ΑρχικήHow To10 Tips για να αυξήσετε την ταχύτητα του Laptop σας

10 Tips για να αυξήσετε την ταχύτητα του Laptop σας

Σε όλους έχει τύχει να χρησιμοποιήσουν έναν αργό φορητό υπολογιστή, που σίγουρα δεν είναι καθόλου ευχάριστη εμπειρία, ειδικά όταν πρέπει να κάνουμε μία επείγουσα εργασία.

Δείτε επίσης: Η Google ανακοινώνει Chromebook cloud gaming laptops

ταχύτητα

Εάν ο υπολογιστής σας φαίνεται πολύ αργός και κολλάει πολύ τον τελευταίο καιρό, μάλλον δεν είναι ιδέα σας. Ο υπολογιστής συλλέγει πολλά δεδομένα και αρχεία που φράζουν γρήγορα το σύστημά του με τόσο συχνή χρήση. Μπορεί επίσης να έχετε ορισμένες κακές συνήθειες που βλάπτουν τον υπολογιστή.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι τρόποι για να διορθώσετε έναν αργό υπολογιστή από την επαναλαμβανόμενη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση. Και αν ο υπολογιστής σας καταρρέει κάθε φορά που προσπαθείτε να ανοίξετε περισσότερες από μία εφαρμογές, ίσως χρειάζεστε μερικά νέα κόλπα.

Ακολουθούν 10 τρόποι για να αυξήσετε την ταχύτητα του φορητού υπολογιστή σας.

1. ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΠΕΡΙΤΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αφαιρώντας τα αρχεία και τις φωτογραφίες που δεν χρειάζεστε πλέον, μπορείτε να επιταχύνετε τη συσκευή σας.

Εάν αυτή η εργασία σας φαίνεται πολύ κουραστική, αφιερώστε 30 λεπτά την ημέρα διαγράφοντας οτιδήποτε δεν χρειάζεστε.

Εάν έχετε πολλές φωτογραφίες και βίντεο που χρειάζεστε, εξετάστε το ενδεχόμενο ενός USB stick.

2. ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Μόλις διαγράψετε τα ανεπιθύμητα αρχεία, θα πρέπει να τα αφαιρέσετε και από τον κάδο ανακύκλωσης. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά τον κάδο ανακύκλωσης, ο οποίος μπορεί να καταλαμβάνει περιττό χώρο στον υπολογιστή σας.

Όσο περισσότερο χώρο διαθέτει ο σκληρός σας δίσκο, τόσο καλύτερη θα είναι η απόδοση του υπολογιστή σας. Με αυτό τον τρόπο η ταχύτητα του υπολογιστή σας θα αυξηθεί αισθητά.

3. ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗΣ RAM

Εάν ο υπολογιστής σας εμφανίζει μηνύματα σφάλματος και τα αρχεία καθυστερούν να φορτώσουν, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερη RAM. Προσθέτοντας περισσότερη μνήμη RAM, ο υπολογιστής σας θα μπορεί να εκτελεί καλύτερα πολλές εργασίες.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να εξετάσετε τη χρήση της ενσωματωμένης λειτουργίας ReadyBoost των Windows. Σας επιτρέπει να βελτιώσετε την απόδοση του υπολογιστή σας χωρίς να προσθέσετε περισσότερη μνήμη (RAM).

4. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ANTIVIRUS

Εάν ο υπολογιστής σας μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό, μπορεί να γίνει πιο αργός από το συνηθισμένο. Μπορεί επίσης να έχετε απροσδόκητα αναδυόμενα μηνύματα, έναν θορυβώδη υπολογιστή και προγράμματα που ξεκινούν τυχαία αυτόματα. Ωστόσο, το κακόβουλο λογισμικό δεν είναι πάντα τόσο αισθητό.

Η Microsoft συμβουλεύει ότι ο καλύτερος τρόπος χειρισμού ιών και κακόβουλου λογισμικού είναι να εκτελείτε λογισμικό προστασίας από ιούς.

Δείτε ακόμα: Πώς να συνδέσετε ένα laptop σε μια τηλεόραση

ταχύτητα

5. ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Ορισμένα προγράμματα στον υπολογιστή σας έχουν ρυθμιστεί να ξεκινούν αυτόματα όταν εκκινούνται και τα Windows. Δεν είναι πάντα εύκολο να ξεχωρίσετε ποια είναι ανοιχτά, αλλά το να τρέχουν πάρα πολλά ταυτόχρονα μπορεί να επιβραδύνει τη συσκευή.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα προγράμματα εκκίνησης για να βεβαιωθείτε ότι δεν ξεκινούν αυτόματα, αλλά θα πρέπει να το κάνετε χειροκίνητα στις ρυθμίσεις του υπολογιστή σας.

6. ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟ BLOATWARE ΚΑΙ ΤΟ ΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

Εάν ο υπολογιστής σας είναι καινούργιος, δείτε ποια αρχεία και εφαρμογές είναι προεγκατεστημένα καθώς δεν είναι όλα απαραίτητα. Οι επώνυμοι προμηθευτές εγκαθιστούν πάντα δωρεάν δοκιμές προϊόντων, γνωστές ως bloatware.

Τις περισσότερες φορές, συνεχίζουν να εκτελούνται στο παρασκήνιο και μπορούν να επιβραδύνουν σημαντικά τη λειτουργία της συσκευής σας. Οπότε, ελέγξτε τις εφαρμογές σας και πατήστε ‘απεγκατάσταση’ σε αυτές που δεν χρειάζεστε πλέον.

7. ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Ενώ η εμφάνιση είναι σημαντική, τα ειδικά εφέ μπορεί μερικές φορές να επιβραδύνουν τον υπολογιστή σας, ειδικά εάν δεν έχει αρκετή μνήμη.

Ωστόσο, μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν ώστε να ταιριάζουν στον υπολογιστή σας και να διατηρούν την ομαλή λειτουργία του.

8. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Η/Υ ΣΑΣ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ ΣΕ SSD

Εάν ο υπολογιστής σας είναι αισθητά θορυβώδης, αργός και κολλάει και δεν είστε έτοιμοι να αγοράσετε νέο, δοκιμάστε να ενημερώσετε τη συσκευή αποθήκευσης του υπολογιστή σας σε SSD.

Η μετάβαση σε SSD θα επιτρέψει μεγαλύτερες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής. Θα μειώσει επίσης τον χρόνο που απαιτείται για το άνοιγμα μεγάλων αρχείων και θα βελτιώσει επίσης τον χρόνο εκκίνησης ενός υπολογιστή.

9. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟ ΣΗΜΑ WIFI ΣΑΣ

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενισχύσετε το WiFi σας. Συνδεθείτε μέσω ethernet όπου και όποτε μπορείτε για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο όταν έχετε μία πολύ σημαντική βιντεοκλήση ή παρουσίαση.

Η λήψη μεγάλων αρχείων, οι βιντεοκλήσεις, το διαδικτυακό παιχνίδι με πολλούς παίκτες, όλα ασκούν πίεση στη σύνδεσή σας. Προσπαθήστε να μην κάνετε αυτές τις εργασίες ταυτόχρονα, αν γίνετε, καθώς θα επιβαρύνει επιπλέον το WiFi σας.

Δείτε επίσης: Ανακοινώθηκε το νέο Acer Swift Edge Laptop με AMD CPU

Laptop

10. ΜΗΝ ΑΦΗΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ

Μπορεί να είναι εύκολο να «αδρανοποιείτε» τον υπολογιστή στο τέλος της ημέρας, αλλά αν δεν τον απενεργοποιήσετε εντελώς, πολλά από τα προγράμματα παρασκηνίου θα συνεχίσουν να εκτελούνται.

Το να φροντίζετε να κλείνετε και να επανεκκινείτε σωστά τον υπολογιστή σας τακτικά μπορεί να διορθώσει μια σειρά ζητημάτων και να αυξήσει την ταχύτητα της συσκευής.

Σε τελική ανάλυση, ο πρώτος κανόνας όλων των προβλημάτων πληροφορικής είναι να δοκιμάσετε να το απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε ξανά τη συσκευή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS