ΑρχικήinetApple iPhone 15: Θα έρθει με θύρα USB-C αντί για Lightning;

Apple iPhone 15: Θα έρθει με θύρα USB-C αντί για Lightning;

Σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή σε θέματα της Apple, Ming-Chi Kuo, η εταιρεία σκοπεύει να εγκαταλείψει τη θύρα Lightning και να μεταβεί σε USB-C σε όλα ή σε ορισμένα μοντέλα της νέας σειράς iPhone 15, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο του 2023.

Δείτε επίσης: Dell, Apple και Netflix δέχονται αγωγές για απόσυρση υπηρεσιών από τη Ρωσία

Apple iPhone 15 USB-C

Από το iPhone 5, η Apple έχει διατηρήσει τη θύρα Lightning στο iPhone, σε αντίθεση με άλλους στον κλάδο που έχουν στραφεί εδώ και καιρό στο USB-C. Μέσα από ένα tweet, ο Kuo είπε ότι η τελευταία έρευνά του δείχνει ότι η Apple θα εγκαταλείψει το proprietary Lightning port της και θα κυκλοφορήσει το iPhone 15 με USB-C το 2023. Ο αναλυτής υποστηρίζει ότι το USB-C θα βελτιώσει τις ταχύτητες μεταφοράς στο iPhone, καθώς και τις ταχύτητες φόρτισης.

Ο Kuo είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η Apple θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Lightning στο iPhone στο άμεσο μέλλον, λέγοντας ότι η μετάβαση σε USB-C θα ήταν επιβλαβής για την επιχείρηση MiFi της Apple. Ωστόσο, τα πράγματα φαίνεται πως έχουν αλλάξει τώρα και αυτή η αλλαγή μπορεί να οφείλεται (τουλάχιστον εν μέρει) στην πίεση που δέχεται η εταιρεία από την ΕΕ.

Δείτε επίσης: Apple: Βασικό στέλεχος αποχωρεί λόγω της πολιτικής επιστροφής στο γραφείο

Η ΕΕ συνεχίζει να προχωρά με τη θέσπιση της νέας νομοθεσίας που ίσως αναγκάσει την Apple να υιοθετήσει USB-C σε όλα τα iPhone, iPad και AirPods που πωλούνται στην Ευρώπη. Ουσιαστικά, αν εγκριθεί αυτή η νομοθεσία, η Apple θα αναγκαστεί είτε να κυκλοφορήσει ειδικά σχεδιασμένα μοντέλα με USB-C για την Ευρώπη (και να κρατήσει το Lightning port για όλους τους άλλους χρήστες) είτε να υιοθετήσει το USB-C για όλα τα προϊόντα της παγκοσμίως.

iPhone Lightning

Η ΕΕ προχωρά σε αυτή την κίνηση γιατί θέλει όλα τα τηλέφωνα να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο φορτιστή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple έχει ήδη υιοθετήσει το USB-C για MAC και iPad. Το μεγαλύτερο μέρος της σειράς iPad διαθέτει USB-C για μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς από αξεσουάρ όπως κάμερες. Αντίθετα, τα μόνα παραδείγματα USB-C iPhone που είχαμε δει μέχρι σήμερα ήταν εκδόσεις DIY από κάποιους YouTubers.

Δείτε επίσης: Apple: Το iCloud Documents and Data είναι πλέον μέρος του iCloud Drive

Η αρχική εικασία ήταν ότι η Apple θα διατηρήσει τη θύρα Lightning στο iPhone έως ότου είναι έτοιμο να λειτουργήσει εντελώς χωρίς θύρες (βασιζόμενο απλώς στο MagSafe για τη φόρτιση και τη μεταφορά αρχείων). Το MagSafe παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο iPhone με το iPhone 12 το 2020, επομένως εξακολουθεί να είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία. Η πίεση που ασκείται από την ΕΕ μπορεί να ανάγκασε την Apple να επανεξετάσει το χρονοδιάγραμμά της σχετικά με την πλήρη αφαίρεση θυρών και να συμμορφωθεί με πιθανούς επερχόμενους κανονισμούς που θα επιβάλλουν το USB-C και στο iPhone.

Πηγή: https://www.macrumors.com/

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS