ΑρχικήinetCCleaner 5.50: Απενεργοποίηση των αυτόματων ενημερώσεων

CCleaner 5.50: Απενεργοποίηση των αυτόματων ενημερώσεων

Η Piriform κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα την ανανεωμένη έκδοση του CCleaner 5.50, στην οποία πρόσθεσαν μια νέα επιλογή. Πλέον οι χρήστες θα μπορούν να block-άρουν τις ενημερώσεις του προγράμματος.

CCleaner 5.50

Τον Σεπτέμβριο οι χρήστες του προγράμματος  έκανα παράπονα για τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής. Ενώ υπήρχε από τότε η επιλογή να ΜΗΝ γίνεται αυτόματα έλεγχος, λήψη και εγκατάσταση των ενημερώσεων του CCleaner, η εφαρμογή συνέχιζε να ελέγχει και να εγκαθιστά τις τελευταίες εκδόσεις, ανεξαρτήτου των ρυθμίσεων που είχαν θέσει οι χρήστες.

Η Piriform απάντησε σε αυτά τα παράπονα λέγοντας πως ήταν αναγκασμένη να κάνει αυτήν την κίνηση, για νομικούς λόγους.

Με την κυκλοφορία του CCleaner 5.50, στα Update settings του προγράμματος υπάρχει και πάλι η επιλογή για να μην γίνονται αυτόματα οι ενημερώσεις, με την διαφορά ότι αυτήν την φορά, δουλεύει!

Στα update settings πλέον υπάρχουν οι επιλογές “Important updates” και “Product Updates”.

Τα Important Updates του CCleaner έχουν να κάνουν με την σωστή λειτουργία του προγράμματος. Από default το πρόγραμμα τα εγκαθιστά αυτόματα, χωρίς να εμφανίζει στον χρήστη κάποια ειδοποίηση. Η ίδια η Piriform προτείνει στους χρήστες να συνεχίσουν να εγκαθιστούν αυτόματα τα Important Updates, καθώς στην περίπτωση που αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας ενός προγράμματος (π.χ Google Chrome ή Firefox) και το CCleaner προσπαθήσει να καθαρίσει τα υπολείμματα (όπως ιστορικό ή Cookies) υπάρχει η περίπτωση καταστροφής του browser profile.

Όσο για τα Product Updates, αναφέρονται σε updates που περιέχουν νέα rules καθαρίσματος και αλλαγές σε υπάρχοντα rules. Η επιλογή αυτόματων ενημερώσεων δεν είναι διαθέσιμη για τους δωρεάν χρήστες, αλλά μόνο για τους upgraded.

Τέλος, όταν κάποιος χρήστης αναβαθμίζεται από free σε upgraded χρήστη, το πρόγραμμα θα ρωτάει το πως θέλει να γίνονται τα updates.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS