ΑρχικήUpdatesVivaldi: Η έκδοση 5.6 ενσωματώνει το Mastodon στον browser

Vivaldi: Η έκδοση 5.6 ενσωματώνει το Mastodon στον browser

Ο browser Vivaldi 5.6 κυκλοφόρησε σήμερα με έναν Mastodon client ενσωματωμένο απευθείας στην πλαϊνή γραμμή του προγράμματος περιήγησης. Με αυτόν τον τρόπο, η ανερχόμενη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων είναι άμεσα προσβάσιμη στο interface του προγράμματος περιήγησης.

Vivaldi Mastodon

Το Vivaldi είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης που δημιουργήθηκε από τον Jon Stephenson von Tetzchner, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Opera Software.

Αυτό το πρόγραμμα περιήγησης έχει σχεδιαστεί για χρήστες που θέλουν να έχουν πολλές επιλογές για την προσαρμογή της εμπειρίας τους και θέλουν να δημιουργούν ένα περιβάλλον εργασίας χρήστη που να ταιριάζει στις ανάγκες τους.

Δείτε επίσης: Vivaldi browser: Αποκτά δωρεάν built-in email client

Επιπλέον, το πρόγραμμα περιήγησης διαθέτει ένα ευρύ σύνολο ενσωματωμένων εργαλείων, όπως email client, μεταφραστή, ημερολόγιο, διαχειριστή επαφών, εργαλείο καταγραφής οθόνης, mobile sync κλπ. Και όλα αυτά είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να δίνουν έμφαση στο απόρρητο του χρήστη.

O Vivaldi browser προσφέρει υποστήριξη για το Mastodon!

Ο Vivaldi browser ήταν από καιρό ένθερμος υποστηρικτής των distributed κοινωνικών δικτύων που βασίζονται σε open standards.

Το Mastodon έχει γίνει μια δημοφιλής εναλλακτική επιλογή για όσους επιθυμούν να ξεφύγουν από πιο παραδοσιακά δίκτυα όπως το Facebook ή το Twitter. Τον τελευταίο καιρό, και συγκεκριμένα μετά την αγορά του Twitter από τον Elon Musk, η πλατφόρμα έχει αποκτήσει πολλούς παραπάνω χρήστες.

Η κυκλοφορία της έκδοσης 5.6 του Vivaldi ενσωματώνει ένα Mastodon instance του Vivaldi, το “Vivaldi Social“, απευθείας στην πλαϊνή γραμμή του προγράμματος περιήγησης.

Το Mastodon instance του Vivaldi μετρά πάνω από 11.000 ενεργούς χρήστες και είναι ενσωματωμένο απευθείας στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, επιτρέποντας στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με οποιονδήποτε σε άλλα instances.

Δείτε επίσης: Opera desktop browser: Αποκτά ενσωματωμένη υποστήριξη TikTok

Η πρόσβαση στο Vivaldi Social είναι τώρα ευκολότερη μέσω του Panel. Οι χρήστες μπορούν επίσης να το προσθέσουν μόνιμα στην πλαϊνή γραμμή τους, ώστε να είναι πάντα ορατό σε ένα παράθυρο, όπως αυτό που φαίνεται παρακάτω.

Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους χρήστες του Mastodon που δεν θέλουν να χάσουν κανένα “toot” (αναρτήσεις).

Άλλα νέα χαρακτηριστικά

Το Vivaldi 5.6 εισάγει επίσης κι άλλες νέες δυνατότητες.

Αρχικά, υπάρχει το Tab Stacks, που επιτρέπει στους χρήστες να καρφιτσώνουν ομάδες καρτελών που θέλουν να κρατήσουν στη γραμμή καρτελών.

Δείτε επίσης: Κακόβουλη browser επέκταση επιτρέπει στους hackers να πάρουν τον έλεγχο της συσκευής

Επίσης, η έκδοση 5.6 προσθέτει και το “You.com” ως μία από τις επιλογές για default search engine. Το You.com είναι μια μηχανή αναζήτησης με επίκεντρο το απόρρητο, χωρίς παρεμβατικές διαφημίσεις και παρακολούθηση, που προσφέρει επιλογές εξατομίκευσης.

Τέλος, η σελίδα Ρυθμίσεις έχει ανανεωθεί, ώστε να κάνει πολύ πιο εύκολο και γρήγορο τον εντοπισμό επιλογών και λειτουργιών.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Vivaldi και αν η ενσωμάτωση του Mastodon είναι ένας εξαιρετικός λόγος για να τη δοκιμάσετε, μπορείτε να την κατεβάσετε για Windows, macOS, Linux και Android.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS