ΑρχικήinetPoll: 10 εκατομ. χρήστες λένε να φύγει ο Musk από CEO του...

Poll: 10 εκατομ. χρήστες λένε να φύγει ο Musk από CEO του Twitter

Σε μια δημοσκόπηση που δημοσίευσε στο Twitter το βράδυ της Κυριακής, ο Elon Musk ρώτησε τους χρήστες αν πρέπει να αποσυρθεί από τη θέση του CEO της πλατφόρμας. Μάλιστα, είπε ότι θα λάμβανε υπόψη το αποτέλεσμα και θα ενεργούσε αναλόγως. Η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης του Elon Musk από τη θέση του CEO στο Twitter.

Twitter Elon Musk CEO

Παρ’ όλα αυτά, ο δισεκατομμυριούχος που αγόρασε την εταιρεία και διορίστηκε επικεφαλής της πριν από πενήντα περίπου ημέρες, αρνήθηκε την ύπαρξη πιθανού διαδόχου, πριν καν ολοκληρωθεί η δημοσκόπηση. “Κανείς δεν θέλει να αναλάβει τη δουλειά που μπορεί πραγματικά να καταφέρει να κρατήσει το Twitter ζωντανό“, δήλωσε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. “Δεν υπάρχει κανένας διάδοχος“.

Δείτε επίσης: Revue: Το Twitter κλείνει τη newsletter πλατφόρμα

Αφού ένας άλλος χρήστης δήλωσε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει το έργο, ο Musk απάντησε: “Πρέπει να απολαμβάνεις πραγματικά τον πόνο. Υπάρχει μόνο μια παγίδα: πρέπει να επενδύσεις τις οικονομίες της ζωής σου στο Twitter που τρέχει με ταχύτητα προς την πτώχευση από τον Μάιο. Θέλεις ακόμα τη δουλειά“;

Όσον αφορά στη δημοσκόπηση που ξεκίνησε την Κυριακή το βράδυ, το 57.5% των ψηφοφόρων δήλωσε ότι ο δισεκατομμυριούχος πρέπει να παραιτηθεί.

Ο Musk δεν ανέβασε κανένα tweet αμέσως μετά τη δημοσκόπηση. Η σιωπή του τελικά έσπασε όταν απάντησε με “Ενδιαφέρον” σε πολλαπλές προτάσεις ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αλλοιώθηκαν από ψεύτικους λογαριασμούς.

Απαντώντας στην πρόταση άλλου χρήστη ότι “Οι συνδρομητές του Twitter Blue θα πρέπει να είναι οι μόνοι που μπορούν να ψηφίσουν σε δημοσκοπήσεις που σχετίζονται με την πολιτική“, ο Musk είπε: “Καλή ιδέα. Το Twitter θα κάνει αυτή την αλλαγή“.

Ο Elon Musk είναι ο κύριος ιδιοκτήτης του Twitter και στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να τον υποχρεώσει να φύγει, αλλά μια σειρά από κακές αποφάσεις έχουν οδηγήσει ακόμη και ορισμένους από τους μακροβιότερους υποστηρικτές του να τον εγκαταλείψουν.

Μετά την αναστολή ενός λογαριασμού που παρακολουθούσε την τοποθεσία του ιδιωτικού του τζετ την περασμένη εβδομάδα, το Twitter ανέστειλε μια πληθώρα λογαριασμών δημοσιογράφων που αναφέρθηκαν στην απαγόρευση. Αυτό έκανε πολλούς χρήστες να εγκαταλείψουν το Twitter και να μεταβούν στον ανταγωνιστή του, Mastodon.

Δείτε επίσης: Twitter: Ο Musk αντικαθιστά αρκετά μέλη της νομικής ομάδας

Την Κυριακή, ο Musk απαγόρευσε επίσης όλους τους συνδέσμους προς άλλα κοινωνικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένων των Mastodon, Instagram, Facebook, ακόμη και μικρότερων πλατφορμών όπως το Nostr και το Linktree.

Αυτή η απαγόρευση ακυρώθηκε μέχρι το τέλος της ημέρας, μετά από δημοσκόπηση στο Twitter από τον λογαριασμό Twitter Safety, με τον Musk να λέει: “Στο μέλλον, θα υπάρξει ψηφοφορία για σημαντικές αλλαγές πολιτικής. Συγγνώμη. Δεν θα ξανασυμβεί“.

Twitter poll δημοσκόπηση
Poll: 10 εκατομ. χρήστες λένε να φύγει ο Musk από CEO του Twitter

Ωστόσο, η κίνηση αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για κάποιους. Ο Paul Graham, ένας Αγγλοαμερικανός επενδυτής μόλις ένα μήνα νωρίτερα είχε υποστηρίξει τον Musk, λέγοντας: “Είναι αξιοσημείωτο πόσοι άνθρωποι που δεν διηύθυναν ποτέ καμιά εταιρεία πιστεύουν ότι ξέρουν πώς να διευθύνουν μια εταιρεία τεχνολογίας καλύτερα από κάποιον που διευθύνει την Tesla και SpaceX“. Ο Graham δήλωσε όμως ότι η κίνηση αυτή ήταν “η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι” και είπε στους χρήστες ότι μπορούσαν να βρουν έναν σύνδεσμο προς το προφίλ του Mastodon στον προσωπικό του ιστότοπο. Ο λογαριασμός του ανεστάλη λόγω της ανάρτησης.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι θα κάνει ο Elon Musk μετά τη δημοσκόπηση που κατέληξε στο να παραιτηθεί από CEO του Twitter. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν έχει κάνει δημοσκοπήσεις στο Twitter για να σφραγίσει σημαντικές αποφάσεις. Για παράδειγμα, είχε πουλήσει μετοχές της Tesla μετά από μια δημοσκόπηση το 2021, ενώ επανέφερε και τον λογαριασμό του Donald Trump στο Twitter, μετά από μια δημοσκόπηση τον περασμένο μήνα. Τον Ιανουάριο του 2021, το Twitter ανέστειλε τον λογαριασμό του Trump επικαλούμενο πολλαπλές περιπτώσεις υποκίνησης βίας. Αφορμή ήταν τα επεισόδια στο Καπιτώλιο από τους υποστηρικτές του Trump, μετά τη νίκη του Biden στις εκλογές.

Δείτε επίσης: Insider Intelligence: Το Twitter θα χάσει 32 εκατομμύρια χρήστες

Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, έχει δώσει την εντύπωση ότι έχει ήδη αποφασίσει για το αποτέλεσμα πριν από το αποτέλεσμα: είχε ήδη ανακοινώσει την πώληση των μετοχών του στην Tesla, για παράδειγμα, πολύ πριν το θέσει σε ψηφοφορία και το σχέδιό του να επαναφέρει τον Trump στο Twitter είχε συζητηθεί από πριν καν αγοράσει το Twitter.

Η απόφαση του Musk να παραιτηθεί από τη θέση του CEO του Twitter είχε υπονοηθεί πολύ πριν από τη δημοσίευση της δημοσκόπησης. Στις 16 Νοεμβρίου δήλωσε σε δικαστή του Ντελαγουέαρ ότι σκόπευε να μειώσει την ενασχόλησή του με το Twitter και “να βρει κάποιον άλλον να το διευθύνει με την πάροδο του χρόνου“.

Πηγή: www.theguardian.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS