ΑρχικήsecurityApple: Ένα «μικρό μέρος» των iPhone καταγράφει αλληλεπιδράσεις με τον Siri

Apple: Ένα «μικρό μέρος» των iPhone καταγράφει αλληλεπιδράσεις με τον Siri

Η κυκλοφορία του iOS 15.4 beta 2 από την Apple διορθώνει ένα σφάλμα που μπορεί να έχει καταγράψει αλληλεπιδράσεις των χρηστών με τον Siri σε ορισμένες συσκευές, ανεξάρτητα από το αν είχαν επιλέξει να εξαιρεθούν από αυτή τη διαδικασία. Το σφάλμα, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο iOS 15, ενεργοποιούσε αυτόματα τη ρύθμιση Βελτίωση Siri & Υπαγόρευση που δίνει στην Apple άδεια να καταγράφει, να αποθηκεύει και να ελέγχει τις συνομιλίες των χρηστών με τον Siri.

Apple

Δείτε επίσης: Η Apple έχει μεγαλύτερα κέρδη από ποτέ παρά την κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα

Η Apple δήλωσε ότι έκτοτε έχει διαγράψει οποιεσδήποτε ηχογραφήσεις που συλλέγονται σε σχέση με το σφάλμα. Αφού ανακάλυψε την ύπαρξή του, η εταιρεία φέρεται να απενεργοποίησε τη δυνατότητα για «πολλούς» χρήστες όταν κυκλοφόρησε το iOS 15.2, αλλά διόρθωσε πλήρως το σφάλμα στη δεύτερη beta του iOS 15.4. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο μπορεί να λάβετε ένα μήνυμα προτροπής που ζητά την άδειά σας για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα Βελτίωση Siri & Υπαγόρευση μόλις εγκαταστήσετε τη νέα έκδοση 15.4 beta.

Δείτε ακόμα: Πως να απενεργοποιήσετε το Siri στην οθόνη κλειδώματος του iPhone

Με το iOS 15.2, απενεργοποιήσαμε τη ρύθμιση Βελτίωση Siri & Υπαγόρευση για πολλούς χρήστες Siri, ενώ διορθώσαμε ένα σφάλμα που παρουσιάστηκε με το iOS 15“, δήλωσε η Apple στο ZDNet. “Αυτό το σφάλμα ενεργοποίησε κατά λάθος τη ρύθμιση για ένα μικρό τμήμα συσκευών. Από τότε που εντοπίσαμε το σφάλμα, σταματήσαμε να ελέγχουμε και διαγράφουμε τον ήχο που ελήφθη από όλες τις επηρεαζόμενες συσκευές.

Siri

Δείτε επίσης: Η Siri πλέον δεν βαθμολογεί τα τραγούδια της Apple Music στο iOS 15

Αυτό ακούγεται σαν ένα είδος σφάλματος για το οποίο η Apple θα έπρεπε να προειδοποιήσει ρητά όλους τους χρήστες της και να τους παροτρύνει να διασφαλίσουν ότι τα iPhone τους είναι ενημερωμένα και να ειδοποιήσει προσωπικά οποιονδήποτε επηρεάζεται. Αντίθετα, η εταιρεία μας έχει αφήσει στο σκοτάδι για το πόσα τηλέφωνα επηρεάστηκαν ή πότε. Χωρίς διαφάνεια, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε ποιος μπορεί να ηχογραφήθηκε και οι συνομιλίες του να εκτέθηκαν στους υπαλλήλους της Apple, παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε να αποφευχθεί ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα. Εάν διαθέτετε iPhone, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ενημερώσετε τη συσκευή σας στο iOS 15.2 ή νεότερη έκδοση αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS