ΑρχικήinetΗ Google εξαγοράζει την microLED startup Raxium για να ενισχύσει το hardware...

Η Google εξαγοράζει την microLED startup Raxium για να ενισχύσει το hardware team

Σήμερα, ο Rick Osterloh της Google, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία εξαγόρασε την Raxium, μια startup με τεχνολογία MicroLED που θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την κατασκευή μιας νέας γενιάς ακουστικών επαυξημένης, εικονικής και μικτής πραγματικότητας.

Δείτε επίσης: Google Assistant: Θα σας προειδοποιεί για το πότε πρέπει να αλλάξετε το password σας

Αυτό προσθέτει στην απόδειξη ότι η επόμενη μεγάλη κίνηση AR της Google πλησιάζει όλο και πιο πολύ: το 2020 εξαγόρασε τον κατασκευαστή γυαλιών North και φέρεται να προσλαμβάνει μηχανικούς για την κατασκευή ενός λειτουργικού συστήματος επαυξημένης πραγματικότητας. Τον Ιανουάριο μάθαμε ότι τα Google Labs κατασκευάζουν ένα AR headset με το όνομα “Project Iris”, κάτω από την ίδια διαχείριση με το video chat demo Project Starline που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης I/O του περασμένου έτους.

Δείτε επίσης: Google: Απολύει κι άλλο ερευνητή AI που αμφισβήτησε ευρήματα

Όταν το The Information ανέφερε για πρώτη φορά την εξαγορά της Raxium από την Google τον περασμένο μήνα, σημείωσε ότι η τεχνολογία MicroLED θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για την κατασκευή οθονών AR που είναι πιο ενεργειακά αποδοτικές από άλλες λύσεις. Επιπλέον, η Raxium εργάζεται σε «μονολιθική ενσωμάτωση» για MicroLED, κάτι που το The Information λέει ότι θα σήμαινε την κατασκευή τους από το ίδιο είδος πυριτίου που χρησιμοποιείται για τους περισσότερους επεξεργαστές, δυνητικά μειώνοντας σημαντικά την τιμή. Άλλες εταιρείες που εργάζονται σε MicroLED AR hardware είναι οι Oppo, Apple και Vuzix.

Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, η Microsoft έχει ήδη παραδώσει μια συσκευή επαυξημένης πραγματικότητας με HoloLens, ενώ η Apple, η Meta, η Snap και άλλοι φέρεται να επενδύουν πολλά για να δημιουργήσουν το δικό τους hardware που επικαλύπτει πληροφορίες και εικόνες πάνω από τον πραγματικό κόσμο.

Google Raxium microLED startup

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Raxium, μια οθόνη Super AMOLED στο τηλέφωνό σας έχει pixel pitch (η απόσταση μεταξύ του κέντρου ενός pixel και του κέντρου ενός άλλου pixel δίπλα του) περίπου 50 micron, ενώ το MicroLED της θα μπορούσε να διαχειριστεί περίπου 3,5 micron. Μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για την «πρωτοφανή αποτελεσματικότητα» που είναι περισσότερο από πέντε φορές καλύτερη από οποιοδήποτε παγκόσμιο ρεκόρ.

Δείτε επίσης: Η υπηρεσία αναμετάδοσης SMTP Google στέλνει phishing emails

Ο Osterloh αναφέρθηκε τόσο στο μέγεθος όσο και στην αποτελεσματικότητα σχετικά με τις μελλοντικές τεχνολογίες εμφάνισης που μπορεί να δημιουργήσει η Raxium. Είπε ότι η εταιρεία θα ενταχθεί στην ομάδα Devices & Services της Google και ότι «η τεχνική της τεχνογνωσία σε αυτόν τον τομέα θα διαδραματίσει βασικό ρόλο καθώς συνεχίζουμε να επενδύουμε στις προσπάθειές μας στο hardware».

Μέχρι στιγμής η Google δεν έχει πει πολλά για τα σχέδια επαυξημένης πραγματικότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρεία δεν εργάζεται σε αυτό. Πέρυσι, τα νέα για το λειτουργικό σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας της Google διέρρευσαν στα τέλη του έτους μέσω λιστών θέσεων εργασίας – η εταιρεία φέρεται να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα AR headset έως το 2024.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS