ΑρχικήinetΤο CarPlay θα φέρει το iPhone σας στο ταμπλό σας

Το CarPlay θα φέρει το iPhone σας στο ταμπλό σας

Οι οθόνες είναι πάντα σε απόσταση αναπνοής, ακόμα και στα αυτοκίνητά μας. Αλλά υπάρχουν λίγοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια μια οθόνη πίσω από το τιμόνι, και ένας από αυτούς είναι το CarPlay. Με τα νεότερα αυτοκίνητα να κυκλοφορούν με μεγαλύτερες και περισσότερες οθόνες, η Apple ανακοίνωσε αλλαγές στο σύστημα CarPlay της, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης με τις πολλαπλές οθόνες ενός αυτοκινήτου, τα widget, τις προσαρμογές και τον έλεγχο car hardware.

Δείτε επίσης: Πώς να ρυθμίσετε το Touch ID σε ένα iPhone

CarPlay iphone

Το CarPlay, που περιγράφεται από την Apple ως «ο απόλυτος copilot», επιτρέπει στους χρήστες να συνδέσουν το iPhone τους με το αυτοκίνητό τους και να απολαύσουν το UI της Apple στην οθόνη του αυτοκινήτου. Οι οδηγοί μπορούν να μιλήσουν στο Siri και να δώσουν εντολές, να κάνουν χρήση των Maps και Music και να απολαύσουν εφαρμογές από το iPhone τους, όπως WhatsApp, Podcasts, News+, SiriusXM Radio, Audible, Pandora, Spotify και άλλα, απευθείας στην ενσωματωμένη οθόνη του αυτοκινήτου τους.

Δείτε επίσης: Το iOS 16 μπορεί να φέρει μια οθόνη always-on σε μελλοντικά iPhone

Κατά τη διάρκεια του WWDC 2022, η Apple ανακοίνωσε βασικές αλλαγές που έρχονται στο CarPlay, κάνοντας αρκετά βήματα μπροστά ενσωματώνοντας πολλές built-in οθόνες ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει ότι εάν το αυτοκίνητό σας διαθέτει οθόνη για το instrument cluster (φιλοξενεί τις διάφορες οθόνες και ενδείξεις που επιτρέπουν στον οδηγό να χειριστεί το όχημα), το CarPlay και το iPhone σας θα βρίσκονται μπροστά και στο κέντρο του ταμπλό σας, εμφανίζοντας τυχόν εισερχόμενες κλήσεις, οδηγίες από maps ή ακόμα και ενημερώσεις για τον καιρό.

Εκτός από την παροχή μιας ενοποιημένης εμπειρίας σε όλες τις οθόνες του αυτοκινήτου σας, το νέο CarPlay θα επιτρέψει στους χρήστες να προσαρμόσουν τον πίνακα οργάνων τους. Θα εμφανίσει την ταχύτητα του οχήματός σας, τη στάθμη καυσίμου, τη θερμοκρασία και άλλα δεδομένα.

CarPlay iphone

Αυτό το είδος ενσωμάτωσης οχήματος με το iPhone σας σημαίνει επίσης ότι το CarPlay θα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν το hardware του αυτοκινήτου, να αλλάζουν θερμοκρασία, να αλλάζουν σταθμό στο ραδιόφωνο, να ενεργοποιούν θερμαινόμενα καθίσματα — όλα αυτά χωρίς έξοδο από το interface της Apple.

Οι χρήστες του CarPlay θα μπορούν επίσης να έχουν τα widgets τους ορατά στις οθόνες του αυτοκινήτου τους, με περιεχόμενο σε όλες τις οθόνες του αυτοκινήτου. Η Apple έχει υποσχεθεί ότι αυτό το περιεχόμενο θα ταιριάζει άψογα στις οθόνες του αυτοκινήτου, ανεξάρτητα από τον τύπο της διάταξης της οθόνης.

Δείτε επίσης: Σύντομα θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα iPhone ως webcam για Mac

Ενώ το Project Titan παραμένει έργο Έρευνας και Ανάπτυξης, η Apple λέει ότι τα πρώτα αυτοκίνητα που θα λειτουργούν με το CarPlay επόμενης γενιάς δεν θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι οδηγοί να πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2024 ή το 2025 για να μπουν πίσω από το τιμόνι του επόμενης γενιάς CarPlay.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS