ΑρχικήinetΗ Apple ανακοίνωσε το USB-C για iPhone, λέγοντας ότι "δεν έχει άλλη...

Η Apple ανακοίνωσε το USB-C για iPhone, λέγοντας ότι “δεν έχει άλλη επιλογή”

Η Apple επιβεβαίωσε ότι τελικά θα αλλάξει τις θύρες Lightning σε USB-C στα επερχόμενα μοντέλα iPhone, τουλάχιστον στην Ευρώπη.

Δείτε επίσης: Η ΕΕ ψήφισε τον νόμο για την κοινή θύρα φόρτισης USB-C για όλα τα κινητά

USB-C

Παρόλο που η εταιρεία δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις, ο ανώτερος αντιπρόεδρος του παγκόσμιου μάρκετινγκ το επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στην Joanna Stern της Wall Street Journal.

Ο Joswiak δήλωσε ότι η Apple θα προχωρήσει τελικά σε USB-C, αλλά δεν το θέλει πραγματικά.

Ο Joswiak αναφέρεται σε ένα νέο σύνολο κανονισμών USB-C στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βραζιλία που πρέπει να ακολουθούν τα smartphones. Η Apple είναι εδώ και καιρό αντίθετη με την ιδέα αυτή, αλλά τώρα που η ΕΕ θα αρχίσει να υποστηρίζει το νόμο από το 2024, αν θέλει να συνεχίσει να πουλάει iPhones εκεί, θα πρέπει να κάνει μια αλλαγή.

Δείτε ακόμα: macOS: Σύντομα θα αποκλείει άγνωστα αξεσουάρ USB-C από προεπιλογή
iPhone

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της χρήσης του USB-C με το iPhone σας είναι ότι προσφέρει πολύ ταχύτερες ταχύτητες φόρτισης. Αν χρησιμοποιείτε έναν ποιοτικό φορτιστή, μπορείτε να δείτε τη μπαταρία σας να πηγαίνει από το 0 στο 50% σε μόλις 30 λεπτά. Αυτή είναι μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με το πρότυπο Lightning, το οποίο συχνά μπορεί να χρειαστεί μια ώρα ή και περισσότερο για να επιτύχει τα ίδια αποτελέσματα.

Αυτή η αλλαγή σημαίνει επίσης ότι θα μπορείτε επιτέλους να χρησιμοποιείτε τον ίδιο φορτιστή για το τηλέφωνό σας όπως και για τις άλλες συσκευές σας.

Το νέο πρότυπο θα σημαίνει ότι οι συσκευές οποιασδήποτε εταιρείας, όπως η Apple ή η Samsung, θα μπορούν να φορτίζουν με το ίδιο καλώδιο.

Δείτε επίσης: Επίσημο! USB-C σε όλα τα smartphones (+iPhone) από το 2024 στην ΕΕ

Η Apple δεν είναι ευχαριστημένη με αυτό. “Θα ήταν πιο φιλικό προς το περιβάλλον και καλύτερο για τους πελάτες μας, αν οι κυβερνήσεις δεν ήταν τόσο πιεστικές σχετικά με αυτό” δήλωσε ο Joswiak.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS