει τα τηλέφωνα που γίνονται μεγαλύτερα και βαρύτερα; Οι επίπεδες άκρες και το ανοξείδωτο ατσάλι!

Παρόλο που τα iPhone 14 Pro και 13 mini φαίνονται υπέροχα με τη βιομηχανική αισθητική τους, είναι αισθητά λιγότερο εργονομικά στο κράτημα και τη χρήση σε σύγκριση με τα παλιά iPhone 6S και 8.

Δείτε επίσης: 5 ξεχασμένα gadgets του 1970 που τα παιδιά αγνοούν σήμερα

Οι παράγοντες βάρους και ορίων μεγεθύνονται μόνο όταν προχωράτε στο iPhone 14 Plus και το iPhone 14 Pro Max (240 g) με το chassis από ανοξείδωτο ατσάλι. Αν βάλετε το iPhone 14 Pro Max σε θήκη, η οποία προσθέτει άλλα 30-50 γραμμάρια βάρους, το iPhone σας θα είναι σχεδόν τόσο βαρύ όσο ένα iPad mini 6 (297g).

Είναι ενδιαφέρον ότι το τιτάνιο είναι πολύ ελαφρύτερο από τον ανοξείδωτο χάλυβα που χρησιμοποιείται συνήθως για κινητά όπως το iPhone Pro. Ωστόσο, είναι βαρύτερο από το αλουμίνιο – ένα υλικό που χρησιμοποιείται τακτικά στα vanilla iPhones. Ίσως χάρη στο βάρος του, το νέο πλαίσιο τιτανίου θα είναι αποκλειστικό για τα μελλοντικά μοντέλα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Ultra.

Παρόλο που είναι βαρύτερο, το τιτάνιο είναι πολύ πιο ανθεκτικό από το αλουμίνιο. Η Apple θα πρέπει να χρησιμοποιήσει πολύ λίγο από το υλικό αυτό για να επιτύχει το ίδιο επίπεδο ανθεκτικότητας που επιτυγχάνει με το αλουμίνιο σε όλα τα μοντέλα iPhone του επόμενου έτους.

iPhone 15: Φήμες αναφέρουν ότι θα έχει πιο στρογγυλό design
iPhone 15: Φήμες αναφέρουν ότι θα έχει πιο στρογγυλό design

Επιπλέον ας είμαστε ειλικρινείς, το iPhone 14 Pro έχει αρχίσει να μοιάζει λίγο ξεπερασμένο σε σύγκριση με ορισμένα από τα νεότερα τηλέφωνα Android στην αγορά. Σε σύγκριση με το Google Pixel 6 Pro, το iPhone 14 Pro φαίνεται ξεπερασμένο με τον τριγωνικό σχεδιασμό της κάμερας και τα υποτονικά χρώματα. Ακόμα και άλλες ναυαρχίδες Android φαίνονται καλύτερες: για παράδειγμα, το Oppo Find X5 Pro έχει κεραμική κατασκευή και ραφή στην πλάτη, ενώ το Xiaomi 12S Ultra διατίθεται σε δερμάτινη έκδοση που το κάνει να μοιάζει με κάμερα της Leica. Οι σχεδιαστικοί κύκλοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι του iPhone, αλλά δεν είναι πλέον μόνο θέμα χρηστικότητας. Δεν είναι μόνο η λειτουργία του (το βάρος και οι αιχμηρές άκρες), αλλά και η εμφάνισή του!

Συνοψίζοντας, θα ήθελα να επαναλάβω πόσο γρήγορα οι κατασκευαστές τηλεφώνων Android υιοθέτησαν τον σχεδιασμό επίπεδων άκρων του iPhone 12 όταν πρωτοεμφανίστηκε. Δεν είναι καθόλου απροσδόκητο ότι αυτό έλαβε χώρα.

Δεν έχει σημασία ποια εταιρεία αντιγράφει την άλλη. Το μόνο που έχει σημασία είναι ότι το Android δεν χρειαζόταν να πάρει έναν λιγότερο άνετο σχεδιασμό από το iPhone, όταν υπάρχουν άλλες σπουδαίες παραλλαγές υλικού.

Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει ελπίδα ότι η Samsung, η Xiaomi, η Motorola, η Oppo και η Vivo θα πάρουν άλλη μια σελίδα από το βιβλίο της Apple και θα επιστρέψουν στην κατασκευή τηλεφώνων που είναι πιο άνετα!

Κανείς μας δεν θέλει οι συσκευές Android να υποφέρουν από τα ίδια προβλήματα υλικού με το iPhone.

Συνολικά, ο πιο στρογγυλός σχεδιασμός του iPhone 15 προσφέρει βελτιώσεις σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, όπως καλύτερο χειρισμό και εργονομία.

Πηγή: phonearena.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS