ΑρχικήHow ToΠώς να παραμείνετε ασφαλείς online με το Sign In With Apple;

Πώς να παραμείνετε ασφαλείς online με το Sign In With Apple;

Χρησιμοποιήστε το Sign In With Apple για έναν εύκολο και ασφαλή τρόπο σύνδεσης στις εφαρμογές και στους online λογαριασμούς σας. Διαβάστε παρακάτω για να γνωρίσετε καλύτερα τη συγκεκριμένη δυνατότητα ασφαλείας.

Το Sign In With Apple είναι ένα εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την online ασφάλειά σας όταν συνδέεστε σε third-party εφαρμογές και ιστότοπους στις συσκευές Apple σας με το Apple ID σας. Η δυνατότητα λειτουργεί σε οποιοδήποτε browser και υποστηριζόμενη εφαρμογή και είναι διαθέσιμη σε iOS, MacOS, TVOS και WatchOS. Μπορείτε να επιλέξετε το εργαλείο Sign In With Apple για να επαληθεύσετε τα credentials σας αντί να συνδέεστε με το Facebook, το Google ή να δημιουργήσετε έναν ολοκαίνουργιο λογαριασμό χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση email σας σε μια εφαρμογή ή ιστότοπο.

Το Sign In With Apple αποτελεί μέρος της συνεχούς δέσμευσης του τεχνολογικού γίγαντα για την διατήρηση του απόρρητου. Τα τελευταία χρόνια, η Apple έχει προσθέσει περισσότερες λειτουργίες ελέγχου απορρήτου στο iOS, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να εμποδίζει τις εφαρμογές να σας παρακολουθούν σε ιστότοπους και πληροφορίες που σας δείχνουν ποια είναι τα δεδομένα που συλλέγουν οι εφαρμογές πριν τις κατεβάσετε.

Πώς να παραμείνετε ασφαλείς online με το Sign In With Apple;
Πώς να παραμείνετε ασφαλείς online με το Sign In With Apple;

Δείτε επίσης: Η Apple συνεχίζει την χρήση Qualcomm chip για τα iPhone 15

Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πώς λειτουργεί το Sign In With Apple και πώς να το χρησιμοποιήσετε. Επιπλέον, δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου του iPhone σας με εύκολα βήματα και κάποιους κανόνες για ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης.

  1. Όταν ανοίγετε μια εφαρμογή ή ιστότοπο, εάν υποστηρίζει Sign In With Apple, απλώς πατήστε Continue with Apple.
  2. Αποδεχτείτε ή απορρίψτε τυχόν permissions που ζητά η εφαρμογή.
  3. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη σχετικά με το Apple ID σας. Μπορείτε να επιλέξετε να επεξεργαστείτε το όνομά σας και να κάνετε το email σας δημόσιο ή κρυφό. Επιλέξτε Continue.
  4. Εισαγάγετε το passcode σας όταν σας ζητηθεί. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε Face ID ή Touch ID. Εάν δεν έχετε κανένα από τα τρία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Apple ID password.

Εφόσον είστε συνδεδεμένοι στη συσκευή σας, θα είστε συνδεδεμένοι και στην εφαρμογή. Για να αποσυνδεθείτε, απλώς εντοπίστε τις ρυθμίσεις στην εφαρμογή ή τον ιστότοπο και επιλέξτε Sign Out. Θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία εάν θέλετε να συνδεθείτε ξανά.

Πώς λειτουργεί το Sign In With Apple;

Το Sign In With Apple χρησιμοποιεί την Apple συσκευή σας για να επαληθεύσει τα credentials σας αντί να χρησιμοποιεί τα στοιχεία σύνδεσης του λογαριασμού σας στα social media, γεγονός που θα μπορούσε να σας κάνει ευάλωτους στην online παρακολούθηση. Με την επιλογή Hide My Email, η Apple δημιουργεί μια τυχαία διεύθυνση email — θα την αναγνωρίσετε από τη μοναδική αλφαριθμητική συμβολοσειρά ακολουθούμενη από @privaterelay.appleid.com.

Η τυχαία διεύθυνση email μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για μία συγκεκριμένη εφαρμογή. Η εφαρμογή ή ο ιστότοπος θα χρησιμοποιήσει το email που δημιουργήθηκε, αλλά η Apple θα προωθήσει οποιαδήποτε αλληλογραφία στο πραγματικό σας email, προστατεύοντας την ταυτότητά σας. Μπορείτε να απαντήσετε σε όποιο email θέλετε χωρίς να αποκαλύψετε την προσωπική σας διεύθυνση email. Η Apple σας επιτρέπει επίσης να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα προώθησης email ανά πάσα στιγμή.

Το Sign In With Apple λέει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει καμία από τις πληροφορίες σας εκτός από αυτά που απαιτούνται για να σας επιτρέψει να συνδέεστε και να αποσυνδέεστε από έναν λογαριασμό. Το εργαλείο χρησιμοποιεί επίσης two-factor authentication με Face ID ή Touch ID. Εάν δεν βλέπετε την επιλογή Sign in, αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή ή ο ιστότοπος δεν υποστηρίζει την λειτουργία ακόμα.

Δείτε επίσης: Apple: Κυκλοφόρησε νέα beta έκδοση του iCloud για web

Πώς να παραμείνετε ασφαλείς online με το Sign In With Apple;
Πώς να παραμείνετε ασφαλείς online με το Sign In With Apple;

Πώς μπορώ να μάθω ποιες εφαρμογές υποστηρίζουν αυτήν την λειτουργία;

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Settings σε iPhone, iPad ή iPod Touch και πατήστε το όνομά σας.
  2. Πατήστε Passwords and Security.
  3. Επιλέξτε Apps Using Your Apple ID.

Από εκεί — εάν έχετε χρησιμοποιήσει Sign in — θα πρέπει να δείτε μια λίστα εφαρμογών. Μπορείτε να αγγίξετε κάθε εφαρμογή και να δείτε ποιες ρυθμίσεις έχετε θέσει ή να τις αλλάξετε, καθώς και να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου της εφαρμογής ή του ιστότοπου. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε την προώθηση email εδώ, καθώς και να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το Apple ID σας με την εφαρμογή.

Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε σε ένα Mac:

  1. Επιλέξτε το Apple menu.
  2. Ανοίξτε το System Preferences.
  3. Κάντε κλικ στο Edit.

Παρακάτω θα βρείτε πώς να το κάνετε από έναν browser:

  1. Συνδεθείτε στο appleid.apple.com.
  2. Βρείτε την ενότητα Security.
  3. Επιλέξτε Manage Apps and Websites στην περιοχή Sign In With Apple.
  4. Επιλέξτε Manage.

Εάν χρησιμοποιείτε το Hide My Email και πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές, δείτε πώς στο κινητό:

  1. Ανοίξτε τα Settings.
  2. Πατήστε το όνομά σας.
  3. Πατήστε Name, Phone Numbers, Email.
  4. Πατήστε Forward κάτω από το Hide My Email.
  5. Επιλέξτε μια νέα διεύθυνση email για χρήση κατά την προώθηση.

Η νέα διεύθυνση που εισάγετε θα ισχύει σε όλες τις εφαρμογές με τις οποίες χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Hide My Email.

Πώς να παραμείνετε ασφαλείς online με το Sign In With Apple;
Πώς να παραμείνετε ασφαλείς online με το Sign In With Apple;

Ο τρόπος σύνδεσης με την Apple διαφέρει από τη χρήση της σύνδεσης στο Facebook ή στο Google. Το Sign In With Apple μοιάζει μόνο οπτικά με τα εικονίδια που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε τα credentials του Google ή Facebook που έχετε. Ενώ η σύνδεση με το Facebook ή το Google μπορεί να φαίνεται ευκολότερη, πολλές προσωπικές πληροφορίες επισυνάπτονται σε αυτούς τους λογαριασμούς, όπως τα ψευδώνυμα, η πόλη καταγωγής και τα γενέθλιά σας. Αυτά τα δεδομένα μπορεί να φαίνονται ασήμαντα με την πρώτη ματιά, αλλά μερικά από αυτά είναι η κύρια πηγή κινδύνου ασφαλείας για τον τραπεζικό σας λογαριασμό και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες.

Το Sign In With Apple σάς δίνει επίσης περισσότερο έλεγχο στα δικαιώματα στα οποία έχουν πρόσβαση οι εφαρμογές και οι ιστότοποι. Μπορείτε να επιλέξετε ποιες εφαρμογές πρέπει να ζητούν την άδειά σας κάθε φορά που απαιτούνται τα δεδομένα τοποθεσίας σας από Wi-Fi και Bluetooth. Είναι βολικό αν δοκιμάζετε κάποια νέα εφαρμογή ή δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε συχνά μια εφαρμογή, για παράδειγμα.

Πηγή: cnet.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS