Αρχικήinet5 ξεχασμένα gadgets του 1970 που τα παιδιά αγνοούν σήμερα

5 ξεχασμένα gadgets του 1970 που τα παιδιά αγνοούν σήμερα

Tη δεκαετία του 1970, εμφανίστηκαν μερικά από τα πιο υποδειγματικά gadgets. Υπήρχαν τότε πολλά τεχνολογικά κομμάτια που σήμερα είναι ανύπαρκτα.

Δείτε επίσης: Πώς θα καθαρίσετε σωστά gadgets και συσκευές στο σπίτι;

Αν και το 1970 δεν τόσο γνωστό για τα gadgets του όσο η δεκαετία του 1980, η επανάσταση των υπολογιστών είχε ήδη ξεκινήσει. Ακόμα και αν οι νεότερες γενιές δεν έχουν δει ή ακούσει ποτέ αυτές τις vintage συσκευές, αξίζει να τις γνωρίσετε και να τις συζητήσετε. Επιπλέον, τα προϊόντα αυτά δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για τις επόμενες σχετικές εφευρέσεις.

Pong Home Console

gadgets 1970

Η κονσόλα Pong με τους δύο επιλογείς κυκλοφόρησε το 1975 και ήταν το μόνο παιχνίδι που μπορούσε να παιχτεί στην κονσόλα. Μέχρι τότε, το παιχνίδι ήταν δημοφιλές στα arcades, αλλά αυτή ήταν η πρώτη ευκαιρία για τον κόσμο να το παίξει από το σπίτι. Παρόλο που το παιχνίδι είχε μόνο μια βασική λειτουργία tablet-tennis, πούλησε αρκετά καλά. Στην πραγματικότητα, η Nintendo, ο μελλοντικός κολοσσός του gaming, θα κυκλοφορούσε το δικό της παρόμοιο προϊόν (Color TV Game 15) ως bootleg.

Mattel Electronic Football

gadgets 1970

Το Electronic Football της Mattel δημιουργήθηκε το 1977, δίνοντας στους παίκτες τη δυνατότητα να βιώσουν το παιχνίδι μέσω μιας φορητής συσκευής. Ενώ άλλα παιχνίδια ποδοσφαίρου μπορεί να προσφέρουν πολλές διαφορετικές λειτουργίες, αυτό είχε μόνο δύο. Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να μετακινήσετε τον ποδοσφαιριστή LED σας στην οθόνη χωρίς να τον μαρκάρουν τα μέλη της άλλης ομάδας. Οι δύο λειτουργίες αλλάζουν τη διαμόρφωση της ομάδας που αντιμετωπίζετε. Παρόλο που με τα σημερινά δεδομένα θα χλευαζόταν, στην εποχή του, αυτός ο εξοπλισμός ήταν απίστευτος.

Δείτε ακόμα: Πώς να αγοράσετε gadgets που θα αντέξουν στον χρόνο

Commodore PET

Οι πρώτοι προσωπικοί υπολογιστές που μας έρχονται στο μυαλό είναι συνήθως τα μοντέλα Apple II. Ο Apple II δεν ήταν ο μοναδικός του είδους του το 1977 – για την ακρίβεια, υπήρχαν τρεις υπολογιστές εκείνης της χρονιάς που αναφέρονται ως η “τριάδα του 1977“. Το Commodore PET ήταν σίγουρα μπροστά από την εποχή του και δεν πρέπει να το παραβλέπουμε. Οι πρώτοι υπολογιστές διέθεταν θήκη για κασέτες, αλλά τα μεταγενέστερα μοντέλα διέθεταν ROM και μικροεπεξεργαστή, κάτι που ήταν πολύ πιο συνηθισμένο εκείνη την εποχή. Το PET βγήκε στην αγορά με καθυστέρηση, οπότε μέχρι τότε, το Apple II είχε ήδη κυκλοφορήσει. Για πολλούς καταναλωτές, αυτό το προϊόν της Commodore ήταν ωστόσο πολύ αξιόπιστο.

Magnavox Odyssey

gadgets 1970

Η πρώτη εμπορική κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών κυκλοφόρησε το 1972, μετά από πέντε χρόνια εντατικής ανάπτυξης και αποτελεί ένα από τα κορυφαία gadgets του 1970. Η Magnavox Odyssey ήταν μια σημαντική καινοτομία, ικανή να εμφανίζει έως και τρεις κουκκίδες στην οθόνη και μια κάθετη γραμμή. Με αυτά τα φοβερά γραφικά, το σύστημα μπορούσε να παίξει πάνω από είκοσι μοναδικά παιχνίδια. Το ηχοσύστημα ήταν ανύπαρκτο και το χειριστήριο έμοιαζε περισσότερο με τηλεκοντρόλ τηλεόρασης. Οι παίκτες έβαζαν μια επικάλυψη στο χειριστήριο με κάποια αόριστη θεματολογία για να ταιριάζει με το παιχνίδι που έπαιζαν. Μια εκδοχή του πινγκ πονγκ ήταν μακράν το πιο δημοφιλές παιχνίδι. Το Pong εμπνεύστηκε από αυτό το παιχνίδι και απέκτησε τη δική του κονσόλα. Στη συνέχεια υπήρξε μια αγωγή μεταξύ της Magnavox και της Atari.

Δείτε επίσης: Το PCIe 6.0 θα κάνει τα gadget σας απίστευτα γρήγορα, απλά όχι σύντομα

Sound-About

Το Sony Walkman είναι ένα κλασικό παράδειγμα μιας πρώιμης συσκευής αναπαραγωγής πολυμέσων που άλλαξε τον τρόπο που ακούμε μουσική. Αν και έκανε το ντεμπούτο του στα τέλη της δεκαετίας του ’70, πολλοί άνθρωποι ξεχνούν τις ταπεινές αρχές του. Μετά από μια καταπληκτική κυκλοφορία, η Sony θα έφερνε τη συσκευή και σε άλλες χώρες. Αυτά τα ακουστικά θα είχαν ένα σωρό εναλλακτικές ονομασίες, όπως Stowaway, Freestyle και Sound-About. Το Walkman ήταν στην πραγματικότητα πιο διάσημο με διαφορετικό όνομα, και ίσως γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι δεν το θεωρούν σύμβολο της δεκαετίας του ’70. Αν και συχνά ξεχνιέται, η τεχνολογία παραμένει ένα εμβληματικό κομμάτι της δεκαετίας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS