ΑρχικήReviewsΤα νέα ThinkPads της Lenovo θα διαθέτουν επεξεργαστές Snapdragon & οθόνες 165...

Τα νέα ThinkPads της Lenovo θα διαθέτουν επεξεργαστές Snapdragon & οθόνες 165 Hz

Η Lenovo θα κυκλοφορήσει νέα ThinkPads και φαίνεται πως θα είναι συναρπαστικά. Θα κυκλοφορήσουν τα εξής: ένα ολοκαίνουργιο ThinkPad X13s που τροφοδοτείται από τσιπ Snapdragon, ένα ThinkPad X1 Extreme πέμπτης γενιάς με επιλογή οθόνης WQXGA 165Hz, καθώς και νέες προσθήκες στη P-series και T-series.

Δείτε επίσης: Στέλεχος της Lenovo: Το Motorola Razr 3 foldable είναι στα σκαριά

Lenovo

Αυτό που μας τράβηξε την προσοχή είναι το σχήμα της οθόνης. Πριν από λίγους μήνες, η Lenovo δήλωσε ότι φέτος μεγάλο μέρος του χαρτοφυλακίου της θα μετακινηθεί στην αναλογία διαστάσεων 16:10. Φαίνεται ότι η εταιρεία τηρεί το λόγο της. Σε γενικές γραμμές, τα νέα μοντέλα είναι 16:10.

Κάποια νέα που είναι λίγο πιο… ενδιαφέροντα είναι το ολοκαίνουργιο ThinkPad X13s, το οποίο είναι ο πρώτος φορητός υπολογιστής που διαθέτει την υπολογιστική πλατφόρμα Snapdragon 8cx Gen 3. Η Qualcomm είχε ισχυριστεί τα εξής για την πλατφόρμα: θα διαθέτει «60 τοις εκατό μεγαλύτερη απόδοση ανά watt» σε σχέση με ανταγωνιστικές πλατφόρμες x86 και «διάρκεια ζωής μπαταρίας πολλών ημερών». Η εταιρεία έχει διαφημίσει και βελτιώσεις AI, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης αυτόματης εστίασης, της αυτόματης ισορροπίας λευκού και της αυτόματης έκθεσης στις βιντεοκλήσεις. Αυτό θα είναι ένα ενδιαφέρον σύστημα για δοκιμή, καθώς έχουμε δει ανάμεικτα αποτελέσματα από τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την απόδοση του 8cx Gen 2. Αυτού του είδους τα τσιπ βρίσκονται γενικά σε συσκευές με κορυφαία προτεραιότητα τη λεπτότητα και την ελαφρότητα και όχι την υψηλή απόδοση.

Δείτε επίσης: Lenovo laptops είναι ευάλωτα σε bugs που επιτρέπουν εκτέλεση εντολών με admin privileges

Εκτός από τον επεξεργαστή, ένα ακόμη χαρακτηριστικό του X13 που θέλουμε να επισημάνουμε είναι η φορητότητα. Με βάρος 1,06 κιλά, δεν συγκρίνεται με τα ελαφρύτερα ThinkPads που έχουμε δει ποτέ, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά ελαφρύ για laptop. Δεν υπάρχει ανεμιστήρας (που πιθανώς βοηθάει με το μέγεθος και το βάρος), αλλά τα τσιπ Snapdragon έχουν σχεδιαστεί για να είναι αρκετά αποδοτικά απουσία ψύξης βαρέως τύπου.

Διάφορα μέρη του πλαισίου περιλαμβάνουν και ανακυκλωμένα υλικά, συμπεριλαμβανομένων των άνω και κάτω covers, τα οποία είναι κατά 90 τοις εκατό ανακυκλωμένο μαγνήσιο. Αυτό δεν είχε υλική επίπτωση στην ποιότητα κατασκευής του X13 – είναι τόσο στιβαρό και καλοφτιαγμένο όσο κάθε φορητό ThinkPad.

Snapdragon
ThinkPad X13s

Τα big news στο μέτωπο του σταθμού εργασίας είναι το ThinkPad X1 Extreme. Αυτό το ισχυρό μηχάνημα πολυμέσων έχει προσαρμοστεί στους επεξεργαστές 12ης γενιάς Core i9 H-series της Intel που υποστηρίζουν την πλατφόρμα vPro της Intel. Διαθέτει και μια επιλογή οθόνης 165Hz 16:10 για πρώτη φορά (υπάρχει και μια προσφορά 4K).

T14s

Οι T-series και P-series έχουν εξοπλιστεί με οθόνες 16:10 και κάμερες FHD σε όλη την επιφάνεια. Επίσης διαθέτουν νέους επεξεργαστές Intel, η T-series είναι διαθέσιμη και με τα τσιπ Ryzen Pro 6000 της AMD. Και οι δύο σειρές έχουν μοντέλα 14 ιντσών και 16 ιντσών.

Δείτε επίσης: Lenovo Yoga Tab 13: Android tablet που λειτουργεί ως φορητή οθόνη

Lenovo Snapdragon

Η τιμολόγηση και η διαθεσιμότητα είναι λίγο ασυνήθιστα. Εδώ είναι το χρονοδιάγραμμα: τα μοντέλα P-series και τα μοντέλα Intel T-series θα κυκλοφορήσουν τον Απρίλιο, με τιμές που κυμαίνονται από 1.399 $ έως 1.419 $. Το X13s (από 1.099 $) θα ακολουθήσει τον Μάιο, όπως και το AMD T14 (1.399 $). Στη συνέχεια, τον Ιούνιο θα έρθουν το X1 Extreme Gen 5 (2.049 $) και τα υπόλοιπα μοντέλα AMD T-series (1.299 $).

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS