ΑρχικήinetΗ Mozilla καταργεί τους default ρωσικούς search providers στον Firefox

Η Mozilla καταργεί τους default ρωσικούς search providers στον Firefox

Η Mozilla αφαίρεσε τους προεπιλεγμένους παρόχους αναζήτησης Yandex Search, Mail.ru και OK.ru από το πρόγραμμα περιήγησης Firefox μετά από αναφορές ότι περιεχόμενο που χρηματοδοτείται από το κράτος είναι ιδιαίτερα ευνοημένο στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Δείτε επίσης: Mozilla: Σπασμένα site λόγω των user-agent των Firefox και Chrome 100

Firefox

Αυτοί οι ιστότοποι είναι τρεις από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους στη Ρωσία, που χρησιμοποιούνται από πάνω από εκατό εκατομμύρια χρήστες το μήνα.

Από το 2014, η Mozilla έκανε το Yandex την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στη Ρωσία και το επόμενο έτος την έκανε την προεπιλεγμένη αναζήτηση για χρήστες στην Τουρκία.

Με τη σημερινή κυκλοφορία του Firefox 98.0.1, η Mozilla ανακοίνωσε ότι αφαίρεσε τους παρόχους Yandex και Mail.ru από το αναπτυσσόμενο μενού αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης, αλλά δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί έγινε αυτό.

«Το Yandex και το Mail.ru έχουν αφαιρεθεί ως προαιρετικοί πάροχοι αναζήτησης στο αναπτυσσόμενο μενού αναζήτησης στον Firefox», αναφέρεται στις σημειώσεις έκδοσης για τον Firefox 98.0.1.

Δείτε επίσης: Η Mozilla διορθώνει δύο κρίσιμα ελαττώματα του Firefox

Για όσους επηρεάστηκαν, η Mozilla δήλωσε ότι οι προεπιλεγμένοι πάροχοι αναζήτησης και τυχόν σχετικές προσαρμογές, πρόσθετα, προεπιλεγμένοι σελιδοδείκτες καταργήθηκαν ως μέρος αυτής της διαδικασίας. Οι επηρεαζόμενοι χρήστες θα επαναφέρουν τα προγράμματα περιήγησής τους στον προεπιλεγμένο πάροχο αναζήτησης, που αυτή τη στιγμή είναι η Google.

Σε μια δήλωση προς το BleepingComputer, η Mozilla λέει ότι αφαίρεσαν τους παρόχους αναζήτησης από χρήστες στη Ρωσία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν και την Τουρκία.

«Μετά από προσεκτική εξέταση, αναστέλλουμε τη χρήση του Yandex Search στον Firefox λόγω αξιόπιστων αναφορών αποτελεσμάτων αναζήτησης που εμφανίζουν επικράτηση περιεχομένου κρατικής χορηγίας, το οποίο είναι αντίθετο με τις αρχές της Mozilla», εξήγησε εκπρόσωπος της Mozilla στο BleepingComputer.

Firefox

«Αυτό σημαίνει ότι προς το παρόν το Yandex Search δεν θα είναι η προεπιλεγμένη εμπειρία αναζήτησης (ή μια προεπιλεγμένη επιλογή αναζήτησης) για χρήστες στη Ρωσία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν και την Τουρκία. Στο μεταξύ, στέλνουμε τους χρήστες στο google.com.»

Εκτός από το Yandex και το Mail.ru, ένας αναγνώστης του Hacker News παρατήρησε ότι και το ρωσικό κοινωνικό δίκτυο Odnoklassniki (ok.ru) αφαιρέθηκε ως μέρος αυτής της διαδικασίας.

Δείτε επίσης: Η Mozilla συνεργάζεται με τη Disney για να φέρει promotional wallpapers στον Firefox 98 στο Android

Ενώ μέχρι στιγμής η Mozilla δεν έχει δηλώσει ποια αποτελέσματα αναζήτησης ευνοούν τα ρωσικά κρατικά μέσα διαδίδοντας παραπληροφόρηση σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS