ΑρχικήinetΗ Samsung βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς smartphone

Η Samsung βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς smartphone

Η Samsung έφτασε στο υψηλότερο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς smartphone των τελευταίων πέντε χρόνων. Τον Απρίλιο του 2022, η Samsung ήταν το smartphone brand με τις περισσότερες πωλήσεις με μερίδιο αγοράς 24% — το υψηλότερο από τον Ιούνιο του 2017.

Δείτε επίσης: Φέτος η Samsung θα παράγει λιγότερα τηλέφωνα από αυτά που σκόπευε

Για άλλη μια φορά, η σειρά Galaxy S22 και τα τηλέφωνα Galaxy A χαμηλότερου κόστους ήταν η πηγή πίσω από αυτήν την επιτυχία. Η Samsung δεν έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο παγκόσμιας κυριαρχίας από τον Απρίλιο του 2017. Τότε, είχε μερίδιο αγοράς 25%.

Μόλις 1% έφτασε για να βοηθήσει την Samsung να βρεθεί στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς τον Απρίλιο του 2022. Και ενώ το μερίδιο αγοράς της Samsung εκτοξεύτηκε στο 24% όσον αφορά τις πωλήσεις τηλεφώνων, η Apple έπεσε κατακόρυφα στο 15%. Την Apple ακολούθησε η Xiaomi, η οποία τον Απρίλιο κατείχε το 12% των πωλήσεων της παγκόσμιας αγοράς smartphone.

Το παρακάτω γράφημα δείχνει πώς το μερίδιο αγοράς των τριών κορυφαίων smartphone brands για τον Απρίλιο του 2022 κυμάνθηκε από μήνα σε μήνα από τον Απρίλιο του 2017.

Δείτε επίσης: Google Assistant: Πλέον διαθέσιμο στο Samsung Galaxy Watch 4

samsung smartphone

Πώς ήταν τόσο επιτυχημένη η Samsung;

Εκτός από το ότι τα smartphone Galaxy S22 και Galaxy A είναι εξαιρετικά προϊόντα, το θετικό αποτέλεσμα της Samsung οφείλεται σε πολλούς άλλους παράγοντες, όπως η ισχυρή διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και η υγιής ισορροπία προσφοράς-ζήτησης.

Η Samsung είχε τεράστιο αντίκτυπο στην Ινδία και οι ελκυστικές προσφορές σε βασικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Λατινικής Αμερικής, βοήθησαν την εταιρεία να επεκτείνει την παρουσία της.

Δείτε επίσης: Samsung: Επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε τσιπ και τεχνολογία νέας γενιάς

«Η Samsung είναι πιθανό να διατηρήσει την ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά smartphone – στο δεύτερο τρίμηνο», προβλέπουν οι αναλυτές της Counterpoint Research, προσθέτοντας ότι το foldable τμήμα έχει πολλές δυνατότητες για τον κορεατικό τεχνολογικό γίγαντα.

Η Samsung ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τα Galaxy Z Fold 4 και Galaxy Z Flip 4 τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο.

Πηγή πληροφοριών: sammobile.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS