ΑρχικήinetOpera: Μπορείτε να επισκέπτεστε websites μόνο με την χρήση των Emojis

Opera: Μπορείτε να επισκέπτεστε websites μόνο με την χρήση των Emojis

Μπερδευτήκατε; Εντάξει, να σας εξηγήσουμε τι ακριβώς εννοούμε. Αυτή η σειρά από emojis είναι μια διεύθυνση URL που, όταν εισάγεται στη γραμμή διευθύνσεων στον πρόγραμμα περιήγησης Opera, σας μεταφέρει στον ιστότοπο της τραγουδίστριας Kesha.

Δείτε επίσης: Firefox: Δεν φορτώνει websites για ορισμένους χρήστες – Ποια η λύση

Opera

🌈🚀👽

Η Opera δήλωσε τη Δευτέρα ότι είχε ενεργοποιήσει τις διευθύνσεις ιστού που βασίζονται μόνο σε emoji «για να φέρουν ένα νέο επίπεδο δημιουργικότητας στο διαδίκτυο». Δεν χρειάζεστε “www” ή “.com” για πρόσβαση σε αυτούς τους ιστότοπους—μόνο μια σειρά από μίνι εικονίδια όπως τα παραπάνω. Η δυνατότητα προστέθηκε σε συνεργασία με τη Yat, μια εταιρεία που πουλά διευθύνσεις URL που βασίζονται σε emoji, όπως ακριβώς κάνει το Domain.com με τα παραδοσιακά domains.

Δείτε επίσης: Tesla: Αφαιρεί προδιαγραφές και τιμές του Cybertruck από το website της

Αυτά τα μοναδικά strings emoji ονομάζονται Yats και οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να τα χαρακτηρίσουν ως NFT στο blockchain Ethereum και να πουλήσουν ή να κρατήσουν ένα short animation του string στο OpenSea. Η εταιρεία σχεδιάζει να επιτρέψει στους χρήστες να συνδέσουν τα Yats τους με ηλεκτρονικές πληρωμές. Τα Yats είναι μεταξύ ενός και πέντε χαρακτήρων και μπορούν να πουληθούν από λίγα δολάρια έως εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια: Το πιο ακριβό Yat ήταν ένα χρυσό κλειδί ενός χαρακτήρα που κόστιζε 425.000 $ στα μέσα του 2021.

Διακεκριμένες διασημότητες -κυρίως μουσικοί- έχουν ήδη αγοράσει Yats για website hosting ή promotions. Η Kesha είναι ένα παράδειγμα και μπορείτε να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες του Steve Aoki (🎂🎵) ή του Lil Wayne (👽🎵) ή τη λίστα iTunes για το podcast “Questlove Supreme” του Questlove (❓❤️).

«Έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από τότε που το web κυκλοφόρησε στο κοινό και δεν υπήρξε μεγάλη καινοτομία στον χώρο των weblink: οι άνθρωποι εξακολουθούν να περιλαμβάνουν .com στις διευθύνσεις URL τους», δήλωσε ο Jorgen Arnesen, εκτελεστικός αντιπρόεδρος κινητής τηλεφωνίας στην Opera.

Opera

Δείτε επίσης: Tinder: Πώς να διαγράψετε το account σας (website και mobile app);

Με την ενσωμάτωση του Yat, η Opera γίνεται το πρώτο πρόγραμμα περιήγησης που απλοποιεί την επίσκεψη σε μια ιστοσελίδα που βασίζεται στο Yat αφαιρώντας την ανάγκη να πληκτρολογήσετε ένα πρόθεμα “y.at” στη γραμμή διευθύνσεων όπως κάνετε σε άλλα προγράμματα περιήγησης (μια πλήρης διεύθυνση URL Yat μοιάζει κάπως έτσι : https://y.at/👑✨).

Η Yat πιστεύει ότι τα emoji strings που πουλά μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να εξατομικεύσουν την online ταυτότητά τους και να δώσουν στις διασημότητες μεγαλύτερη προβολή στο διαδίκτυο. Είναι μια διασκεδαστική ιδέα και μπορώ να δω πώς αυτές οι οπτικές διευθύνσεις URL θα μπορούσαν να προσελκύσουν τους ανθρώπους, αλλά τα ποσά σε δολάρια που πετιούνται για να κατέχουν ένα από αυτά είναι παράλογα. Βέβαια, να σημειώσουμε ότι δεν είναι και πολύ εύκολο να θυμάστε ποιο emoji πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να κατευθυνθείτε στο website που θέλετε.

Πηγή πληροφοριών: gizmodo.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS