ΑρχικήsecurityΗ Apple παρουσιάζει το Rapid Security Response για iOS και macOS

Η Apple παρουσιάζει το Rapid Security Response για iOS και macOS

Η ασφάλεια είναι ένας κινούμενος στόχος και η τελευταία έκδοση ασφαλείας της Apple στοχεύει να ανταποκριθεί καλύτερα σε αυτό: για να διατηρεί τα iPhone και τα Mac ενημερωμένα με νέες επιδιορθώσεις ασφαλείας, κυκλοφορεί το Rapid Security Response, το οποίο θα εφαρμόζει ενημερώσεις ασφαλείας σε συσκευές εν κινήσει, εκτός των version updates για iOS.

Δείτε επίσης: iOS 16: Η Apple ανακοίνωσε όλα τα νέα χαρακτηριστικά

 Apple Rapid Security Response

Η δυνατότητα ανακοινώθηκε στο Worldwide Developer Conference (WWDC) και φαίνεται να είναι ήδη live στην έκδοση beta για προγραμματιστές για το iOS 16 (που σημαίνει: είναι πιθανό να κυκλοφορήσει και με τη γενική κυκλοφορία του iOS 16).

Η λειτουργία αναφέρθηκε μόνο εν συντομία στη χθεσινή κεντρική ομιλία, αλλά στην έκδοση developer του iOS 16, η νέα εναλλαγή εμφανίζεται ήδη στο μενού αυτόματων ενημερώσεων στην ενότητα ‘Install System and Data Files’. Υποδηλώνει ότι η Apple ενδέχεται να προωθήσει αυτόματες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας από προεπιλογή.

Η περιγραφή της λειτουργίας υποδηλώνει ότι ενδέχεται να μην χρειαστεί να επανεκκινήσετε το τηλέφωνό σας για να τεθούν σε ισχύ ορισμένες ενημερώσεις.

Δείτε επίσης: Apple: Τι είδους εφαρμογές αποκλείσαμε από το App Store μας πέρυσι

Το Rapid Security Response της Apple δεν περιορίζεται στο iOS. Η εταιρεία φέρνει αυτή τη δυνατότητα και στο macOS Ventura, σύμφωνα με μια σελίδα προεπισκόπησης λειτουργιών.

«Αυτή δεν είναι μια τυπική ενημέρωση λογισμικού. Αυτές οι βελτιώσεις μπορούν να εφαρμοστούν αυτόματα μεταξύ των κανονικών ενημερώσεων — χωρίς επανεκκίνηση», ανέφερε η εταιρεία στο blog.

Μέχρι τώρα, οι χρήστες έπρεπε να περιμένουν την Apple να κυκλοφορήσει τις κρίσιμες ενημερώσεις ασφαλείας και όταν έρθει η σειρά τους να τις λάβουν. Με το νέο σύστημα ταχείας ενημέρωσης κώδικα ασφαλείας, η εταιρεία μπορεί να προωθήσει σημαντικές διορθώσεις σφαλμάτων χωρίς να χρειάζεται να κυκλοφορήσει ξεχωριστή ενημέρωση λογισμικού.

Αυτή η δυνατότητα θα κυκλοφορήσει με το iOS 16, επομένως εάν η Apple χρειαστεί να προωθήσει μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας πριν από αυτό, θα πρέπει να στείλει μια ενημέρωση έκδοσης. Μόλις η λειτουργία είναι διαθέσιμη για όλους, θα εξαλείψει και την ανάγκη να γνωρίζουν οι χρήστες ένα πιθανό σφάλμα για να το διορθώσουν. Η Apple μπορεί να εκδώσει σιωπηλά μια ενημέρωση που θα ήταν αποτελεσματική για άτομα που δεν ενημερώνουν τα τηλέφωνά τους με όλες τις μικρές εκδόσεις.

Η Google έχει υιοθετήσει παρόμοια προσέγγιση με τις ενημερώσεις συστήματος Google Play — οι οποίες είναι ξεχωριστές από τις ενημερώσεις εκδόσεων OEM — για την προστασία των συσκευών Android από κακόβουλο λογισμικό και ευπάθειες λογισμικού.

Τώρα, η νέα αυτή δυνατότητα γίνει την ευκαιρία στην Apple να ασφαλίσει προληπτικά τις συσκευές iOS και macOS από απροσδόκητες επιθέσεις και ευπάθειες στον κυβερνοχώρο. Μπορεί να εκδώσει ενημερώσεις κώδικα όσο το δυνατόν γρηγορότερα χωρίς να χρειάζεται να βασίζεται στους χρήστες για τη λήψη και την εγκατάσταση τους, καθιστώντας τες πιο αποτελεσματικές.

Δείτε επίσης: Apple: Κάνει πιο ευέλικτα τα ωράρια εργασίας για να μην φτιάξουν σωματείο οι υπάλληλοι

Η Apple εισήγαγε και νέες λειτουργίες ασφαλείας σε όλο το iOS, συμπεριλαμβανομένου του Safety Check για την κατάργηση της πρόσβασης στα δεδομένα από τους abusers, ένα προεπιλεγμένο κλείδωμα για κρυφές και πρόσφατα διαγραμμένες φωτογραφίες και υποστήριξη Face ID για landscape mode.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS