ΑρχικήinetΤο Slack αρχίζει να αναστέλλει λογαριασμούς στη Ρωσία

Το Slack αρχίζει να αναστέλλει λογαριασμούς στη Ρωσία

Αρκετοί οργανισμοί στη Ρωσία βρέθηκαν αποκλεισμένοι από τους λογαριασμούς τους στο Slack χωρίς προειδοποίηση, σύμφωνα με το Axios. Η εφαρμογή ανταλλαγής επιχειρηματικών μηνυμάτων που ανήκει στην Salesforce άρχισε να αποκόπτει τους Ρώσους χρήστες από την πλατφόρμα της για να συμμορφωθούν με τις διεθνείς κυρώσεις κατά της χώρας, καθώς και με τις πολιτικές που εφάρμοσε η μητρική της εταιρεία μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Axios είπε ότι ήταν κυρίως οργανισμοί που επηρεάστηκαν άμεσα από τις κυρώσεις.

Δείτε επίσης: Ρωσία: Η Meta είναι «εξτρεμιστική οργάνωση» – ban σε Instagram/WhatsApp

Slack

Δείτε επίσης: Εθελοντές συμμετέχουν στον κυβερνοπόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας

Δεδομένου ότι το Slack χρησιμεύει ως η κύρια εσωτερική μορφή επικοινωνίας των εταιρειών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κοινή χρήση αρχείων εντός οργανισμών, συνήθως φιλοξενεί πολλά σημαντικά δεδομένα για τους πελάτες του. Οι οργανισμοί που έχασαν ξαφνικά την πρόσβαση στους λογαριασμούς τους μπορεί να έχουν χάσει και την ευκαιρία να κατεβάσουν τα δεδομένα τους, εκτός αν είχαν προετοιμαστεί για την πιθανότητα κλειδώματος του λογαριασμού τους.

Η Salesforce δημοσίευσε μια δήλωση νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι τελικά εγκαταλείπει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία. Η εταιρεία είπε ότι έχει πολύ μικρό αριθμό πελατών στη χώρα. Σε μια δήλωση, το Slack είπε τα παρακάτω:

“Η εταιρεία Slack πρέπει να λάβει μέτρα για τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς κυρώσεων στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε, συμπεριλαμβανομένης σε ορισμένες περιπτώσεις αναστολής λογαριασμών χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, όπως ορίζει ο νόμος. Είμαστε σε επαφή με πελάτες που επηρεάζονται σχετικά με τον αντίκτυπο αυτών των ενεργειών στην κατάσταση του λογαριασμού τους, όπου επιτρέπεται από το νόμο.”

Slack

Δείτε επίσης: Ρωσία: Influencers και επιχειρήσεις σε απόγνωση λόγω ban στο Instagram

Παρόλο που το Slack δεν διαγράφει δεδομένα που ανήκουν σε Ρώσους πελάτες, οι οργανισμοί που υπόκεινται σε κυρώσεις δεν θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους έως ότου αρθούν οι κυρώσεις που τους επηρεάζουν.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS