ΑρχικήinetΚαταργήθηκαν 42 "πειρατικά" sites με αθλητικό περιεχόμενο

Καταργήθηκαν 42 “πειρατικά” sites με αθλητικό περιεχόμενο

Λίγο πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022, η Alliance for Creativity and Entertainment (ACE) “κατέβασε” 42 “πειρατικά” αθλητικά sites που μετέδιδαν παράνομα αγώνες ποδοσφαίρου και πρόσφεραν υπηρεσίες Live TV.

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

Οι καταργημένοι πλέον ιστότοποι είχαν 308 εκατομμύρια επισκέψεις τους τελευταίους έξι μήνες. Τα πειρατικά sites είχαν αποκτήσει πολλούς επισκέπτες καθώς το ενδιαφέρον αυξάνεται σταθερά λόγω του επερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022 στο Κατάρ, το οποίο θα ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου 2022.

Δείτε επίσης: Οι χειριστές του RomCom RAT εκμεταλλεύονται γνωστά λογισμικά για τη διανομή του malware

Το “Futbollibre.net” και το “televisionlibre.net“, δύο γνωστές πειρατικές πλατφόρμες, είχαν 42,9 εκατομμύρια και 7,9 εκατομμύρια μηνιαίους επισκέπτες αντίστοιχα.

Ένας Αργεντινός διαχειριζόταν και τα 42 αυτά πειρατικά αθλητικά sites. Τα sites πρόσφεραν live μεταδόσεις αγώνων από Argentine Professional Soccer League, LaLiga, UEFA Champions League και άλλα.

Οι εν λόγω ιστότοποι παρείχαν συνδέσμους σε ζωντανές συνδέσεις από κανάλια που μετέδιδαν νόμιμα τα αθλητικά γεγονότα, προκαλώντας σημαντική οικονομική ζημία στους εν λόγω ομίλους μέσων ενημέρωσης.

αθλητικά "πειρατικά" sites αγώνες ποδοσφαίρου
Καταργήθηκα 42 αθλητικά “πειρατικά” sites που μετέδιδαν αγώνες ποδοσφαίρου παράνομα

Οι πελάτες των εν λόγω πλατφορμών που έκαναν streaming αθλητικών αγώνων παράνομα έχασαν την πρόσβαση και τη μηνιαία ή ετήσια συνδρομή τους, όταν τα sites κατασχέθηκαν.

Καθώς η ACE συνεχίζει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της αθλητικής πειρατείας, η πρόσφατη εξάρθρωση αυτού του μεγάλου κυκλώματος αποτελεί σημαντική πρόοδο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ACE, Jan van Voorn.

Δείτε επίσης: Η νέα ομάδα Crimson Kingsnake υποδύεται δικηγορικά γραφεία σε επιθέσεις BEC

Με το Παγκόσμιο Κύπελλο να πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς, επικεντρωνόμαστε στην καταπολέμηση της πειρατείας, η οποία αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τα αθλητικά πρωταθλήματα και τους φιλάθλους παγκοσμίως“, είπε ακόμα.

Οι επισκέπτες των κατασχεθέντων domains ανακατευθύνονται τώρα στο portal “Watch Legally” της ACE, που περιέχει συνδέσμους σε κανάλια διανομής νόμιμου περιεχομένου.

Η Alliance for Creativity and Entertainment είναι μέρος του Motion Picture Association και είναι ο ισχυρότερος ιδιωτικός συνασπισμός κατά των πειρατικών sites παγκοσμίως.

Στο διοικητικό συμβούλιο ανήκουν: Amazon, Apple, NBCUniversal, Netflix, Sony Pictures Entertainment, Paramount, Walt Disney Studios και Warner Bros.

Δείτε επίσης: Ο νέος clipboard stealer Laplas Clipper αντικαθιστά τις διευθύνσεις crypto wallet με όμοιες

Ο οργανισμός συντονίζεται με παγκόσμιους οργανισμούς επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της  Europol και της Interpol.

Τα πειρατικά sites είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που κοστίζει στον κλάδο δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσει αυτό είναι να διασφαλιστεί ότι υπάρχουν προσιτές και βολικές νόμιμες εναλλακτικές λύσεις για να παρακολουθούν οι άνθρωποι τις αγαπημένες τους ομάδες.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS