ΑρχικήUpdatesGoogle Assistant: Θα σας προειδοποιεί για το πότε πρέπει να αλλάξετε το...

Google Assistant: Θα σας προειδοποιεί για το πότε πρέπει να αλλάξετε το password σας

Ο Google Assistant μπορεί πλέον να προειδοποιεί για το πότε πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας – μέχρι και θα σας βοηθάει για να τον αλλάξετε.

Δείτε επίσης: Google: Απολύει κι άλλο ερευνητή AI που αμφισβήτησε ευρήματα

Google Assistant

Πέρυσι, η Google ανακοίνωσε ότι θα εισάγει μια λειτουργία στον Chrome για Android που θα επιτρέπει στον Assistant να σας βοηθάει να αλλάξετε τους κλεμμένους κωδικούς πρόσβασης με λίγα μόνο taps. Η εταιρεία είχε πει ότι η νέα εμπειρία θα κυκλοφορούσε σταδιακά, και τώρα φαίνεται πως είναι η στιγμή που αρκετοί χρήστες έχουν αρχίσει να τη χρησιμοποιούν στις συσκευές τους.

Ο Chrome μπορεί να σας προειδοποιήσει εάν οι αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασής σας δεν είναι ασφαλείς ή επαναχρησιμοποιούνται λόγω παραβίασης δεδομένων. Το 2021, επέλεξε ένα πολύ παρόμοιο (αν όχι πανομοιότυπο χαρακτηριστικό) που χρησιμοποιεί τον Assistant για να αλλάξει τους κωδικούς πρόσβασης για λογαριασμό σας, αν και συνεχίζετε να μπορείτε να εισάγετε νέους κωδικούς πρόσβασης με χειροκίνητο τρόπο. Στην πραγματικότητα, εάν είστε εξοικειωμένοι με τον τρόπο λειτουργίας του Chrome, θα καταλάβετε αμέσως πώς λειτουργεί το νέο χαρακτηριστικό στον Google Assistant.

Δείτε επίσης: Η υπηρεσία αναμετάδοσης SMTP Google στέλνει phishing emails

Με αυτήν την ενημέρωση, θα σας ζητηθεί αμέσως μόλις συνδεθείτε σε έναν ιστότοπο με κωδικό πρόσβασης που έχει παραβιαστεί. Το πλαίσιο διαλόγου θα έχει ένα ωραίο, μεγάλο κουμπί “Change automatically” με το brand του Assistant, όπως κοινοποίησε ο Max Weinbach του Android Police. Μόλις το πατήσετε, θα εμφανιστεί ένα φύλλο επιβεβαίωσης με το οποίο θα πρέπει να συμφωνήσετε. Στη συνέχεια, θα μεταφερθείτε απευθείας στον επηρεαζόμενο ιστότοπο για να ορίσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό. Εδώ, μπορείτε να πληκτρολογήσετε το δικό σας κλειδί ή να αφήσετε τον ενσωματωμένο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης να προτείνει ένα. Ο Assistant μπορεί να χειριστεί ολόκληρη τη διαδικασία για εσάς από την αρχή μέχρι το τέλος, αλλά έχετε την επιλογή να αναλάβετε εσείς την διαχείριση σε οποιοδήποτε στάδιο.

Ωστόσο, η δυνατότητα δεν λειτουργεί σε όλους τους ιστότοπους, όπως μπορείτε να δείτε από το παρακάτω screenshot. Μέχρι στιγμής η Google δεν έχει δημοσιεύσει τις προϋποθέσεις για τους ιστότοπους που θα υποστηρίζουν την αυτόματη αλλαγή, αλλά είναι λογικό ότι η λίστα των χώρων να ξεκινήσει μικρή και σταδιακά να μεγαλώσει.

Google Assistant

Όπως και πριν, μπορείτε να ενεργοποιήσετε χειροκίνητα έναν έλεγχο κωδικού πρόσβασης μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις του Chrome > Passwords, όπου θα δείτε και το κουμπί “Change password” με το brand του Assistant για παραβιασμένα login credentials.

Δείτε επίσης: Πώς να κατεβάσετε εικόνες από την Αναζήτηση εικόνων Google

Η δυνατότητα είναι δυνατή χάρη στο Duplex της Google στον Ιστό, το οποίο αναλύει το περιεχόμενο του ιστότοπου για να αυτοματοποιήσει συγκεκριμένες διαδικασίες. Η Google το χρησιμοποιεί για πράγματα όπως η παραγγελία μέσω Search και τώρα το έχει επεκτείνει στην αλλαγή κωδικών πρόσβασης λογαριασμού.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS