ΑρχικήinetΕπίσημο! USB-C σε όλα τα smartphones (+iPhone) από το 2024 στην ΕΕ

Επίσημο! USB-C σε όλα τα smartphones (+iPhone) από το 2024 στην ΕΕ

Μετά από πολλές αλλαγές, συζητήσεις, διαφωνίες και διαβουλεύσεις, η ΕΕ κατέληξε επίσημα στο ότι όλα τα smartphones που πωλούνται στην Ευρώπη θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με θύρα USB-C για φόρτιση, συμπεριλαμβανομένων των iPhone της Apple. Η θύρα USB-C θα είναι υποχρεωτική και σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως tablets, ψηφιακές κάμερες, ακουστικά, κονσόλες, ηχεία, πληκτρολόγια και e-readers.

USB-C iPhone smartphones

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕ, ο κανόνας για υποχρεωτική χρήση USB-C θα ισχύει από το φθινόπωρο του 2024 για όλα τα smartphones που πωλούνται στα κράτη της Ευρώπης. Πρόκειται για μια απόφαση που έχει συζητηθεί πολύ και θα επηρεάσει περισσότερο την Apple, καθώς το iPhone χρησιμοποιεί τη θύρα lightning της εταιρείας για ενσύρματη φόρτιση.

Δείτε επίσης: iOS 16: Η Apple ανακοίνωσε όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει ήδη εισαγάγει θύρες USB-C σε MacBook και iPad. Ωστόσο, τώρα θα χρειαστεί να κάνει μετάβαση από lightning σε USB-C και στα iPhone (τουλάχιστον σε αυτά που πουλά στην Ευρώπη).

Η ΕΕ είπε ότι η υποχρεωτική μετάβαση στο USB-C στοχεύει στη μείωση της ταλαιπωρίας των καταναλωτών, αφού με ένα μόνο φορτιστή θα μπορούν να φορτίσουν διαφορετικά smartphones και γενικά όλες τις συσκευές τους. Επίσης, στοχεύει στη μείωση των “ηλεκτρονικών απορριμμάτων”, καθώς οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν παλαιότερους φορτιστές για νέες συσκευές.

Η ΕΕ έχει έρθει σε συμφωνία, επίσημα πλέον, αλλά η απόφαση δεν έχει ακόμη εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Πρόκειται ωστόσο για μια τυπική διαδικασία που θα γίνει σύντομα.

Δείτε επίσης: Σύντομα θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα iPhone ως webcam για Mac

Ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Alex Agius Saliba δήλωσε: “Σήμερα κάναμε πραγματικότητα τον κοινό φορτιστή στην Ευρώπη“.

Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές ήταν εδώ και καιρό απογοητευμένοι με τους πολλαπλούς φορτιστές που συσσωρεύονται με κάθε νέα συσκευή. Τώρα θα μπορούν να χρησιμοποιούν έναν μόνο φορτιστή για όλα τα φορητά ηλεκτρονικά είδη τους. Είμαστε περήφανοι που περιλαμβάνονται επίσης laptops, e-readers, ακουστικά, πληκτρολόγια, ποντίκια υπολογιστών και φορητές συσκευές πλοήγησης, μαζί με τα smartphones, tablet, ψηφιακές κάμερες, ακουστικά, φορητές κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών και φορητά ηχεία“.

Επίσημο! USB-C σε όλα τα smartphones (+iPhone) από το 2024 στην ΕΕ

Οι φορητοί υπολογιστές θα πρέπει να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία εντός 40 μηνών από την έναρξη ισχύος της.

Ο Ben Wood, επικεφαλής αναλυτής στο CCS Insight, είπε ότι η νέα ανακοίνωση μπορεί να μην προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στην Apple, καθώς η εταιρεία χρησιμοποιεί ήδη USB-C σε ορισμένα προϊόντα της. Επίσης, γνώριζε ήδη ότι γίνονταν σοβαρές συζητήσεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Δείτε επίσης: Το CarPlay θα φέρει το iPhone σας στο ταμπλό σας

Επιπλέον, τον περασμένο μήνα ο γνωστός αναλυτής σε θέματα της Apple, Ming-Chi Kuo, ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία σκοπεύει να εγκαταλείψει τη θύρα Lightning και να μεταβεί σε USB-C σε όλα ή σε ορισμένα μοντέλα της νέας σειράς iPhone 15, που θα κυκλοφορήσει το 2023, ενώ προέβλεψε ότι το ίδιο θα γίνει και με άλλες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των AirPods.

Πηγή: www.theguardian.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS