ΑρχικήinetΤο σύστημα εποπτείας του Facebook ευνοεί τους «business partners»

Το σύστημα εποπτείας του Facebook ευνοεί τους «business partners»

Μια πολιτική του Facebook που εφαρμόστηκε για την προστασία high-profile χρηστών από το σύστημα εποπτείας της εταιρείας δημιουργήθηκε κυρίως για να ωφελήσει την ίδια την εταιρεία, αποφάνθηκε το “εποπτικό συμβούλιο” της Meta. Η πολιτική αυτή δεν έθετε ως προτεραιότητα την προστασία της ελευθερίας του λόγου και των πολιτικών δικαιωμάτων στην πλατφόρμα.

Δείτε επίσης: Meta: Πρόστιμο για παλιά διαρροή δεδομένων χρηστών Facebook

σύστημα εποπτείας Facebook
Το σύστημα εποπτείας του Facebook ευνοεί τους «business partners»

Το εποπτικό συμβούλιο είπε τα εξής για την εύνοια των επιχειρηματικών συμφερόντων: “Το σύστημα “cross-check” φάνηκε να ευνοεί τους business partners (διασκεδαστές, μουσικούς και news publishers), ενώ οι δημοσιογράφοι και οι οργανώσεις civil society έχουν λιγότερο σαφείς δρόμους πρόσβασης στο πρόγραμμα.

Ο κατάλογος cross-check παρέχει στους χρήστες διαφορετικά επίπεδα προστασίας, ενώ το περιεχόμενο των χρηστών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο cross-check επιτρέπεται να παραμείνει στην πλατφόρμα όσο διαρκεί ο έλεγχος από τους ανθρώπινους moderators. Η Meta το περιέγραψε ως μια “στρατηγική πρόληψης λαθών” που θα προστατεύει σημαντικούς χρήστες από την τυχαία αφαίρεση του περιεχομένου τους.

Δείτε επίσης: Schoolyard Bully Android malware: Κλέβει Facebook accounts

Αντίθετα, το περιεχόμενο που δημοσιεύεται από απλούς χρήστες είναι πολύ λιγότερο πιθανό να προβληθεί από τους reviewers που μπορούν να εφαρμόσουν τις πλήρεις κατευθυντήριες γραμμές της Meta.

Το συμβούλιο δήλωσε ότι η “διασημότητα ή ο αριθμός των follower” ενός χρήστη δεν θα πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο για τη λήψη προστασίας από το πρόγραμμα. Η Meta ομολόγησε στο συμβούλιο ότι άλλα κριτήρια για τη συμπερίληψη των “επιχειρηματικών εταίρων” σε αυτόν τον κατάλογο περιλάμβαναν το πόσα έσοδα απέφεραν.

Η Meta είπε επίσης στο συμβούλιο ότι εξαιρεί κάποιο περιεχόμενο από takedowns. Η εταιρεία περιέγραψε αυτό το σύστημα ως «τεχνικές διορθώσεις» και είπε ότι πραγματοποιούσε περίπου 1.000 την ημέρα. Το συμβούλιο συνέστησε στη Meta να διενεργήσει ελέγχους των ενεργειών επιβολής που έχουν αποκλειστεί στο πλαίσιο του συστήματος.

Το διοικητικό συμβούλιο πρόσθεσε ότι το σύστημα τεχνικών διορθώσεων θεωρείται ως “allow list” ή “whitelist”.

Το διοικητικό συμβούλιο συνέχισε λέγοντας ότι η κατηγορία the cross-check “business partner” περιλαμβάνει χρήστες που πιθανώς θα αποφέρουν χρήματα στην εταιρεία, είτε μέσω “επίσημων επιχειρηματικών σχέσεων” είτε μέσω της εισαγωγής χρηστών στις πλατφόρμες της Meta. Δήλωσε ότι λόγω της “αντίληψης της λογοκρισίας” προτιμούν να μην κατεβάζουν το περιεχόμενο.

Δείτε επίσης: Η Meta απειλεί να κατεβάσει τις ειδήσεις από το Facebook

Το συμβούλιο έκανε 32 συστάσεις. Αυτές περιλαμβάνουν τα εξής: κατάργηση ειδικής προστασίας για εμπορικά σημαντικούς λογαριασμούς εάν παραβιάζουν συχνά τους κανόνες περιεχομένου, προτεραιότητα στο moderation των posts που είναι σημαντικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η παραβίαση περιεχομένου από χρήστες cross-check που είναι «υψηλής σοβαρότητας» θα πρέπει να αφαιρείται ή να αποκρύπτεται κατά τη διεξαγωγή ελέγχων.

Ο Nick Clegg, πρόεδρος των παγκόσμιων υποθέσεων της Meta, δήλωσε ότι η εταιρεία θα απαντήσει στις συστάσεις του διοικητικού συμβουλίου εντός 90 ημερών προκειμένου να τις αντιμετωπίσει πλήρως.

Πηγή πληροφοριών: theguardian.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS